BMW:n käyttöjärjestelmä on jatkossa suomenkielinen

ab51baeb8eee72bb_800x800ar

BMW-mallisto on saanut täysin suomenkielisen iDrive-käyttöjärjestelmän. Uudistus koskee autoja, jotka on valmistettu heinäkuun 2014 tuotannosta alkaen.

BMW:n käyttöjärjestelmä iDrive on jatkossa täysin suomenkielinen suoraan tehtaalta. Uudistus koskee kaikkia BMW-malleja, pois lukien X1- ja Z4-mallit.

Suomenkieli on jatkossa vakiona mm. valikoissa, mittariston näytöllä ja navigoinnissa, jolloin myös suuntaohjeet ovat suomeksi puhuttuja. Kaikki auton asetukset voi jatkossa tehdä suomenkielellä.

”Uskomme, että BMW-malliston täysin suomenkielinen iDrive-käyttöjärjestelmä, uusi mallisto ja xDrive-neliveto muodostavat toimivan yhdistelmän Suomessa”. On tärkeää, että jokainen asiakkaistamme saa jatkossa navigoida ja tutustua uuteen autoonsa omalla kielellään. Tämä luo meille selkeästi myös aivan uudenlaisen kilpailuedun Suomessa, BMW Suomen toimitusjohtaja Mia Miettinen kiteyttää.

Olemme tehneet tämän hankkeen eteen töitä jo yli 5 vuotta, sillä pienestä markkinastamme ja väkiluvustamme johtuen Suomi ei ole aina ensisijalla kielihankkeiden kohdalla. Uskomme tämän ponnistelun kuitenkin olleen kannattava, sillä näin myös lokalisoimme ja teemme tunnetuksi BMW brändiä laajemmin kaikille suomalaisille, BMW Suomen jälkimarkkinointijohtaja Tapio Kontkanen täydentää.

BMW on saksalaisista premium-merkeistä ensimmäinen, joka tuo täysin suomenkielisen käyttöjärjestelmän mallistoonsa.