Continental Tuulilasin kitkarengastestin ykköseksi

qorqorgktvlamaqjqp5p

Continentalin uusi kitkarengas ContiVikingContact 6 sai jaetun ykkössijan Tuulilasin nastattomien talvirenkaiden vertailussa. Erityisesti renkaan ominaisuudet jäällä vakuuttivat.

Tuulilasin testituloksissa arvostettiin Continentalin pitoa jäällä: tulosten mukaan ContiVikingContact 6 sijoittui kiihdytys- ja jarrutuspidossa selkeästi kärkiryhmään. Raati arvosti renkaan startti- ja jarrutusominaisuuksia myös lumella. Niin jäällä kuin lumellakin ajetuissa käsittelykokeissa ContiVikingContact 6 oli kärkisijoilla.

Testissä kiitettiin myös ContiVikingContact 6:n ajo-ominaisuuksia kuivalla pinnalla ja sitä, että renkaan käytös säilyy vakaana ääritilanteissa.

– Tuulilasin testitulos osoittaa, että panostuksemme tuotekehitykseen on tuottanut tulosta. Uudessa kitkarenkaassamme ContiVikingContact 6:ssa käytetään uudenlaista tekniikkaa, jolla on pystytty parantamaan renkaan jääpitoa, ajovakautta ja ohjaustuntumaa, sanoo Continental Rengas Oy:n tuotepäällikkö Jari Alopaeus.

Tuulilasin nastattomien talvirenkaiden testissä vertailtiin kahdeksaa pohjoisiin oloihin suunniteltua kitkarengasta ja verrokkeina nastarengasta sekä ns. Keski-Euroopan kitkarengasta. Kokeissa testattiin renkaiden kiihdytys- ja jarrutusominaisuuksia sekä käsiteltävyyttä jäällä ja lumella, jarrutusta ja käsittelyä märällä asfaltilla, jarrutusta kuivalla asfaltilla sekä loskaliirtokykyä.

– Olemme pyrkineet siihen, että uusi kitkarenkaamme on entistä vakaampi ajettava. Kuljettajalla on oltavat turvallinen ja varma olo renkaalla ajettaessa kaikissa talven ajo-olosuhteissa, Alopaeus toteaa.

Lisäksi raati arvioi renkaiden vierinvastusta, polttonesteen kulutusta ja sisämelua. ContiVikingContact 6 pärjäsi myös näiden osalta testeissä erittäin hyvin.

– ContiVikingContact 6:n mukautuva rakenne ja uudet materiaalit vähentävät vierintävastusta. Näin ajo on taloudellisempaa ja renkaasta saadaan irti enemmän kilometrejä, Alopaeus summaa.

Tuulilasin nastattomien talvirenkaiden testi julkaistiin lehden numerossa 13/2014 (ilmestymispäivä 2.10.2014).