DAF julkistaa uuden LF malliston

xkabkka5zmjv8zmyoown

Uusi DAF LF – Pure Excellence

 • Uudet voimansiirtolinjat takaamaan parhaan polttoainetalouden
  • Uusi 3.8-litrainen PACCAR –moottori kaupunkijakeluun
  • Nopeammat välitykset mahdollistavat alhaisemmat moottorin käyntinopeudet
  • Allison –automaattivaihteisto on nyt saatavilla myös vahvimpaan 19-tonnin LF –malliin
 • Ensiluokkaista päällirakentaja ystävällisyyttä
  • Entistä laajempi valikoima tehdasvalmiita runkokiinnitys moduleita
  • Tietyt akseliväli ja peräylitys vaihtoehdot niin umpikori kuin jätteenkeräys päällirakenteille
 • Tyylikkäät päivitykset ulkoiseen muotoiluun
 • Apukuljettajan oveen saatavilla alaikkuna ensiluokkaisen näkyyvyyden saamiseksi
 • Luokkansa johtava mukavuus kuljettajalle
  • Entistä mukavampi ja tyylikkäämpi myös sisältä
  • Uudelleen suunniteltu ja muotoiltu kojelauta
 • DAF Connect tuo maksimaalisen kuljetustehokkuuden

DAF esittelee monta uutta innovaatiota LF –malliin, jotka vahvistavat mallin asemaa kokoluokkansa kärjessä 7,5-19 tonnisissa kuorma-autoissa. Näihin kuuluu uusi 3,8 litrainen PACCAR –moottori ja mahdollisuus valita nopeammat kokonaisvälitykset maksimaalisen polttoainetehokkuuden saavuttamiseksi. Samalla ulkoinen ja sisäinen muotoilu ovat linjassa uusien CF- ja XF –mallien kanssa tuodakseen ‘Pure Excellence’ ajattelumallin koko DAF –mallistoon.

Yksi tärkeimmistä innovaatioista on DAF LF –malliin kehitetty täysin uusi 3,8–litrainen PACCAR PX4 –moottori joka saatavilla 7,5 tonniseen LF –malliin kahdella tehotasolla: 115kW/156hv ja 127kW/172hv maksimiväännöllä 500 ja 600 Nm vakuuttavalla kierrosalueella 1200-2000 rpm. DAF tuo tämän uuden moottorin erityisesti kaupunkijakeluun LF:n kevyimpään kokoluokkaan, jossa juuri alle 4 litran iskutilavuus on optimaalinen

Entistä paremmat PX5 ja PX7 –moottorit

Korkeampiin painoluokkiin DAF tarjoaa suurempia teholuokkia, 4.5-litran PACCAR PX-5 (135 kW/184hv – 157 kW/213hv) ja 6.7-litran PACCAR PX-7 (172 kW/234hv – 239 kW/325hv). Nämä moottorit uudistettiin vuonna 2016 uudella ohjelmistolla ja paremmalla ilmanoton- ja lämmönkäsittelyllä. Tuloksena tästä, molempien moottoreiden maksimivääntö on 5% – 12% aikaisempia korkeampi ja se on käytettävissä 100 – 200 alhaisemmilla kierroksilla. PX-5 ja PX-7 moottoreiden maksimivääntö on nyt 850 Nm (1200 – 1500 rpm) ja 1,200 Nm (1100 – 1700 rpm). PACCAR PX-7 moottorin teho on noussut 8 kW/11hv.

Uudet perävälitykset tuovat parhaimman tehokkuuden

Uusia taka-akselien välityssuhteita 3.31:1 asti hyödyntäen, moottorinkäyntinopeudet laskevat 150-200 rpm ajonopeuksilla. Yhdistettynä uusiin moottori-innovaatioihin optimaalinen voimansiirtolinja tuo jopa 6% säästön polttoainetaloudessa, samalla kuljettajan mukavuus paranee entisestään äänitason laskiessa.

Allison –automaattivaihteisto saatavilla nyt myös 18/19-tonniluokan LF –malliin DAF –valikoimassa manuaaliset ja automaattiset 5, 6, 9 ja 12 vaihteella olevat vaihteistot ovat saatavilla uudessa LF –mallissa. Automaattisten vaihteistojen lisäksi on nyt saatavilla Allison –automaattivaihteisto voimakkaimmissa PX7 –moottorilla varustetuissa LF –malleissa. Tämä takaa parhaan suorituskyvyn jokaiseen ajotehtävään.

Akselivälejä 6,90 metriin asti ja polttoainesäiliöiden tilavuudet 1240 litraan asti

Laaja valikoima eri akselivälejä tukee sitä tosiasiaa, että uusi DAF LF –malli voidaan määrittää jokaiseen käyttötarpeeseen. Akselivälivalikoima mahdollistaa koripituudet aina yhdeksään metriin asti mahdollistaen parhaan hyötykuorman. Lisäksi pitkä akseliväli mahdollistaa tilan 1240 litran polttoainesäiliöiden sijoitteluun. Tämä on ainutlaatuinen ominaisuus kokoluokassaan. Tämä antaa uuteen LF –malliin entistä pidemmän toimintasäteen, paremman käyttöasteen ja kuljettajalle mahdollisuuden tankata siellä missä polttoaineen hinta on edullisin.

Ensiluokkaista päällirakentajaystävällisyyttä

Linjassa DAF Transport Efficiency:n kanssa DAF esittelee parannuksia, jotka edesauttavat päällirakennettavuutta. Nämä käsittävät ‘Body Attachment Modules’ (BAM) -korinkiinnitysmodulit, jotka helpottavat päällirakennusta ja alustan varustelua. Lisäksi nyt löytyvät erityiset valmiudet perälaudallisen umpikorin, säiliön tai kippilavan kiinnitykseen.

DAF tarjoaa nyt vielä enemmän akseliväli ja takaylitys vaihtoehtoja uuteen LF –malliin. Esimerkiksi pidemmän akselivälin ja lyhyemmän takaylityksen yhdistäminen tekee jätepakkarin asentamisesta helpompaa.

Uusi ulkoinen muotoilu: Tukeva ja Tyylikäs

Uuden LF –mallin ulkoinen muotoilu jatkaa samaa linjaa uusien DAF CF- ja XF –mallien kanssa. Tyylikkäät kromiyksityiskohdat maskissa ja uusi DAF merkki herättävät nyt huomiota.

Apukuljettajan oven alaikkuna parantaa turvallisuutta

Yksi uudistus uudessa LF –mallissa on valinnainen apukuljettajan oven alaikkuna. Tämä ikkuna takaa paremman näkyvyyden sivulle kaupunkiympäristössä. Tämän alemman ikkunan ansiosta kuljettaja näkee helpommin polkupyöräilijät ja jalankulkijat.

Luokkansa johtava mukavuus kuljettajalle

Uuden LF –mallin sisusta on päivitetty lämpimillä ja mukavilla väreillä, jotta kuljettajan työympäristö tuntuisi entistä kotoisammalta.

Kuljettajan käytössä oleva ajotietokone, Driver Information Panel (DIP), on myös uudistettu. Huomautukset on nyt uudistettu ja ne ovat entistä selkeämpiä. Mittareiden päivitys antaa niille tuoreen ilmeen.

DAF Connect –kalustonhallintajärjestelmä

DAF tuo DAF Connectin nyt myös uuteen LF –malliin. Tämä edistyksellinen kalustonhallintajärjestelmä antaa käyttäjälle realiaikaisen tiedon kaluston suoritteesta ja kuljettajien tehokkuudesta. Tieto kaluston sijainnista, polttoaineen kulutuksesta, ajomäärästä, käyttöasteesta ja tyhjäkäynnistä esitetään selkeästi käyttöpaneelissa. Paneeli voidaan yksilöidä jokaisen käyttäjän vaatimusten mukaiseksi.

Eritellyt polttoaineraportit saadaan helposti DAF Connect –järjestelmästä, jotka helpottavat nykyisen ja aikaisemman tiedon vertailua kuljettajien ja autojen tehokkuudesta. Live Fleet –ominaisuus antaa kalustopäällikölle ohjelmoitavat työkalut kaluston sijainnin, ajoreittien ja ajoaikojen optimaalliseen suunnitteluun.

DAF Connect maksimoi kaluston käyttöajan, alentaa käyttökustannuksia ja parantaa kuljetusten tehokkuutta. Lisäksi DAF Connect helpottaa ajoneuvon ylläpidon suunnittelua ja aikatauluttamista.

Vakiovarusteena: AEBS, FCW, ACC ja LDWS

DAF LF (alkaen 8 tonnin kokonaispainosta takailmajousituksella) vakiovarusteina on hätäjarrutusjärjestelmä, Advanced Emergency Braking System (AEBS), etutörmäys varoitus, Forward Collision Warning (FCW), mukautuva vakionopeuden säädin, Adaptive Cruise Control (ACC) ja kaistavahtijärjestelmä, Lane Departure Warning System (LDWS).

AEBS ja FCW varoittavat ja ehkäisevät etutörmäykset tarvittaessa jarruja käyttämällä.

Mukautuva vakionopeuden säädin (ACC) säätää automaattisesti ajonopeuden vastaamaan edellä ajavaa ajoneuvoa, säilyttäen turvavälin edellä ajavaan. Tämä mahdollistaa vakionopeuden säätimen käytön entistä useammin, joka parantaa polttoainetaloutta. Kaistavahtijärjestelmä toimii tuulilasiin asennetulla kameralla. Mikäli ajoneuvo harhautuu kaistaltaan, kuljettajalle annetaan äänimerkki.

Kiitos monien uudistusten, uusi DAF LF on vahvistanut paikkansa luokkansa johtavana kuorma-autona. Voimansiirtolinjan optimoinnilla, parannukset päällirakentajaystävällisyyteen, luokkansa johtavat turvallisuusominaisuudet ja uudistettu ulko- ja sisäpuoli tekevät DAF LF –mallista parhaan vaihtoehdon kokoluokassaan. The New DAF LF: Pure Excellence.