MINI esittelee sähköautokonseptin Frankfurtin automessuilla

t64cgzsjr88kbodrjrfd

MINI Electric Concept avaa näkymän tulevaisuuden urbaaniin liikkumiseen säilyttäen ikonisen MINI-muotoilun ja mikroautomaisen ajotuntuman. MINI-sähköauto tulee tuotantoon vuonna 2019.

”Systemaattinen brändin ja valikoiman sähköistäminen on BMW Goupin strategian perusta. MINI Electric Concept on kiehtova katsaus sähköiseen MINIin”, BMW AG:n toimitusjohtaja Harald Krüger sanoo.

Urbaani liikkuminen on syvällä MINIn DNA:ssa ja tälle perustuu myös MINI Electric Conceptin suunnittelu. Herkästi reagoiva voimalinja, täydellinen alusta ja aerodynaamiset yksityiskohdat takaavat aidon MINI-kokemuksen ja hyvän toimintasäteen, nollapäästöillä.

Vuonna 2008 BMW Group paljasti ensimmäisen sähköisen MINIn. Kenttätutkimuksia tehtiin ympäri maailman yli 600 MINI E:n voimin. Näiden kokemusten pohjalta kehitettiin yhtiön ensimmäinen sähköauto BMW i3. Sähköä käytettiin voimanlähteenä MINIssä ensimmäistä kertaa keväällä 2017 lanseeratussa MINI Cooper S E Countryman ALL4 -plug-in-hybridissä. Tulevaisuudessa kaikki sähköiset MINIt kootaan MINI Electric -otsikon alle.

Ulkopuolelta tunnistaa helposti, että kyseessä on sähköauto. MINI Electric Conceptin keulan kuusikulmainen jäähdyttimen säleikkö on tunnistettavaa MINI-muotoilua. MINI E:stä tutut hopea ja keltainen värimaailma sekä selvästi erottuva E-kirjain jäähdyttimen säleikössä ja sivupeilien suojissa alleviivaavat päästötöntä teknologiaa.

Koska sähkömoottori tarvitsee hyvin vähän jäähdytysilmaa verrattuna polttomoottoriin, jäähdyttimen säleikkö on suljettu parantamaan aerodynamiikkaa. Myös etuhelman ilmanottoaukot on suljettu tarpeettomina, mutta tummat säleet on säilytetty. Striking Yellow -korostuslista jäähdyttimen säleikössä ja samaan henkeen muotoillut LED-ajovalot hallitsevat keulaa.

Perän muotoilu on uskollinen aiemmille MINI-sukupolville ja brittiläisille juurille. Takavaloina on LED-matriisit, joista jokainen muodostaa puolikkaan Union Jackin. Myös takana on keltainen korostus.

MINI Electric Conceptin silhuetin minimalistinen muotoilu ja lasikuidusta muotoillut lisäosat uhkuvat tehokkuutta. 19-tuumaiset, epäsymmetriset tummat vanteet jatkavat keulan korostuslistan muotokieltä. Aerodynaamisissa upotuksissa ja ilmanohjaimissa on käytetty 3D-tulostusta. Tämä korostaa konseptin keveyttä, ja tuo samalla esille 3D-tulostuksen mahdollisuuksia käytännöllisten elementtien muotoilussa.

MINI Electric Concept kiteyttää MINIn lähitulevaisuuden vision täyssähköisestä autosta, joka on suunniteltu urbaaniin liikkumiseen ja muuttuvaan maailmaan.