Esa Kurikka Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtajaksi

8495e83a10220452_800x800ar

Esa Kurikka (s. 1974) on nimitetty Hyundai Motor Finland Oy:n ja Hyundai Motor Baltic Oy:n toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Kurikka aloittaa heti ja hän seuraa tehtävässään Teemu Juntusta, joka siirtyy Bassadone Automotive Nordicin sisällä uusiin vastuullisiin tehtäviin. Juntunen jatkaa konsernin johtoryhmässä ja uudesta tehtävästä tiedotetaan erikseen lähitulevaisuudessa.

Esa Kurikka siirtyy Hyundaille Helkama-Autosta, jossa hän on ollut verkosto- ja myyntitoiminnoista vastaavana johtajana vuodesta 2012 saakka. Kurikalla on pitkä kokemus autoalalta ja hän on toiminut johtotehtävissä mm. Inchcapella ja Autokeskuksella BMW-toiminnoista vastaavana.

Odotan innolla päästessäni aloittamaan työt Hyundain parissa Suomessa ja Baltiassa ja jatkamaan sitä hienoa työtä, jota viime vuosina voimakkaasti uusiutunut merkki edustaa. Ensi vuodesta on tulossa yksi tärkeimmistä vuosista Hyundaille ja tulemme mm. esittelemään Eurooppaan täysin uuden hybrid-mallin sekä myöhemmin syksyllä täysin uuden C-segmentin mallin. Uskon, että aikaisemmasta kokemuksestani tulee olemaan hyötyä Hyundain eteenpäin viemiseksi tulevaisuudessa, kertoo Esa Kurikka, Hyundain uusi Suomen ja Baltian toimitusjohtaja.

Hyundain vauhti on ollut tänä vuonna mukavan noususuhdanteista. Mallisto on uusiutunut vahvasti ja on hienoa nähdä, miten kaksi täysin uutta mallia, i20 ja Tucson ovat jo nyt menestyneet markkinoilla. Myös markkinaosuus on ollut hyvässä kasvussa, ja myynnin kasvu on ollut noin 15 % verrattuna edelliseen vuoteen.

Tulemme panostamaan vahvasti asiakastyytyväisyyden kehittämiseen niin myynnin kuin huollonkin osalta. Meillä on tukenamme erinomainen etu, sillä Hyundailla on sekä Suomessa että Baltiassa merkittävä 5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Menestyksemme vankkana tukijalkana toimii myös Hyundain erinomainen, testeissä ja vertailuissa todistettu laatu, joten uskon, että ensi vuosi tulee olemaan meille tätäkin vuotta parempi. Kurikka jatkaa.

Bassadone Automotive Nordicin konsernijohtaja Antti Ruhanen kommentoi muutoksia. On hienoa, että saimme Esan viemään Hyundaita eteenpäin. Hän tuo uutta näkemystä ja virtaa organisaatioomme ja tarjoaa kokemuksellaan vahvan myynti- ja markkinointiosaamisen. Haluan myös kiittää Teemu Juntusta Hyundain hyväksi tehdystä työstä ja on hienoa, että hän tulee jatkamaan konsernimme palveluksessa uusissa tehtävissä.

Hyundai Motor Company myi vuonna 2014 koko maailmassa yhteensä 4.961.877 uutta autoa. Viime vuonna uusia Hyundai-malleja rekisteröitiin Euroopassa yhteensä 424.467 kappaletta. Euroopan alueella myydyistä Hyundai-malleista 95 % on suunniteltu, kehitetty ja testattu Euroopassa.

Autoista 90 % valmistetaan Hyundain tehtailla Tsekin tasavallassa ja Turkissa. Hyundai myy autoja yhteensä 30 eri Euroopan maassa ja 2500 myymälässä.

Vuonna 2001 perustettu Hyundai Motor Finland on osa Bassadone Automotive Nordicia. Vuonna 2014 Hyundai-malleja rekisteröitiin Suomessa 2156 kappaletta. Koko Hyundai-henkilöautomallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.