Ford esittelee Euroopan markkinoille suunnitellun Edge-mallinsa Frankfurtissa ja paljastaa yksityiskohtia kaupunkimaastureita ja AWD-nelivetoja koskevista suunnitelmistaan; lisää uusia kaupunkimaastureita tulossa Eurooppaan

print_oEdyb8dnm2

-Ford suunnittelee tuovansa markkinoille seuraavan kolmen vuoden aikana viisi täysin uutta tai uudelleen suunniteltua autoa, jotka kilpailevat kaupunkimaastureiden ja crossover-mallien luokassa Euroopassa. Ensimmäisenä tulee ensi vuoden alussa Euroopan markkinoille suunniteltu suurikokoinen Edge-kaupunkimaasturi, joka on ensiesittelyssä Frankfurtin autonäyttelyssä.
-Euroopan Ford ennustaa kaupunkimaastureiden myynnin kasvavan 200 prosenttia vuoden 2016 loppuun mennessä vuoteen 2013 verrattuna
-Ford suunnittelee päivityksiä keskikokoiseen Kuga-kaupunkimaasturiin ja pienikokoiseen EcoSport-kaupunkimaasturiin myöhemmin tänä vuonna
-Fordin teettämän uuden kyselytutkimuksen mukaan kaupunkimaasturit ovat erittäin haluttuja 17–34-vuotiaiden muodostaman Y-sukupolven keskuudessa, mikä tarkoittaa, että kaupunkimaastureiden buumi tulee kasvamaan kyseisen sukupolven siirtyessä uusien autojen ostajiksi
-Seuraavan vuoden alkuun mennessä Fordilla on myynnissä kahdeksan mallia, jotka ovat joko AWD-nelivetoja tai muita nelivetoja, mikä muodostaa 50 prosenttia sen ajoneuvovalikoimasta. Vuonna 2012 vastaavia malleja oli myynnissä kolme. Ford odottaa AWD-nelivetojen myynnin kasvavan 50 prosenttia vuoteen 2016 mennessä.
Helsinki 8.9.2015 – Euroopan Ford ilmoitti suunnitelmistaan laajentaa ajoneuvovalikoimaansa ja lisätä nopeasti kasvavan kaupunkimaastureiden segmentin myyntiä Euroopassa sekä kasvattaa merkittävästi AWD-nelivedoissa käytetyn teknologian tarjontaa ajoneuvovalikoimassaan.

Ford suunnittelee tuovansa markkinoille seuraavan kolmen vuoden aikana viisi täysin uutta tai uudelleen suunniteltua autoa, jotka kilpailevat kaupunkimaastureiden ja crossover-mallien luokassa Euroopassa. Ensimmäisenä tulee ensi vuoden alussa Euroopan markkinoille suunniteltu suurikokoinen Edge-kaupunkimaasturi, joka on ensiesittelyssä Frankfurtin autonäyttelyssä.

Fordin tavoitteena on myydä 200 000 kaupunkimaasturia Euroopassa vuoteen 2016 mennessä, jolloin kasvua olisi 200 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna. Yleisesti autoteollisuudessa kaupunkimaastureiden myynnin odotetaan kasvavan vuodesta 2014, jolloin niiden myynti muodosti 20 prosenttia kaikkien henkilöautojen myynnistä, 27 prosenttiin kaikkien henkilöautojen myynnistä vuoteen 2020 mennessä, arvioi teollisuuden myyntilukuja analysoiva IHS.

“Maailmanlaajuisesti Ford on ollut johtava kaupunkimaastureiden valmistaja vuosikymmeniä ja on nyt tuomassa Euroopan markkinoille autoja, joiden tyylikäs muotoilu, dynamiikka ja polttoainetehokkuus selittävät, miksi kaupunkimaastureista on tullut niin suosittuja Euroopassa”, sanoi Jim Farley (Chairman and CEO of Ford of Europe). ”Kaupunkimaastureiden kysynnän kasvaessa laajenee myös Fordin tarjoama ajoneuvovalikoima lujatekoisista malleista, joilla voi ajaa missä vain, urheilullisiin kaupunkiajoon suunniteltuihin malleihin.”

Lisäksi myöhemmin tänä vuonna Ford aikoo uudistaa suosittua Kuga-mallia tuomalla muun muassa uusia värivaihtoehtoja ja lisäämällä malliin Fordin SYNC 2 -järjestelmän 8 tuuman värikosketusnäytöllä. Ford valmistautuu myös tuomaan markkinoille merkittävästi parannellun version pienikokoisesta EcoSport-kaupunkimaasturista. Yhtiö aikoo tarjota kyseisestä mallista versiota, jossa ei ole takaluukkuun kiinnitettyä vararengasta ja jonka sisätiloja, suorituskykyä ja ajodynamiikkaa on paranneltu. Uudet Kuga- ja EcoSport-mallit esitellään Frankfurtissa.

Fordin odotetaan myös kasvattavan kaupunkimaastureiden myyntiä Venäjällä, jossa se tuo markkinoille täyden ajoneuvovalikoimansa, johon kuuluu Explorer, Kuga ja EcoSport – ja lisää on tulossa.

Y-sukupolvi myynnin vauhdittajana

Fordin teettämän uuden kyselytutkimuksen mukaan kaupunkimaasturit ovat erittäin haluttuja 17–34-vuotiaiden muodostaman Y-sukupolven keskuudessa, mikä tarkoittaa, että kaupunkimaastureiden buumi tulee kasvamaan kyseisen sukupolven siirtyessä uusien autojen ostajiksi.

Y-sukupolvi muodostaa 24 prosenttia Euroopan aikuisväestöstä. Uusi tutkimus osoittaa, että yksi neljästä seuraavan vuoden aikana auton ostamista suunnittelevasta Y-sukupolven edustajasta Euroopassa harkitsee ostavansa kaupunkimaasturin.

Y-sukupolven edustajat painottavat muita ikäryhmiä enemmän, että kaupunkimaasturin ajaminen antaa heille vallan tunteen. Kaupunkimaasturit ovat ajoneuvoja, joissa haluaa tulla nähdyksi ja ne ovat urheilullisempia sekä muita ajoneuvoja mukavampia ajaa, selviää johtavan strategisen tutkimuksen konsulttiyhtiö Benenson Strategy Groupin tutkimuksesta.

“Kyselytutkimuksessa nousi esille kaksi tärkeää seikkaa: kaupunkimaastureiden buumi ei ole ohimenevä villitys eivätkä nuoret ihmiset ole yhtä epäröiviä auton omistamisen suhteen kuin mitä jotkut sanovat, erityisesti jos on kyse kaupunkimaastureista”, sanoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). ”Sekä järki- että tunnesyiden takia monet nuoret autonostajat Euroopassa pitävät kaupunkimaastureita sopivimpana valintana.”

Kaupunkimaastureiden kasvava myynti maailmalla

Fordilla on pitkä historia kaupunkimaastureiden valmistajana ja sen monipuoliseen ajoneuvovalikoimaan eri maiden markkinoilla kuuluvat EcoSport, Edge, Everest, Expedition, Explorer ja Escape. Kaupunkimaastureiden myynti muodosti 23 prosenttia Fordin kokonaismyynnistä maailmanlaajuisesti vuonna 2013, kun se vuotta aiemmin oli 17 prosenttia.

Vuosikymmenen loppuun mennessä Ford ennustaa kaupunkimaastureiden myynnin muodostavan 29 prosenttia sen maailmanlaajuisesta myynnistä. Kehitystä kiihdyttää kasvava kysyntä Euroopassa ja Kiinassa. Kaupunkimaastureiden markkinaosuus kasvoi Euroopassa 9 prosentista 19 prosenttiin vuoden 2008 ja 2013 välillä ja 7 prosentista 17 prosenttiin saman jakson aikana Kiinassa.

AWD-neliveto kasvattaa suosiotaan

Ford laajentaa myös nopeasti sen AWD-teknologialla varustettujen ajoneuvojen valikoimaa, joiden suosio kasvaa edelleen Euroopassa. Tuomalla markkinoille uuden Edge-mallin ja täysin uuden suorituskykyisen Focus RS -viistoperän ensi vuoden alussa Fordilla on myynnissä kahdeksan mallia, jotka ovat joko AWD-nelivetoja tai muita nelivetoja, mikä muodostaa 50 prosenttia sen ajoneuvovalikoimasta. Vuonna 2012 vastaavia malleja oli myynnissä kolme.

Ford odottaa AWD-nelivetojen myynnin kasvavan Euroopassa vuonna 2014 myydystä 46 000 ajoneuvosta 70 000 ajoneuvoon vuonna 2016, jolloin kasvua olisi 50 prosenttia.

“Ford tarjoaa oikeanlaista AWD-teknologiaa sekä asiakkaiden ajoneuvoja että asiakkaita itseään varten“, sanoo Joe Bakaj (Vice President, Product Development, Ford of Europe). ”Älykäs AWD-teknologiamme kykenee arvioimaan tien kunnon useita kertoja sekunnissa ja se tarjoaa lisäpitoa juuri oikeaan aikaan ja siellä, missä sitä tarvitaan. Lujatekoinen Ford Ranger
-neliveto selviytyy raskaastakin ajosta ja vaikeakulkuisesta maastosta.”

Uudessa Edge-kaupunkimaasturissa on vakiovarusteena Fordin älykäs AWD-neliveto, joka mittaa auton renkaiden pitoa 16 millisekunnin välein ja jonka avulla voi saumattomasti siirtyä etuvetoajosta AWD-nelivetoon saadakseen auton paremmin tasapainoon, erityisesti liukkaalla ajokelillä. Älykäs AWD-teknologia on saatavilla myös Kugaan, Galaxyyn, Mondeoon ja S-MAXiin sekä Transit-hyötyajoneuvoihin.

Täysin uusi Ford Focus RS on varustettu Fordin AWD-teknologialla ja dynaamisen kaarreajon hallintajärjestelmällä (TVC), jotka parantavat ajoneuvon hallintaa ja tekevät ajosta nautinnollisempaa.

Ford Ranger -avolava on varustettu kuljettajan valittavissa olevalla neliveto-ominaisuudella ja kaksivaihteisella jakovaihteistolla. Kuljettaja voi vaihtaa takavetoajon ja nelivedon high-range -tilan välillä keskikonsolin säätimen avulla jopa 120 kilometrin tuntivauhdissa.

Ford teetti kyselytutkimuksen, johon osallistui 1 000 täysi-ikäistä vastaajaa kustakin seuraavista maista: Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Espanjasta ja Isosta-Britanniasta. Kyselystä lisää tämän tiedotteen liitteessä.