Ford ja Google aloittavat yhteistyön autojen digitaalisten ratkaisujen ja yhteyspalveluiden kehittämiseksi

vfnawmydjlk58h0aehse

Ford ja Google julkistivat tänään aloittavansa ainutlaatuisen strategisen yhteistyön, jonka tavoitteena on sekä vauhdittaa Fordin liiketoiminnan muutosta että nostaa Fordin valmistamien autojen yhteysominaisuuksia ja digitaalisia ratkaisuja uudelle tasolle. Ford on myös nimennyt Google Cloudin ensisijaiseksi pilvipalvelujen toimittajakseen, minkä ansiosta yhtiö voi hyödyntää Googlen tarjoamaa data-, tekoäly- ja koneoppimisosaamista.

Osana sopimusta on myös miljoonien  tulevaisuuden Ford ja Lincoln -mallien varustaminen Android-käyttöjärjestelmällä ja järjestelmään integroiduilla Googlen sovelluksilla ja palveluilla.

Jatkuvan kehitystyön varmistamiseksi Ford ja Google perustavat uuden yhteistyöryhmän nimeltään Team Upshift. Ryhmä hyödyntää työskentelyssään molempien yhtiöiden osaamista ja resursseja. Tavoitteena on tukea Fordia yhtiön muutosprosessissa, parantaa asiakaskokemuksia ja kehittää uusia, tietoon perustuvia ratkaisuja. Team Upshiftin odotetaan työskentelevän monenlaisissa projekteissa, joissa esimerkiksi kehitetään uusia tapoja auton ostamiseen tai luodaan uusia dataan perustuvia ratkaisuja auton omistamiseen.

“Käymme parhaillaan läpi Fordin historian suurinta muutosta autojemme sähköistymisen, liitettävyyden ja autonomisen autoilun vauhdittamana. Googlella ja Fordilla on yhdessä voimaa innovaatioihin, joilla voimme tuottaa ylivoimaista asiakaskokemusta ja nykyaikaistaa liiketoimintaamme,” sanoo Jim Farley, President and CEO of Ford.

“Ford on asettanut autoteollisuuden innovaatioille tahdin lähes 120 vuoden ajan ensimmäisestä liukuhihnasta uusimpiin kuljettajaa avustaviin teknologioihin,” sanoo Sundar Pichai, CEO of Google and Alphabet. “Olemme ylpeitä yhteistyöstä ja siitä, että voimme tuoda kumppanuuteen parhaat puolet Googlen tekoälystä, data-analytiikasta ja pilvialustoista, mikä auttaa Fordia liiketoiminnan muutoksessa ja autoteollisuuden teknologioiden kehittämisessä. Tämän avulla liikenneturvallisuus ja autoien yhteysominaisuudet paranevat.”

Google on Fordin ensisijainen pilvipalveluiden toimittaja, ja auttaa Fordia jo kuluvan vuoden aikana hyödyntämään Google Cloudin tekoäly-, koneoppimis- ja data-analytiikkateknologioita automerkin digitaalisen muutoksen vauhdittamiseksi, toimintojen nykyaikaistamiseksi ja autojen yhteysominaisuuksien parantamiseksi. Google Cloudin avulla Fordin tavoitteena on muun muassa:

  • Parantaa asiakaskokemusta erilaisten teknologioiden ja yksilöllisten palveluiden avulla.
  • Nopeuttaa tuotekehityksen, autojen valmistuksen ja toimitusketjujen hallinnan nykyaikaistamista sekä tutkia, miten tekoälyä voi käyttää tuotantohenkilöstön kouluttamisessa ja tuotannon optimoinnissa tehtailla.
  • Nopeuttaa tietoperustaisten liiketoimintamallien käyttöönottoa, jotta asiakkaat voivat saada reaaliaikaisia ilmoituksia esimerkiksi palveluista, kuten huoltokutsut, tai muusta asiakasta kiinnostavasta tiedosta.

Fordilla ja Googlella on yhteinen visio tuottaa autoihin helposti saatavia, turvallisempia ja tehokkaampia yhteysominaisuuksia, joiden avulla minimoidaan kuljettajan häiriöt ajon aikana. Fordin asiakkailla on käytössään aina uusin teknologia verkon kautta tapahtuvien pilvipäivitysten ansiosta.

Vuodesta 2023 alkaen Ford ja Lincoln -asiakkaat voivat hyödyntää Googlen ainutlaatuisia digitaalisia ratkaisuja Android-käyttöjärjestelmässä, joka sisältää Googlen sovelluksia ja palveluita, mukaan lukien maailmanluokan kartta- ja ääniohjausteknologiat.

  • Google Assistant, jonka edistyksellisten äänikomentojen avulla kuljettajat voivat pitää katseensa tiessä ja kätensä ratissa.
  • Auton ensisijaisena navigaationa toimiva Google Maps, joka auttaa saavuttamaan päämäärän nopeammin reaaliaikaisen liikennetiedon, automaattisen uudelleenreitityksen ja muiden toimintojen avulla.
  • Google Play, jonka avulla on mahdollista käyttää suosikkisovelluksiaan ja kuunnella musiikkia, podcasteja, äänikirjoja ja paljon muuta. Sovellukset optimoidaan toimimaan Fordin autoissa.

Android-käyttöjärjestelmän ansiosta Fordin ja kolmannen osapuolen kehittäjien on mahdollista kehittää sovelluksia, jotka parantavat jatkuvasti Fordin omistamista ja käyttökokemusta.

“Pyrimme luomaan välttämättömiä, Fordille ainutlaatuisia tuotteita ja palveluita,” toteaa Farley. “Uuden kumppanuutemme ansiosta tiimimme voivat kehittää asiakkaillemme uusia ratkaisuja ja voimme hyödyntää Googlen maailmanluokan sovelluksia ja palveluita.”