Ford tuo nuorten kuljettajien koulutusohjelman elokuussa Suomeen; yhtiö investoi ohjelmaan tänä vuonna Euroopassa 2,9 miljoonaa euroa

dsfl (1)

  • Suomen ensimmäinen Ford Driving Skills for Life -tapahtuma järjestetään Helsingissä Mäntymäen kentällä elokuun viimeisenä viikonloppuna, 27. – 28.8.2016. Nuoret kuljettajat voivat ilmoittautua täysin ilmaiseen harjoittelutapahtumaan (4 vaihtoehtoa) osoitteessa www.forddsfl.fi. Harjoittelutapahtumaan osallistumiseen vaaditaan voimassa oleva ajokortti.
  • Ford investoi 2,9 miljoonaa euroa kouluttaakseen tuhansia uusia kokemattomia kuljettajia Euroopassa tänä vuonna. Sen myötä kokonaisinvestointi Ford Driving Skills for Life (DSFL) -ohjelmaan nousee jo lähes 10 miljoonaan euroon. Ohjelma aloitettiin vuonna 2013.
  • Auto-onnettomuudet ovat Euroopassa yleisin 18–24-vuotiaiden kuolinsyy. Ilmainen, käytännönläheinen koulutus nostaa esiin huumeiden ja alkoholin sekä sosiaalisen median käyttämisen riskit ajettaessa
  • Ford on jo kouluttanut 13 500 kuljettajaa 11 Euroopan maassa tunnistamaan vaaroja ja häiriötekijöitä, käsittelemään autoa ja hallitsemaan etäisyyksiä ja nopeutta. Tänä vuonna ohjelma laajenee kahteen uuteen maahan, myös Suomeen. Yhteensä tänä vuonna koulutetaan 7 000 kuljettajaa.

Vantaa, 11.7.2016 – Ford Motor Company on ilmoittanut investoivansa tänä vuonna 2,9 miljoonaa euroa yli 7 000:n, iältään 18–24-vuotiaan nuoren ajokoulutuksen eri puolilla Eurooppaa.

Euroopan Ford on nyt panostanut vuonna 2013 aloitettuun, kiiteltyyn Ford Driving Skills for Life (DSFL) -ohjelmaan yhteensä 9,6 miljoonaa euroa. Tänä vuonna ohjelma käynnistetään myös Suomessa ja Puolassa. Ohjelman puitteissa koulutetaan nuoria kuljettajia edelleen myös Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Isossa-Brianniassa, Italiassa, Ranskassa, Romaniassa, Saksassa, Tanskassa, Turkissa ja Venäjällä.

Auto-onnettomuudet ovat yleisin 18–24-vuotiaiden kuolinsyy Euroopassa.* Ford on jo kouluttanut 13 500 aloittelevaa kuljettajaa ilmaisessa, käytännönläheisessä koulutuksessa, jossa käydään läpi muun muassa vaarojen tunnistamista, auton käsittelyä sekä etäisyyksien ja nopeuden hallintaa. Ohjelmassa tuodaan esiin myös häiriötekijöiden, kuten ajonaikaisen älypuhelimen käytön ja selfieiden ottamisen riskejä sekä humaltuneena taihuumeiden vaikutuksen alaisena ajamisen vaaroja.

“Liian moni nuori aikuinen kuolee auto-onnettomuuksissa, jotka johtuvat kokemattomuudesta ja huonoista päätöksistä”, kertoo Jim Graham (Manager, Ford DSFL). “Tällä 2,9 miljoonan euron lisäinvestoinnilla voimme tarjota 7 000 nuorelle taitoja ja tietoa, jotka voivat pelastaa henkiä.”

Ford esitteli ensimmäisenä autonvalmistajana maksuttoman, aloitteleville kuljettajille tarkoitetun laajan ja käytännönläheisen ajokoulutusohjelman. Koulutus käynnistettiin Yhdysvalloissa 11 vuotta sitten. Tähän päivään mennessä siihen on osallistunut yli 650 000 henkilö eri puolilla maailmaa.

Ford on yhdistänyt voimansa eri maiden tieturvallisuutta edistävien organisaatioiden kanssa Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa Venajällä, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Tänä vuonna on luvassa lisää yhteistyökumppaneita.

Lisäksi Ford on värväämässä YouTube-tähtiä eri puolilta Eurooppaa avuksi lisäämään tietoisuutta nuorten kuljettajien tieturvallisuudesta lukuisien videoiden ja tilaisuuksien muodossa. Mukana ovat mm. Tim Burton (Shmee150), Paul Wallace (Supercars of London) ja Sam Fane (Seen Through Glass). Katso tästä heidän kokemuksiaan koulutuksesta https://youtu.be/o0V69yD0HPM – sekä puvusta, joka simuloi humalassa ajamistaDrug Driving Suit.

Viime vuonna koulutusohjelmaan osallistuneille tehdyssä kyselyssä lähes kaikki ilmoittivat olevansa luottavaisempia kykyynsä ajaa koulutuksen jälkeen ja he suosittelisivat ohjelmaa ystävilleen. Espanjalaisten vastauksista kävi ilmi, että jotkut olivat pystyneet välttämään onnettomuudet kokonaan tai lieventämään onnettomuuden vaikutuksia ohjelmassa opittujen taitojen avulla.

“Hiljattain ajokortin saaneilla on vielä paljon opittavaa tieturvallisuudesta, joten kannustamme nuoria kuljettajia osallistumaan koulutukseen”, Graham kertoo. ”Se on kivaa, ilmaista, informatiivista, ja koska arvioimme koko ajan opetustamme, myös aina relevanttia.”

Lisätietoja osoitteessa: www.forddsfl.fi