Fordilta kaikkien aikojen tehokkain ja CO2-päästöiltään alhainen Kuga-dieselmalli; saatavilla myös yhä laajempi valikoima uusia teknologioita

moagzc0lxgv9trnky7m5

  • Ford tuo markkinoille kaikkien aikojen tehokkaimman Kuga-katumaasturin: 2.0 litran TDCi-moottori tuottaa 180 hevosvoiman tehot ja 400 Nm:n vääntömomentin
  • Uudistettu moottori on edeltäjäänsä 10 prosenttia tehokkaampi, ja sen CO2-päästöt ovat 19 g/km alhaisemmat. 1.6-litraisen EcoBoostin tilalle tulevan 1.5-litraisen EcoBoost-version päästöt ovat 11 g/km edeltäjäänsä alhaisemmat.
  • Auto-Start-Stop-toiminto ja aktiivinen etusäleikkö ovat nyt vakiovarusteena kaikissa Kuga-malleissa. Saatavana on myös AppLinkillä varustettu SYNC.
  • Tämän vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana on Euroopan 20 maan kattavalla päämarkkina-alueella myyty yli 63 000 Kuga-katumaasturia, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna

 Helsinki 30.10.2014 – Ford on päivittänyt Kuga-mallistoaan ja tuonut markkinoille tähän asti tehokkaimman dieselmoottorin.

Moottorimallistoon tehdyillä parannuksilla on saatu aikaan alhaisemmat CO2-päästöt sekä diesel- että bensiiniversioihin. Kugassa on nyt vakiovarusteena aiempaa enemmän sellaisia teknologioita, joilla polttoaineen kulutusta ja päästöjä saadaan alemmas, kuten Auto-Start-Stop-toiminto ja aktiivinen etusäleikkö.

“Ford on päivittänyt Kuga-mallistoaan ja tuonut autoihin lisää tehoa, mutta samalla alemmat päästöt. Tiger Eye -metalliväri on nyt saatavana ensimmäistä kertaa. AppLinkillä varustettu SYNC auttaa kuljettajaa hallitsemaan eri toimintoja äänikomennoilla (englanninkielinen), eikä kuljettajan tarvitse irrottaa katsetta tiestä tai käsiä ohjauspyörältä”, kertoo Roelant de Waard (Vice president, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe).

Tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 20 maata kattavalla Euroopan päämarkkina-alueella myydyistä Kuga-ajoneuvoista 83 prosentissa oli moottorina 2.0 litran TDCI-diesel. Ford on lisännyt moottorin tehoja 17 hevosvoiman verran, jolloin päädytään lukuun 180 hv. Vääntömomentin puolella uusi huippu on 400 Nm aiemman 340 Nm:n sijaan. Tällä moottorilla on saavutettu myös kaikkien aikojen paras vetokyky, kun käytössä on suurimman osan asiakkaista jo nyt autoonsa valitsema Fordin älykäs AWD-nelivetojärjestelmä.

Kugaan on saatavana myös uusi 1.5 litran EcoBoost-bensiinimoottori*. Sen CO2-päästöt ovat laskeneet 154 grammasta 143 grammaan kilometriä kohden verrattuna valikoimasta poistuvaan 1.6 litran EcoBoostiin**  – parannusta on seitsemän prosenttia. 2.0 TDCi:stä on saatavana myös 120-hevosvoimainen versio, jonka CO2-päästöt ovat 122 g/km – parannusta aiempaan 12 prosenttia.

Fiksu katumaasturi

AppLinkillä varustetun Ford SYNCin ansiosta kuljettajat voivat aktivoida eri sovelluksia äänikomennoilla irrottamatta katsetta tiestä ja käsiä ohjauspyörästä. Käytettäviä sovelluksia ovat esimerkiksi Spotify, ADAC, Audioteka, AUPEO!, DIE WELT, Cyclops, Glympse ja Radioplayer.

Fordin viimeisimpien myyntitilastojen mukaan Kugan omistajat haluavat käyttöönsä kuljettajaa avustavia teknologioita. Noin joka kolmannessa Kugassa on peruutuskamera ja yli puolessa on aktiivinen pysäköintiavustin, joka auttaa kuljettajaa taskupysäköinnissä.

Kugassa on vakiovarusteena vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella. Sen lisäksi siihen saa mukautuvan vakionopeudensäätimen Forward Alert -toiminnolla, joka varoittaa kuljettajaa, jos auto lähestyy edessä ajavaa autoa. Toinen vakiovaruste on rengaspaineen valvontajärjestelmä, joka antaa varoitusäänen, jos jonkin renkaan rengaspaine alenee merkittävästi matkan aikana. Muita Kugaan saatavia teknologioita ovat sähköinen

HandsFree-takaluukkukuolleenkulman valvontajärjestelmäActive City Stop -törmäyksenvaroitusjärjestelmä, aktiivinen kaistanpitoavustin, kaistavahti, automaattiset kaukovalotDriver Alert –vireystasonvalvonta ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Kuga on saanut myös uusia metallivärejä: Ruby Red, Magnetic ja Tiger Eye. Sisätilojen uutuusväri on Medium Light Stone. Valinnaisvarusteena saatavalla korinmuotoilusarjalla auton ulkonäköä pystyy muokkaamaan vielä lisää.

Kugan myynti on kasvanut Euroopassa vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 33 prosenttia* vuoden takaiseen verrattuna. Tammi-syyskuussa Kuga-ajoneuvoja myytiin Euroopan 20 maata kattavalla päämarkkina-alueella yli 63 000 kappaletta**, kun viime vuonna vastaavana aikana niitä myytiin 47 600 kappaletta. Tämä tarkoittaa Kugan markkinaosuuden kasvaneen 20 prosenttia 6,9 prosentista 8,3 prosenttiin. Suomessa Ford Kugia on myyty tämän vuoden aikana noin 330 kappaletta.

Kuga tuotiin markkinoille vuonna 2012. Sen jälkeen niitä on valmistettu Fordin tehtailla Valenciassa Espanjassa ja Elabugassa Venäjällä yli 200 000 kappaletta. Kuga-ajoneuvojen myynti Venäjällä on kasvanut viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden syyskuun välisenä aikana 97 prosenttia.

Fordin katumaastureiden laajentuvaan mallivalikoimaan kuuluu Euroopassa jo nyt uusi EcoSport. Ensi vuonna markkinoille tulee karismaattinen ja erittäin tilava Ford Edge.

Ford Kuga -moottorimallisto

Moottori Vaihteisto Tehot CO2** CO2-päästöjen alenema aiempaan moottoriin verrattuna
1.5 litran EcoBoost Etuveto manuaali 150 hv 143 g/km 7,1 % (11 g/km)
1.5 litran EcoBoost AWD automaatti 182 hv 171 g/km 4,5 % (8 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi Etuveto manuaali 120 hv 122 g/km 12,2 %  (17 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi Etuveto manuaali 150 hv 122 g/km 12,2 % (17 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi AWD manuaali 150 hv 135 g/km 9,4 % (14 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi AWD PowerShift 150 hv 140 g/km 11,9 % (19 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi AWD manuaali 180 hv 135 g/km 9,4 % (14 g/km)
2.0 litran Duratorq TDCi AWD PowerShift 180 hv 140 g/km 11,9 % (19 g/km)

                                                                    # # #

* 1.5 litran EcoBoost korvaa 1.6-litraisen EcoBoostin useimmissa Euroopan maissa.

** Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.

*** 20 maan päämarkkina-alueeseen kuuluvat maat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Puola, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki ja Unkari.