Fordin ikoninen Transit pakettiauto juhlii 50-vuotista taipalettaan yritysten palvelijana ympäri maailman

xlq2m5xhcvszbj623zqt

  • Ford Transit juhlistaa 50-vuotisjuhlavuottaan elokuussa 2015. Vuoden 1965 jälkeen on valmistettu lähes 8 miljoonaa Ford Transit- ja Transit Custom -ajoneuvoa.
  • Jos kaikki 50 vuoden aikana valmistetut Ford Transitit pysäköitäisiin peräkkäin, jono kiertäisi ympäri maailman. Uusi Transit on ostettu keskimäärin joka kolmas minuutti Transitin historian aikana.
  • Transit on kasvanut Euroopassa yhdestä automallista kattavaksi hyötyajoneuvomallistoksi, joka palvelee asiakkaitaan ympäri maailman.
  • Täysin uudistettu, kattava neljän automallin Transit-mallisto on nostanut Transitin markkinaosuutta Euroopassa vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana myynnin kasvettua 33 prosenttia
  • Pienempien Transit Connect- ja Transit Courier -mallien kysynnän kasvun odotetaan nostavan Transit-malliston kokonaistuotantomäärän yli 9 miljoonan kappaleen vuoden 2015 aikana.
  • Täysin uutta kaksitonnista Transitia valmistetaan ja myydään ensimmäistä kertaa myös Pohjois-Amerikassa, joten se on myynnissä kuudessa maanosassa ja 118 markkina-alueella.

Helsinki 23.7.2015 – Fordin ikoninen ja suosittu Transit-pakettiautomallisto viettää 50-vuotisjuhlavuottaan kuluvana vuonna, mikä tarkoittaa asiakkaiden uskollista palvelemista ympäri maailman jo viiden vuosikymmenen ajan.

Sen jälkeen, kun ensimmäinen Ford Transit valmistui tuotantolinjastolta Langleyssä, Englannissa elokuussa 1965, on valmistettu lähes 8 miljoonaa Transit- ja Transit Custom
-mallia. Samanaikaisesti Transit on kasvanut yhdestä ajoneuvosta tuoteperheeksi ja kokonaiseksi hyötyajoneuvojen mallistoksi.

Peräkkäin pysäköitynä 50 vuoden aikana valmistetuista Transiteista muodostuva jono kiertäisi helposti ympäri maailman. Tämän lisäksi on laskettu, että uusi Transit on ostettu keskimäärin joka kolmas minuutti Transitin historian aikana.

Uusin Transit-mallisto sisältää neljä täysin uutta mallia – Transit, Transit Custom, Transit Connect ja Transit Courier. Uudella mallistolla on pyritty kasvattamaan kysyntää, ja se on auttanut Fordia saavuttamaan hyötyajoneuvojen ykköspaikan Euroopassa vuoden 2015 ensimmäisen kvartaalin* aikana sekä kasvattanut Transit-malliston myyntiä 42 prosentilla verrattuna edeltävään vuoteen.

“Ford Transitilla on merkittävä rooli miljoonien ihmisten arjessa ja työssä,” kertoo Barb Samardzich (Chief Operating Officer, Ford of Europe). ”Ihmiset ympäri maailman luottavat Ford Transitiin oli sitten kyseessä työntekijöiden kyyditseminen työmaalle, tärkeiden lähetysten toimittaminen tai jopa potilaan kiireellinen kuljetus sairaalahoitoon.”

Samana vuonna 1965 ensimmäisen miehitetyn avaruuslennon kanssa ensiesitelty Transit teki lähtemättömän vaikutuksen eurooppalaiseen yleisöön tarjoten käytännön apua ja tukea Euroopan kohisten kasvavissa talouksissa. Transit-mallisto on sittemmin kehittynyt laajalla kokoluokkien ja eri tyylien variaatioilla tarjoten vaihtoehtoja pakettiautoista lava-autoihin ja matkailuautoihin sekä järeillä moottoreilla varusteltuihin rata-autoihin, Cosworth V8-Supervan mukaan lukien.

Kasvava suosio kiihdytti Transitin tuotantoa, ja vuonna 1976 saavutettiin tuotannossa miljoonan auton rajapyykki. Seuraavat miljoonan auton virstanpylväät saavutettiin vuosina 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 ja 2013. Pienempien hyötyajoneuvojen kysynnän kasvettua pienempää kokoluokkaa edustavien, yli miljoona autoa myyneen, Transit Connectin ja täysin uuden Transit Courier myötä, koko Transit-malliston tuotannon arvioidaan yltävän yhdeksään miljoonaan vuoden 2015 aikana.

Transit on tuonut hyötyajoneuvomarkkinoille joukon teknologisia innovaatioita, jotka parantavat auton suorituskykyä, käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Esimerkkinä näistä teknologisista parannuksista vuosien varrelta ovat sivusta aukeavat lastausovet, vyörenkaat, halogeenivalot, polttoaineen suoraruiskutus dieselmoottoreissa, murtosuojatut lukot ja vakiovarusteena lukkiutumattomat jarrut. Uusimpiin Transit-malleihin on lisätty kuljettajan ajo- ja käyttömukavuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti.

“Fordin Transit-tuoteperhe jatkaa kehittymistä, jotta asiakkaat voivat kuljettaa entistä suurempia kuormia, vähentää juoksevien kulujen määrää ja saapua haluttuun määränpäähän luotettavasti sekä turvallisesti,” lisää Samardzich.

Transitin suosiota selittää osaltaan tuotannon laajentaminen Euroopan rajojen ulkopuolelle, esimerkkinä Kiinassa sijaitseva Nachangin tuotantolaitos yhdessä Fordin strategisen partnerin Jiangling Motors Corp (JMC) kanssa.

Transitin valmistuksen ja myynnin kansainvälinen laajentuminen otti merkittävän edistysaskeleen puolessa välissä vuotta 2014, kun Transit astui ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan markkinoille uudella versiolla, jota valmistetaan Kansasissa. Tämän myötä Transitin markkinat laajentuivat 118 markkina-alueelle kuudella maanosalla.

“Ford Transitilla on loistava perintö ja vielä kirkkaampi tulevaisuus,” sanoo Samardzich. “Saavuttaessamme upean viiden vuosikymmenen virstanpylvään odotamme entistä useamman asiakkaan vievän liiketoimintaansa eteenpäin yhdessä Transitin kanssa.”