Veho Hyötyajoneuvot Power Truck Showssa 2015

9ce1ca28017d70b4_800x800ar

 • Raskaan sarjan ajoneuvot kokoontuvat Alahärmässä 7.-8.8.2015 järjestettävässä Power Truck Show´ssa – Mercedes-Benz tutulla osastolla U135/U136
 • FuelDuel -kulutusvertailut paljastavat: Actros säästää polttoainetta yli 10 prosenttia kilpailijoihin verrattuna
 • Drivers´ League -ammattikuljettajille järjestetty taloudellisen ajon kilpailu esittelyssä

Suomen ja Pohjoismaiden yksi suurimmista sekä monipuolisimmista kuljetusalan tapahtumista, kansainvälinen Power Truck Show, järjestetään 7.-8.8.2015 Alahärmän Powerparkissa. Näyttelypäivät ovat yleisölle avoinna perjantaina ja lauantaina kello 9.00-18.00. Tapahtuma jatkuu lauantaina valoshow’lla kello 18.00-23.00. Paikalle odotetaan 35 000 kuljetusalasta sekä rakennelluista ja maalatuista rekoista kiinnostunutta kävijää.

Veho Hyötyajoneuvojen näyttävä kalusto ja palvelualtis henkilöstö löytyy osastolta U135/U136. Kalusto koostuu pääosin asiakasautoista, lukuun ottamatta Duel Fuel -testiautoa ja V-sarjan tila-autoa:

  • Arocs 3245 -maansiirtoauto
  • Arocs 3263 -koukkuauto
  • Actros 1836L -jakeluauto
  • Actros 2542L -karjankuljetusauto
  • Actros 2548LS FuelDuel -rekkaveturi
  • Citan 111CDI Special Edition -tila-auto
  • V-sarja 220CDI A2 A -tila-auto

Fuel Duel -kilpailu

Näyttelyssä esitellään Mercedes-Benz Actros Duel Fuel -testiauto. Fuel Duel -testien idea on yksinkertainen: kuljetusyhtiö saa Actrosin käyttöönsä kahdeksi viikoksi yrityksen normaalitehtäviin ja käyttämilleen reiteille. Mercedes-Benzin nimeämä kouluttaja perehdyttää aluksi kuljettajan ajoneuvoteknologiaan ja auton erilaisiin säästöratkaisuihin. Tämän jälkeen kuljettaja ajaa Actrosia itse kahden viikon ajan ja käyttää sitä työtehtävissään ajoneuvon FleetBoard-telematiikkajärjestelmän tukemana. Lopuksi lasketaan kulutusero samoissa tehtävissä normaalisti toimivan kuorma-auton sekä Mercedes-Benz Actrosin välillä.

bf40bcdcb8421c49_800x800ar

 

9d145b6363e5f2da_800x800ar

Fuel Duel -testiajoissa käytettävät Mercedes-Benz Actrosit on varustettu Euro VI -tason moottoreilla sekä ilmanvastusta vähentävillä StreamSpace-ohjaamoilla. Autoissa on myös taloudellinen PowerShift-vaihteisto ja vaihtamisohjelma. BlueTec-moottorit tarjoavat erittäin vahvaa vääntövoimaa vielä 12. vaihteellakin. Ajotilanteita ja maastoa ennakoiva PPC-vakionopeussäädin (Predictive Powertrain Control) yhdistettynä FleetBoard-ajoneuvotelematiikkaan tukee osaltaan taloudellista ajotapaa. Autoista löytyvät myös ilmanvastusta pienentävä, sulkeutuva jäähdyttimen säleikkö sekä kaksivaiheisesti toimiva vesipumppu.

Testiin on osallistunut Suomessa jo kymmenisen yritystä ja tulokset ovat olleet samaa tasoa kuin Euroopasssa eli erittäin positiiviset. Actros säästää polttoainetta yli 10 prosenttia kilpailijoihin verrattuna. Fuel Duel -testejä on ajettu Euroopassa yli 5 miljoonaa kilometriä. Actrosit ovat voittaneet vertailuista yli 90 prosenttia. Keskimäärin polttoainetta säästyy 10,5 prosenttia verrattuna kilpailijoihin. Suomessa testit käynnistyivät huhtikuussa. Lisätietoja testauksesta löytyy osoitteessawww.fuelduel.fi .

Drivers’ League 2015

FleetBoard järjestää myös ammattikuljettajille suunnatun taloudellisen ajotavan kilpailun. Tämän vuoden kilpailu käynnistyi 1.6.2015, mutta mukaan voi vielä ilmoittautua. Kansainväliseen kilpailuun osallistuu kuljettajia 19 Euroopan maasta sekä Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta.

Kilpailussa tähdätään siihen, että kuorma-autolla arkityössä ajettaessa saavutetaan parhaat mahdolliset ajotapapisteet FleetBoard-käyttöanalyysissä. Kansallisella tasolla osanottajat voivat voittaa kuukausimestaruuden kategorioissa Paras kuljettaja ja Paras joukkue. Viisi kuukautta kestävän kisan päätteeksi julistetaan maakohtaiset koko kilpailun parhaat kuljettajat ja joukkueet. Suomen kolme parasta kuljettajaa ja joukkuetta tullaan palkitsemaan. Tutustu tarkemmin:www.mercedes-benz.fi/driversleague