Fordin myynti Euroopassa kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla uusien ajoneuvojen ansiosta; uusi Focus ja Mondeo markkinoille toisella vuosipuoliskolla

Black_Ford_Fiesta_X100_-_008

  • Fordin myynti Euroopassa* kasvoi vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla 6,6 prosenttia, kun koko ala kasvoi hieman vähemmän, 6,3 prosenttia. Fordin markkinaosuus oli 7,9 prosenttia.
  • Euroopassa myytiin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 605 400 Ford-ajoneuvoa, mikä on yhtiön korkein myynti vastaavana ajankohtana sitten vuoden 2011
  • Myyntivolyymi kasvoi kesäkuussa 2 prosenttia ja kokonaismarkkinaosuus oli 8 prosenttia
  • Yksityis- ja yhteisömyynti olivat 2 prosenttia alan keskimääräistä myyntiä korkeammat ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja 5 prosenttia korkeammat kesäkuussa
  • Fordin hyötyajoneuvomyynti kasvoi yli 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, mikä teki siitä yhtiön parhaan puolivuosimyynnin 16 vuoteen. Kesäkuussa myynti kasvoi 21 prosenttia.
  • 1.0-litraisella EcoBoost-moottorilla varustettujen ajoneuvojen myynti nousi alkuvuonna 15,3 prosenttia. Moottori on valittu kolmesti peräkkäin Kansainväliseksi Vuoden Moottoriksi.
  • Yli 52 prosenttia myydyistä autoista oli täysin uusia tai uudistuneita Ford-malleja. Vuoden toisella puoliskolla joukkoon liittyy useita uusia autoja, kuten uusi Focus ja Mondeo.

Helsinki 9.7.2014 – Fordin myynti Euroopassa kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla uusien mallien ansiosta 6,6 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin koko alan kasvu.

Ford-ajoneuvoja myytiin alkuvuonna 20 maata käsittävällä markkina-alueella 605 400 kappaletta.  Se on 37 700 autoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Samaan aikaan koko alan myynti kasvoi 6,3 prosenttia. Fordin markkinaosuus Euroopassa oli 7,9 prosenttia.

Kesäkuun myynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 2,2 prosenttia, kun kaupaksi kävi 109 000 Ford-ajoneuvoa. Kesäkuun markkinaosuus laski 0,2 prosenttiyksikköä ja oli tasan 8 prosenttia.

“Hintakilpailu käy kuumana Euroopassa”, kertoo Stephen Odell (President, Ford of Europe, Middle East and Africa). “Siitä huolimatta myyntimme kasvaa uuden malliston ansiosta ja olemme jatkuvasti alan kasvua paremmassa tahdissa yksityis-, yhteisö- ja hyötyajoneuvokaupassa.”

“Olemme tuoneet markkinoille 15 uutta tai uudistettua mallia sen jälkeen, kun julkistimme lokakuussa 2012 One Ford -strategiamme. Vuoden toisella puoliskolla uutuuksia tulee lisää, kun uusi Focus ja Mondeo tulevat myyntiin.”

Fordin myynti kasvoi alkuvuonna niin yksityis- kuin yhteisöpuolella edustaen 72 prosenttia kokonaismyynnistä. Se oli prosenttiyksikön korkeampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, ja 2 prosenttiyksikköä korkeampi koko alaan verrattuna. Kesäkuussa yksityis- ja yhteisömyynnin osuus oli 73 prosenttia, mikä on 3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuoden kesäkuussa ja 5 prosenttiyksikköä korkeampi koko alaan verrattuna.

Yli 52 prosenttia alkuvuonna myydyistä Ford-ajoneuvoista oli täysin uusia tai uudistettuja malleja.

Fordin hyötyajoneuvomyynti kasvoi vuoden alkupuoliskolla 10,5 prosenttia, kun hyötyajoneuvoja myytiin 104 000 kappaletta. Edellisen kerran vastaavan jakson myynti on ollut parempi vuonna 2011. Alkuvuoden markkinaosuus kasvoi edellisvuoteen verrattuna 0,3 prosenttiyksiköllä ja oli 10,5 prosenttia. Kyseessä on paras alkuvuosi markkinaosuuden osalta sitten vuoden 1998. Kesäkuussa Ford saavutti parhaan kuukausimyynnin sitten kesäkuun 2008 ja parhaan markkinaosuuden sitten 1996.

1.0-litraisella EcoBoost-bensiinimoottorilla varustettujen ajoneuvojen myynti kasvoi ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 15,3, prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Moottori on valittu Kansainväliseksi Vuoden Moottoriksi jo kolmesti peräkkäin.

Ford Focus oli ensimmäinen auto, johon sai 1.0 litran EcoBoost-moottorin vuonna 2012. Sittemmin moottori on tullut saataville yhdeksään muuhun autoon: Fiestaan, B-MAXiin, EcoSportiin,

C-MAXiin, Grand C-MAXiin, Tourneo Connectiin, Tourneo Courieriin, Transit Connectiin ja Transit Courieriin. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 30 prosentissa Fiestoista ja 33 prosentissa Focuksista oli juuri tämä moottori.

Ford on tuonut vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana markkinoille kolme täysin uutta ajoneuvoa Euroopassa: Ford Transitin, Tourneo Courierin ja Transit Courierin. Toisella vuosipuoliskolla luvassa on lisää uutuuksia. Focus-mallisto täydentyy uudella Focus ST:llä, jonka saa ensimmäistä kertaa myös dieselversiona. Mondeo-perheeseen liittyy Mondeo Hybrid. C-MAXista puolestaa tulee markkinoille C-MAX Energi, joka on ladattava hybridi-sähköauto.

                                                                  # # #

* Tammikuusta 2014 lähtien Ford on raportoinut myynneistään 20 Euroopan maan päämarkkina-alueen mukaisesti. Aiemmin mukana oli 19 maata. Uutena maana mukaan on tullut Romania. Euroopan Ford ilmoittaa markkinaosuudet myös alueelta, joka kattaa kaikki ne 50 markkinaa, joissa Fordilla on toimintaa.

Ford09072014(pdf)