Fordin täysin uusi, tyylikäs ja tilava Edge: Fordin edistynein katumaasturi lanseerataan Euroopassa 2015

print_SwwfxMoDVv

Ford Edge Titanium

Ford Motor Company esittelee täysin uuden Ford Edgen, teknisesti edistyksellisen katumaasturin, joka tulee Euroopassa myyntiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

Edgen muotoilu perustuu atleettisuuteen ja se on suunniteltu vastaamaan korkeisiin laatuvaatimuksiin niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa.

Edgen edistyksellinen uusi teknologia edustaa Fordin katumaastureiden Euroopan laajennussuunnitelmien kolmatta vaihetta – katumaastureiden mallistoon kuuluvat jo keskikokoinen Kuga ja uusi pienikokoinen katumaasturi EcoSport.

“One Ford -portfoliomme myötä voimme tarjota entistä laajemman valikoiman tuotteita eurooppalaisille asiakkaillemme. Tänä vuonna olemme jo lanseeranneet EcoSportin ja uusi Mondeo ja Focus ovat pian tulossa”, kertoo Stephen Odell (President, Ford of Europe, Middle East and Africa). “Ensi vuonna tuomme ensimmäistä kertaa Eurooppaan täysin uuden Edgen, uuden Mustangin sekä Vignale-mallistomme.”

Pohjois-Amerikassa vuonna 2007 lanseerattu Edge on muokannut alan määritelmää perinteisestä katumaasturista ja luonut crossover-katumaasturin käsitteen. Edge on johdonmukaisesti segmenttinsä myydyin auto Pohjois-Amerikassa – vuoden 2013 myynti oli ennätyksellisen suuri – ja se on myynnissä valikoiduilla markkinoilla Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Itä-Aasiassa, mukaan lukien Kiinassa.

Edgen myötä Ford astuu Euroopassa uudelle alueelle ja tarjoaa asiakkaille hienostuneen, teknologisesti kehittyneen ja tilavan katumaasturin. Neliovista ja viisipaikkaista maasturia on Fordille luontaiseen tapaan hauska ajaa. Edge tulee myyntiin alkuvuodesta 2015 ensin Pohjois-Amerikassa ja sen jälkeen Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella.

“Edgessä on enemmän tilaa matkustajille kuin kilpailevissa suurissa katumaasturimalleissa. Edgen muotoilu, mukavuus, käytännöllisyys ja turvallisuusteknologiat vetävät vertoja kilpaileville ensiluokkaisille vaihtoehdoille Euroopassa”, sanoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe).

Edistynyttä teknologiaa
Täysin uudessa Edgessä on mukautuva ohjausjärjestelmä, joka tekee Edgen ohjaamisesta helpompaa ja hauskempaa. Lisäksi uusi katumaasturi tuo mukanaan Eurooppaan aktiivisen äänenvaimennusteknologian (Active Noise Cancellation) sekä keulakameran, jonka kuva näkyy jaetulla näytöllä.

Mukautuva ohjausjärjestelmä säätelee jatkuvasti ohjausta suhteessa nopeuteen ja optimoi ohjauksen kaikissa olosuhteissa. Alemmilla nopeuksilla, kuten pysäköidessä tai tiukissa käännöksissä, uusi järjestelmä tekee autosta ketterämmän ja helpommin käännettävän. Korkeammilla nopeuksilla se puolestaan saa Edgen reagoimaan tarkemmin ja jouhevammin kuljettajan toimintaan.

Fordin aktiiviseen äänenvaimennusjärjestelmään (Active Noise Cancellation) kuuluu kolme mikrofonia, jotka tuottavat vastakkaisia ääniaaltoja äänentoistojärjestelmän kautta ja peittävät näin moottorin ääntä ja parantavat matkustamon tunnelmaa. Auton keulaan asennettu 180 astetta kattava kamerajärjestelmä, Front Split View Camera, helpottaa toimimista monimutkaisissa risteyksissä tai pysäköintipaikoissa, joissa on huono näkyvyys. Ainutlaatuiset ilmaverhot ohjaavat ilmavirran auton etuosasta eturenkaiden kotelon kautta auton sivuille ja parantavat Edgen aerodynamiikkaa.

Muita Edgessä olevia teknologioita ovat:

• Hands-Free-takaluukku
• SYNC 2, Fordin edistyksellinen äänikomennoilla toimiva yhteydenpitojärjestelmä 
• Mukautuva vakionopeudensäädin törmäyksen varoitusjärjestelmällä ja turvavälihälyttimellä 
• Paranneltu aktiivinen pysäköintiavustin, joka avustaa taskupysäköinnissä ja jossa on myös takana kulkevista autoista varoittava Cross Traffic Alert -järjestelmä 
• Ilmatäytteiset takaturvavyöt
• Älykäs nelivetojärjestelmä kaarreajon hallintajärjestelmällä (Torque Vectoring Control) ja Curve Control -järjestelmällä
• Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmä
• Kuolleen kulman valvontajärjestelmä 
• Kaistanpitoavustin 
• Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä 
• Lämmitettävä ohjauspyörä ja lämmitettävät ja ilmastoidut etuistuimet

Dynaaminen muotoilu, laatu ja käsiteltävyys
Kantava ajatus Edgen suunnittelussa oli sekä materiaalien että ulkonäön korkea laatu. Muotoilu on toteutettu koko autossa tavalla, joka vähentää näkyviä leikkauslinjoja. Suunnittelutiimi keskittyi myös pienten yksityiskohtien hiomiseen, kuten etuovien ja kojelaudan yhtymäkohtien yksinkertaistamiseen ja kohdistusongelmien vähentämiseen.

Uuden Edgen karismaattiseen muotoiluun kuuluu krominen etusäleikkö, ohuet kaiverretut LED-etuvalot, kolmiulotteiset teränmuotoiset LED-takavalot sekä 20-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Hienostunut rungon rakenne ja jousitusjärjestelmä pehmentävät tien epätasaisuudet ja melun, ilman että auton käsiteltävyys kärsii – näin ajokokemus vastaa täysin eurooppalaisten kuluttajien vaatimuksiin.

Integral-link, itsenäinen takajousitus tekee ajosta dynaamista ja innostavaa. Luja teräs tekee korirakenteesta vankan ja saa auton käsittelyn tuntumaan helpolta ja toimivalta. Sisätilojen sisustus on optimoitu käyttämällä akustista lasia, ja Edgen renkaat vähentävät ajosta johtuvaa ääntä.

Euroopassa Edgen 2.0-litraisesta Duratorq TDCi -dieselmoottorista on saatavana kaksi versiota:

• 180-hevosvoimainen, jonka vääntömomentti on 400 Nm ja arvioidut CO2-päästöt 149 g/km, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto 
• 210-hevosvoimainen, jonka vääntömomentti on 450 Nm ja arvioidut CO2-päästöt 159 g/km, 6-vaihteinen automaattivaihteisto, ohjauspyörässä olevilla vaihteenvalitsin painikkeilla

Lisää kasvua

Uusi Ford Edge varmistaa, että Fordin laaja valikoima vastaa kuluttajien tarpeisiin myös nopeimmin kasvavan autosegmentin osalta.

Fordin tietojen mukaan Euroopan katumaasturisegmentti kasvoi 10 prosentista 21 prosenttiin vuosien 2008 ja 2013 välisenä aikana. Tämän vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana osuus oli noussut jo 22,5 prosenttiin. Vuonna 2012 lanseeratun Kuga-katumaasturin myynti kasvoi tämän vuoden ensimmäisten viiden kuukauden aikana 38 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Fordin Valencian tehtaalta valmistui hiljattain 500 000:s Kuga. Uutta, nyt saatavilla olevaa EcoSport-katumaasturia on puolestaan tilattu jo 16 000 kappaletta. Etelä-Amerikassa EcoSport on saavuttanut 37 prosentin osuuden segmentissään ja on Brasilian myydyin katumaasturi. Vuoteen 2018 mennessä Ford olettaa myyvänsä kolme kertaa enemmän katumaastureita kuin nyt.

“Olemme luoneet teknologisesti todella edistyneen katumaasturin, joka vastaa ja ylittää tämän kasvavan segmentin odotukset. Yhdessä uuden Kugan ja EcoSportin kanssa ne muodostavat täyden katumaasturivalikoiman”, de Waard sanoo, “Viimeisten parin vuoden aikana olemme todistaneet todellista muutosta, kun asiakkaat ympäri maailmaa ovat siirtyneet suosimaan katumaastureita. Nyt on oikea aika tuoda suurempi, ylemmän hintaluokan katumaasturi Euroopan mallistomme huipulle.”

Faktaa:

• Ford esittelee täysin uuden Edgen ja vahvistaa karismaattisen, tilavan ja tyylikkään katumaasturin tulevan Eurooppaan ensi vuonna
• Teknisesti edistyksellisestä Edgestä tulee Fordin lippulaiva Euroopan katumaasturivalikoimaan, johon kuuluvat jo Kuga ja uusi EcoSport
• Täysin uusi Edge tarjoaa pehmeän ja tarkan mukautuvan ohjausjärjestelmän, ensimmäistä kertaa Euroopassa myös Fordin aktiivisen äänenvaimennusjärjestelmän (Adaptive Noise Cancellation system) sekä auton keulan molempia kulmia kuvaavan kameran, jonka kuvat näkyvät jaetulla näytöllä (Front Split View Camera)
• Urheilulliseen muotoiluun on yhdistetty korkealaatuiset materiaalit, ja hienostunut rungon ja alustan muotoilu parantaa ajo-ominaisuuksia
• Fordin tavoitteena on kasvattaa markkinaosuuttaan katumaasturisegmentissä, joka on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa ja jonka kasvu vain jatkuu