Frankfurtin autonäyttely: Uusi Renault MÉGANE

86393e4a6486084b_800x800ar

Uusi Mégane kiinnittää huomiota huippukilpaillussa kompaktien autojen segmentissä dynaamisen muotoilunsa ja lukuisten ylemmän autoluokan teknologioidensa ansiosta:

  • Dynaamiseen ulkoasun muotoiluun kuuluvat selväpiirteiset etu- ja takavalot, sekä lisäksi huolellisesti varusteltu sisustus.
  • Teknisiä ratkaisuja, joita on normaalisti saatavilla ylemmässä kokoluokassa mm. uudesta Espacesta ja Talismanista tutut: Multi Sense -valinnat, värillinen Head-Up -heijastusnäyttö ja pystyyn asennettu 8,7-tuuman R-Link 2 -kosketusnäyttö, sekä lukuisat muut kuljettajan aputoiminnot.
  • Ylellinen GT-versio on suunniteltu yhdessä Renault Sport -asiantuntijoiden kanssa. Sen varustukseen kuuluu 4Control-nelipyöräohjaus yhdistettynä Renault Sportin insinöörien hienosti virittämään jousitukseen – ensimmäistä kertaa C-segmentissä. Erityislaatuisessa sisustusmuotoilussa ja ulkoasun tyylikkyydessä nähdään Renault Sport -tunnusmerkit. GT-versio on saatavana ensiesittelystä alkaen.

Uusi Mégane saapuu autoliikkeisiin vuoden 2016 alkupuolella laajalla moottorivalikoimalla, josta löytyy jokaiselle sopiva.

Uusi Renault Mégane:

Dynaamista muotoilua ja paljon uutta teknologiaa

Yhtenäiset mittasuhteet ja veistokselliset korimuodot

Uuden Méganen dynaaminen olemus perustuu hyvin tasapainotetuille mittasuhteille. Se on 64 mm pitempi (4359 mm) ja 25 mm matalampi (1447 mm) kuin kolmannen polven Mégane. Sen raideleveydet ovat leveämmät (edessä: 1591 mm, +47 mm/ takana: 1586 mm, +39 mm) ja sen akseliväli (2669 mm, +28 mm) on pitempi kuin kilpailevissa malleissa. Sen takaosan ylitystä on lyhennetty verrattuna edeltäjiinsä. Saatavana olevien pyörien koot ulottuvat aina 18-tuumaisiin saakka.

Uudessa Méganessa toteutetaan Renaultin etuosan samankaltaisuutta, johon kuuluvat suuri, pysty timantti-logo sekä leveä etusäleikkö. Laadukkaat kromiviimeistelyt ovat sekä edessä että sivuilla (ikkunoiden reunuksissa, sivumerkeissä ja ovenkahvoissa).

Aerodynamiikka on ollut suunnittelussa vahvassa asemassa. Ilma-aukot auton molemmin puolin edessä, ilmanohjaimet takana sekä moottoroidut jäähdyttimen sulkuläpät, jotka sulkeutuvat automaattisesti vähentäen ilmanvastusta.

Veistoksellisten ulokkeidensa ansiosta uusi Mégane säteilee sensuaalisuutta, joka on tyypillistä Renault-brändin muotoilulle. Siistit ja tarkoin hiotut linjat korin alaosassa ja konepellissä kohdistuvat etuosaan korostaen auton itsevarmaa olemusta.

Tunnistettavat, selväpiirteiset valot

Uuden Méganen yksityiskohtien suunnittelua on inspiroinut heinäkuussa esitelty Talisman: selväpiirteiset etu- ja takavalot sekä päivä- että yökäytössä, vahvistavat brändin visuaalista yhtenäisyyttä.

LED-teknologialla toteutetut C:n muotoiset päiväajovalot laajenevat puskuriin tehostaen auton etuosan identiteettiä. Uuden Méganen huippuversioissa on täydet LED-valot, joissa sekä lähi-, että kaukovalomoduulit on toteutettu LED-teknologialla. Perinteiseen valaistusjärjestelmään verrattuna tämä Pure Vision LED Technology tarjoaa merkittävän parannuksen yöolosuhteissa näkemiseen.

Takavaloyksiköissä – niin ikään täys-LEDit – valot palavat jatkuvasti. Tämä uudenlainen horisontaalinen tunnusmerkki korostaa auton leveyttä. Uuden Edge Light -teknologian ansiosta se antaa kapean, 3D-pyyhkäisyvaikutuksen, joka lähettää punaisen, syvän violetin sävyisen valon.

Tyylikäs lentokoneohjaamon tyylinen sisustus

Lentokoneohjaamon tyylisessä sisustuksessa kuljettaja on keskipisteenä

Uudessa Méganessa on kiinnitetty erityistä huomiota loppusilaukseen ja laadukkaisiin materiaaleihin matkustusmukavuuden lisäämiseksi entisestään.

Sarja high-tech -yksityiskohtia on ryhmitetty kuljettajan ympärille L-muotoisessa ohjaamossa. Uudessa Méganessa on värillinen head-up -heijastusnäyttö, joka on perinteisesti tarjolla vasta luokkaa ylempänä olevissa autoissa. Kojelaudassa on lisäksi 7-tuuman värillinen TFT (Thin Film Transistor) -mittarinäyttö, sekä lisäksi helppokäyttöinen pystysuuntainen 8,7-tuumainen R-link -kosketusnäyttö.

Ohjaamossa on keskitytty erityisesti laatuun ja harmoniaan. Kojelautaan valittu miellyttävältä tuntuva materiaali jatkuu yhtämittaisesti ovien verhoilussa ja ulottuu myös kojelaudan alaosasta keskikonsoliin saakka. Huippumalleissa on aidolla nappanahalla päällystetty ohjauspyörä tyylikkäillä kromiyksityiskohdilla. Kromiviimeistelyä on myös mittaristossa, ilmastointiventtiileissä, kojelaudassa ja katkaisimissa.

Keskikonsoli on leveä ja tilava, ja siinä on säädettävä käsinoja. Huippumalleissa huomio kiinnittyy konsoliin asennettuun kahden hehkuvan valon kapeaan keilaan, joiden värisävyn voi valita henkilökohtaiseksi Multi-Sense -teknologian avulla.

Bose® Audio -järjestelmä varmistaa uuden Méganen äänimaailman korkean laadun. Bosen ja Renaultin asiantuntijat ovat tehneet kiinteää yhteistyötä optimoidakseen yhdeksän kaiuttimen, bassokaiuttimen ja digitaalisen vahvistimen integroimisen. Järjestelmä tarjoaa tarkan, tasapainoisen, räätälöidyn ja kristallinkirkkaan äänen.

Syleilevät istuimet

Matkustajat istuvat huolellisesti muotoilluilla istuimilla huippumukavasti ja tukevasti. Istuimiin on käytetty Dual Density –pehmustemateriaalia ja istuinten rakenne on sama kuin Espacessa ja Talismanissa.

Istuimiin valitut materiaalit ovat lämminhenkisiä ja nykyaikaisia, joihin inspiraatiota on saatu huonekaluista ja nahkatavaroista. Erityishuomiota on kiinnitetty istuinten ja oviverhoilujen ommelten taidokkuuteen.

Uuteen Méganeen voi valita viisi erilaista verhoilua, kaikki mustan eri sävyjä. Huippumallit on saatavana plyysimäisellä veluuri-materiaalilla, joka on kehitetty yhdessä Alcantaran® kanssa. Tuloksena on materiaalin mahtava loisto ja intensiivinen musta 3D-vaikutelma.

Huippumalleissa istuimet on varustettu sähköisellä ristiselän säädöllä ja kuljettaja istuimessa on lisäksi hieronta-toiminto.

Uuden Méganen tavaratilan vetoisuus on 384 dm³ VDA (kaikki tila hyödynnettynä 434 litraa) ja se on toiseksi suurin tämän kokoluokan autoissa. Tavaratilaa täydentää lisäksi matkustamon käsimatkatavaroille varatut tilat, yhteensä 25 litraa. Polvitilaa takana on 175 mm, mikä merkitsee 20 mm:n parannusta Mégane 3:een verrattuna. Hartiatila (1441 mm edessä, 1390 mm takana) kuuluu segmentin parhaimpiin. Uusi Mégane tarjoaa parasta sekä takapenkin matkustajia että tavaratilan kapasiteettia ajatellen.

Seuraavalle tasolle nostettu teknologia ja laaja moottorivalikoima

Kuljettajan high-tech -ympäristö kuuluu segmenttinsä parhaimmistoon

CMF (Common Module Family) C/D pohjalevyn käyttäminen mahdollistaa uuteen Méganeen suuren määrän ominaisuuksia, jotka yleensä kuuluvat vasta ylemmän kokoluokan autoihin, kuten uuteen Espaceen ja Talismaniin. Ominaisuuksiin kuuluvat värillinen head-up -heijastusnäyttö, 7-tuumainen värillinen TFT (Thin Film Transistor) mittaristonäyttö, kaksi versiota R-Link 2 -multimediajärjestelmästä (7-tuumainen kosketusnäyttö vaakatasossa tai 8,7-tuumainen pystytasossa), Multi-Sense -teknologia ja 4Control-nelipyöräohjaus. Näin laaja teknologian määrä on tässä kokoluokassa ainutlaatuista.

Värillinen head-up -heijastusnäyttö

Alas kojelautaan painuva värillinen head-up -heijastusnäyttö edistää turvallisuutta ja parantaa kuljettajan ajomukavuutta ja sitä on helppo ja selkeä käyttää ajamisen apuna. Kuljettaja pystyy vastaanottamaan tärkeää informaatiota – nopeus, navigointiohjeet ja ajamisen apujärjestelmien tietoa – nostamatta katsettaan tiestä.

Uudessa Méganessa on viimeisimmät ajamisen apujärjestelmät, jotka on juuri esitelty uusissa Espacessa ja Talismanissa. Ajamisen apujärjestelmiä hallinnoidaan R-Link -järjestelmän avulla:

  • Parantunut turvallisuus : mukautuvan vakionopeussäädin sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä
  • Varoitukset : kaistavahti, turvavälihälytys, nopeuden ylittämisestä hälyttävä liikennemerkkien valvontalaite, katvealuevaroitin
  • Ajamisen helppoutta : peruutuskamera, automaattinen lyhyiden ja pitkien valojen vaihto, pysäköintitutkat edessä, takana ja sivulla sekä aktiivinen Easy Park -pysäköintiavustin.

Segmenttinsä ensimmäinen auto, jossa on isokokoinen pystysuuntainen 8,7-tuuman kosketusnäyttö

Uuden Méganen-sarjan korkeammissa varustetasoissa on R-Link 2 –multimediajärjestelmä täydennettynä 8,7-tuumaisella pystysuuntaisella kosketusnäytöllä. Ainutlaatuista tässä on se, että tämä näyttö tuo helppokäyttöisempää teknologiaa käyttäjälleen älypuhelimen tai tablettitietokoneen tapaan.

R-Link 2 sisältää puheohjauksen* turvallisemman ja yksinkertaisemman toimintojen käyttämiseksi: kuten navigointi-, puhelin- ja radio-sovellukset. Sen kolmen, itse muunneltavan, kotisivun kautta pääsee nopeasti eniten käytettämiinsä toimintoihin. Autossa on sisäänrakennettuna tietoliikenneyhteydet, jotka sisältävät mm. 12 kuukauden TomTom-liikennetietopalvelun sekä pääsyn R-Link Storeen, josta asiakas voi halutessaan hankkia järjestelmään lisää sovelluksia.*

*R-Link 2 -järjestelmä ja navigointi ovat suomenkieliset. Puheohjauksessa ei ole tällä hetkellä suomenkielen tukea. R-Link Storesta ladattavat sovellukset, niiden sisältö, toiminnot ja kielivalinnat ovat markkina-aluekohtaisia.

Kojelaudassa 7-tuuman värillinen TFT-mittarinäyttö

7-tuumaisen värillisen TFT (Thin Film Transistor) näytön sisältöä voi muuttaa henkilökohtaiseksi sen mukaan, mikä on valittu ajotyyli. Perustiedon, kuten ajonopeuden, lisäksi näkyviin saa navigointiin ja ajon apujärjestelmiin liittyviä tietoja.

Innovatiivinen Multi-Sense -teknologia

Uudessa Méganessa, kuten uusissa Espacessa ja Talismanissa, käytössä oleva Multi-Sense-teknologia mahdollistaa käyttäjän muuttaa ajoasetuksia henkilökohtaisen makunsa mukaan. Tämän teknologoan avulla voi muuttaa kaasupolkimen toimintaa ja moottorin reaktiota, säätämällä vaihteiston nopeutta automaattisella EDC-vaihteistolla ja kontrolloimalla istuinten hierontatoimintoa sekä ohjaamon valaistusta.

Keksikonsolissa sijaitsee Multi-Sense –pikakytkin, jonka avulla eri toimintotilan pääsee valitsemaan nopeasti ja helposti.

Järjestelmä tarjoaa viisi erilaista ajoasetusta: Sport, Normal, Comfort, Perso ja Eco. GT-mallissa Eco on korvattu R.S. Drive -asetuksella.

Sisävalaistukseen on saatavana viisi erilaista tunnelmaa: punainen, vihreä, sininen, violetti ja ruskea. Valaistustunnelma ulottuu keskikonsoliin, kuten korkeammissa varustelutasoissa myös etu- ja takaoviin. Valittu väri toistuu myös mittaristonäytössä ja multimedianäytöllä.

Laaja moottorivalikoima ulottuu 205 hevosvoimaan saakka

Uuden Mégane GT:n konepellin alla on bensiinimoottori Energy TCe 205, jossa on 7-nopeuksinen EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. GT-malliston täydentää vuoden 2016 aikana Diesel Energy dCi 165 -moottorissa on 6-nopeuksinen EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Malliston perustan muodostaa Energy dCi 110 -dieselmoottori, jossa on 6-nopeuksinen manuaalivaihteisto. Tämän version CO2-päästöt ovat 86 g/km (3,3 litraa/100 km), ja se on ECO2-merkitty. Vuoden 2015 kesäkuusta saakka Renault on käyttänyt ECO2-mainintaa korostaakseen jokaisen mallisarjan taloudellisinta moottoria.

Muut moottorivaihtoehdot:

Diesel : Energy dCi 90 manuaali, Energy dCi 110 6-nopeuksisella EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla sekä Energy dCi 130 manuaali.

Bensiini : Energy TCe 100 manuaali; Energy TCe 130 manuaalina sekä 7-portaisella EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla

Alkuvuonna 2017 mukaan tulee Hybrid Assist Diesel. Tämän moottorin tavoitteena on päästä kulutuksessa alle 3 litraa/100 km sekä CO2-päästöissä 76 g/km*, mikä asemoi uuden Méganen markkinajohtajaksi, kun puhutaan matalasta polttoaineen kulutuksesta ja CO2-päästöistä. Järjestelmä saavuttaa tämän varastoimalla moottorijarrutuksien ja jarrutuksien hukkaenergian, joka valjastetaan käyttöön tehostamaan kiihdytyksiä erityisesti matalilla kierrosluvuilla, näin yhdistetään ajomukavuus ja poikkeuksellinen taloudellisuus.

*Viralliset lukemat päästötestien jälkeen.