Hyundai esittelee uuden sukupolven i20:n lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä

ba440a46e895743f_800x800ar

Hyundai on julkistanut ensimmäiset viralliset kuvat uuden sukupolven i20-mallista. Auton varsinainen ensiesittely tapahtuu syksyllä Pariisin autonäyttelyssä.

Uusimman mallinsa esittelyssä Hyundai jatkaa menestyksekästä esilläoloaan eurooppalaisessa B-segmentissä, jossa se on myynyt lähes miljoona autoa vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisen sukupolven i20:n hyvä menestys on tehnyt autosta yhden yhtiön myydyimmistä autoista Euroopassa.

Uuden mallin päätavoitteet ovatkin yhä laajentaa asiakaskuntaa, kehittää edelleen merkin tunnettuutta, sekä vahvistaa Hyundain asemaa todellisena eurooppalaisena autonvalmistajana. Uuden sukupolven i20 on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa, ja kolme sen avainominaisuutta korostavat auton soveltuvuutta erityisesti vastaamaan eurooppalaisten kuluttajien tarpeisiin. Luokkansa kärkeä oleva matkustamotilavuus, useita korkean teknologian ja mukavuutta parantavia ominaisuuksia, sekä lisäksi erottuva ja hienostunut muotoilu.

be0fc7abf46c5b01_800x800ar

Täysin uudelle pohjalevylle perustuva i20 omaa 2570 mm:n akselivälin – se on 45 mm pidempi kuin edeltäjässään. Ratkaisu tuottaa eurooppalaisille asiakkaille yhden tilavimmista matkustamoista segmentissään. Kaunis, käytännöllinen ja tilat huomioiva muotoilu on saanut aikaan matkustamon, jossa matkustaa mukavasti viisi aikuista. Yhdistetty etu- ja takajalkatila ovat luokkansa parhaita. Myös tavaratila on segmentin kärkeä; 320 litraa, kun takaistuimet ovat pystyasennossa.

Sisätilojen hienostuneisuutta täydentää ulkopuolen erottuva ja klassinen muotoilu. Hyundain Fluidic Sculpture 2.0 -muotoilufilosofiasta vaikutteensa saanut auton selkeä ja helposti lähestyttävä yleisilme suunniteltiin Hyundain muotoilu- ja suunnittelukeskuksessa Saksan Rüsselsheimissa. Tehtaan oma muotoiluosasto loi selväpiirteisen esteettisen etuosan, jossa korostuu Hyundain selkeästi tunnistettava kuusikulmainen ja kromireunustettu jäähdyttäjän säleikkö. Se luo alustan yläosan kapealle vaakasuoralle säleikölle, joka yhdistää samalla kevyesti ajovalojen ryhmän.

Uuden i20-mallin 4035 mm:n mittaisessa korissa on tunnistettava klassinen vyötärölinja, jonka veistoksellisuus korostaa auton kylkien muotoilua. Takaosassa ovat korkeakiiltoiset mustat C-pilarit, jotka saavat aikaan vaikutelman leijuvasta kattolinjasta. Takavalot yhdistävät takalokasuojan muotoilullisesti osaksi takaluukkua samalla kiertyen kevyesti sen ympärille bumerangimaiseen muotoon.

Uuden sukupolven i20:n maailman ensi-ilta on Hyundain lehdistötilaisuudessa Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa. Hyundai toivottaa tervetulleeksi osastolleen halli 3:n torstaina 2.10. klo 16 (CET). Suomeen täysin uusi i20 rantautuu vuoden 2015 alkupuoliskolla. Tarkemmat malli ja moottoritiedot julkaistaan lähempänä auton lanseeraus-ajankohtaa.