Jaguar I-PACE täyssähköautolle Kultainen ohjauspyörä

jipace_golden_steering_wheel_121119

  • Täyssähköinen, suorituskykyinen SUV äänestettiin voittoon “Mid-size SUV” sarjassa
  • Asiantuntijoista koostuva tuomaristo, mukaan lukien kilpa-ajajat Hans-Joachim Stuck ja Mattias Ekström, palkitsivat I-PACE mallin luokkavoitolla Saksan Lausitz-Ring kilparadalla pidettyjen lopputestien jälkeen.
  • Tämä on Jaguarille kolmas Kultainen ohjauspyörä -voitto, vuoden 2013 F-TYPE ja 2016 XF -mallien jälkeen

Jaguar I-PACE on voittanut Saksan kuuluisimman ja Euroopan arvostetuimpiin kuuluvan autoalan palkinnon, Kultaisen ohjauspyörän 2019. I-PACE voitti sarjan “Mid-size SUV” jättäen taakseen Audi Q3 ja Seat Tarraco mallit.

I-PACE on suunniteltu ja kehitetty Isossa-Britanniassa puhtaalta pöydältä sähköautoksi. Tavoitteena tehdä maailman paras premium-sähköauto – ja aito Jaguar, todellinen ajajan auto. Sen yhdistelmä urheiluauton suorituskykyä, nollapäästöjä, poikkeuksellinen hienostuneisuus ja nelivetoisen SUV:n käytettävyys ja käytännöllisyys tekevät I-PACE: sta poikkeuksellisen segmentissään.

90kWh:n korkean energiatiheyden litiumioniakku mahdollistaa jopa 470 km:n toimintasäteen (WLTP) ja sen lataus 0-80% vie vain 40 minuuttia (100kW DC pikalataus). Kaksi kevyttä, kompaktia ja tehokasta Jaguarin suunnittelemaa moottoria tuottavat nelivedon ja yhteensä 400 hevosvoimaa sekä vakuuttavan 696 Nm väännön. Pysähdyksistä auto kiihtyy 0-100 km/h vain 4,8 sekunnissa.

Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja Prof Sir Ralf Speth vastaanotti Kultaisen ohjauspyörän Jaguar I-PACE:lle Berliinissä pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa:

“Osana Destination Zero visiotamme Jaguar Land Roverilla on kunnianhimoinen tavoite, ympäristöystävällisen suljetun materiaalitalouden (ns. closed loop) luominen. Jaguar I-PACE on selkeä ja luova esitys visiostamme – jännittävä, liikennepäästöistä vapaa sähköauto.

Brittiläisenä premium-autojen valmistajana meillä on ilo voittaa Kultainen ohjauspyörä maailman vaativimmilla ja kilpailukykyisillä premium-autojen markkinoilla.

Tämä palkinto on yksi monista arvostetuista palkinnoista, jotka I-PACE on voittanut. Käytämme tätä validointia tehostaaksemme pyrkimyksiä tarjota asiakkaillemme haluttavia ja erittäin innovatiivisia ajoneuvoja.

Kiitän lukijoita sekä asiantuntijoita siitä, että he palkitsivat suunnittelijoidemme ja insinööreidemme rohkeuden ja eteenpäin suuntautuneen ajatuksen äänestäessään I-PACE:ta.”

Miljoonat Auto Bild -lehden ja sen yli 20:ssä Euroopan maassa ilmestyvien sisarjulkaisujen, sekä Bild am Sonntag -lehden lukijat äänestivät ennakkoraatina parhaat autot mukaan 43. Kultaisen ohjauspyörän finaaliin.

Kun äänet oli laskettu, finaaliin valikoitui 21 autoa, kolme jokaisesta seitsemästä luokasta. Finalistit testattiin perusteellisesti Lausitz-Ring radalla kilpa-ajajista, johtavista moottoritoimittajista ja autoasiantuntijoista koostuneen tuomariston keskittyessä autojen ajodynamiikkaan, liitettävyyteen, designiin ja omistamisen kokonaiskustannuksiin.