Jo seitsemän miljoonaa myytyä Toyota-hybridiautoa

Toyota Motor Companyn myytyjen hybridiautojen määrä ylitti seitsemän miljoonan kappaleen rajapyykin syyskuun viimeisenä päivänä. Tuolloin Toyota-hybridiautoja, mukaan lukien pistokehybridit, oli myyty 7 053 000 kappaletta ympäri maailman. Uudelle miljoonaluvulle päästiin ennätysajassa – kuuden miljoonan rajapyykistä ehti kulua vain yhdeksän kuukautta.

Autoilun aiheuttamien ympäristövaikutusten vähentäminen on tärkeä arvo Toyotalle. Toyota on ponnistellut rohkaistakseen tavallisia kuluttajia kokeilemaan ja ihastumaan hybrideihin. Ympäristöystävällisillä autoilla voi olla merkittävä positiivinen vaikutus ympäristön tilaan vain, mikäli ne ovat laajasti käytössä.

Toyota Motor Corporation valmistaa ja myy 27 erilaista hybridihenkilöautoa sekä yhtä pistokehybridimallia yli 90 eri maassa ja alueella. Toyota on myös ilmoittanut lanseeraavansa 15 uutta hybridiautoa vuosien 2014–2015 aikana, ja sen tavoitteena on paitsi kasvattaa myytävien hybridimallien lukumäärää, myös laajentaa hybridimyyntiä uusille markkina-alueille.

Toyotan laskelmien mukaan Toyotan valmistamat hybridiautot ovat tuottaneet noin 49 miljoonaa tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin mitä vastaavan kokoiset perinteisellä bensiinimoottorilla varustetut autot olisivat tuottaneet. Vaikuttavaan lukuun on päästy kertomalla rekisteröityjen ajoneuvojen määrä niiden ajokilometreillä ja tulos edelleen polttoainetaloudellisuudella ja hiilidioksidimuuttujakertoimella. Lisäksi Toyotan arvion mukaan sen valmistamat hybridiautot ovat säästäneet noin 18 miljardia litraa bensiiniä verrattuna vastaaviin bensiiniautoihin.

Toyota esitteli Coaster Hybrid EV -hybridiauton elokuussa 1997 ja Priuksen, maailman ensimmäisen massavalmistetun hybridiauton, saman vuoden joulukuussa. Kuluttajat ympäri maailman ovat osoittaneet valtavasti tukea Toyotalle ja sen hybridiautoille näistä alkuajoista lähtien.

Toyota on asettanut hybriditeknologian ja siihen liittyvien erilaisten polttoaineyhdistelmien käyttämisen sen 2000-luvun tärkeimmäksi ympäristöteknologiaksi. Toyota suunnitteleekin jatkavansa työtä hybridiautojen suorituskyvyn parantamiseksi, valmistuskustannusten pienentämiseksi ja malliston laajentamiseksi. Se haluaa luoda sellaisia ympäristöystävällisiä autoja, jotka myös kuluttajat ottavat omakseen.
Toyota Motor Companyn myytyjen hybridiautojen määrä ylitti seitsemän miljoonan kappaleen rajapyykin syyskuun viimeisenä päivänä. Tuolloin Toyota-hybridiautoja, mukaan lukien pistokehybridit, oli myyty 7 053 000 kappaletta ympäri maailman.