Uusi Nissan Juke NISMO RS kohta tien päällä

juke_nismo_rs

  • Uusi Nissan Juke NISMO RS lanseerataan Euroopassa joulukuussa
  • 1,6 DIG T -moottori tuottaa tehoa 218 hv – 18 hv enemmän kuin Juke NISMOssa
  • Ajo-ominaisuudet ovat entistä terävämmät ja dynaamisemmat
  • Mekaaninen tasauspyörästön luistonrajoitin vakiovarusteena etuvetomalleissa
  • Vaihtoehtoina kuusivaihteinen käsivaihteisto tai Xtronic vaihtosiivekkeillä ja kahdeksanportaisella manuaalitilalla

Nissan Juke NISMO RS saadaan eurooppalaisiin jälleenmyyntiliikkeisiin vuodenvaihteessa. RS-malli kääntää uuden sivun Juke NISMOn historiassa ja vahvistaa Nissanin kasvavaa NISMO-katuautomallistoa entisestään.

Moottoriurheiluradoilta kadulle

Nissan haluaa tuoda moottoriurheiluareenoilla testatun teknologian suuren yleisön ulottuville. Geneven autonäyttelyssä tänä vuonna ensiesittelynsä saaneeseen Juke NISMO RS:ään on tehty runsaasti parannuksia Juke NISMO -perusversioon verrattuna. Paremman suorituskyvyn, terävämpien alustasäätöjen, tehokkaampien jarrujen ja kattavamman varustelun ansiosta uusi RS-malli on vieläkin dynaamisempi kuin Juken aikaisemmat versiot.

Uudessa Juke RS:ssä yhdistyy kaikista NISMO-malleista tutulla tavalla kilpa-autoista inspiraationsa saaneet muotoiluyksityiskohdat, erinomainen aerodynamiikka ja ennakkoluuloton suunnittelu. Tuloksena on katuautolle poikkeuksellinen suorituskyky ja ohjattavuus.

”Juke NISMO kattaa jo nyt merkittävän osan Juken myynnistä Euroopassa, joten vieläkin suorituskykyisemmälle autolle on selkeä tilaus. Uusi NISMO RS täyttää tämän tarpeen ja lujittaa NISMOn mainetta digitaaliaikakauden suorituskykyisten autojen kehittäjänä”, kertoo Nissanin myynnistä ja markkinoinnista Euroopassa vastaava Senior Vice President Guillaume Cartier.

Enemmän suorituskykyä

Edistyneen 1,6-litraisen DIG-T-moottorin teho on saatu nostettua 218 hevosvoimaan aikaisemman version 200 hv:sta. Vääntö on kasvanut käsivaihteistolla varustetuissa etuvetoversioissa peräti 280 nm:ään (aikaisemmin 250 Nm). Etuvetomallien vetävälle akselille on lisätty mekaaninen luistonrajoitin, jotta moottorin entistä suurempi voima saataisiin välitettyä tiehen täysimääräisenä.

Nelivetomalleissa on vakiovarusteena Nissanin huipputekninen TVS-järjestelmä (Torque Vectoring System) ja Xtronic-automaattivaihteisto. Xtronic-vaihteistolla varustetuissa malleissa on vakiona myös vaihtosiivekkeet ohjauspyörässä. Vaihteisto mahdollistaa myös käsivalinnan kahdeksanvaihteisessa manuaalitilassa.

NISMO RS:n entistä vahvempaa suorituskykyä myötäilee myös aikaisempaa urheilullisemmat äänet, jotka on saatu aikaan uudistetun pakojärjestelmän ja läpimitaltaan suuremman äänenvaimentimen avulla.

Parempaan suorituskykyyn liittyviä parannuksia ovat myös strategisesti sijoitetut, kiertojäykkyyttä lisäävät korin vahvikkeet sekä jarrujärjestelmä, jonka kulutuskestävyys rankassa käytössä on entistäkin parempi. Etujarrulevyjen koko on kasvanut 296 millimetristä 320 millimetriin, ja takana on nyt jäähdytetyt levyjarrut. Alustan muutokset on täydennetty jousien ja iskunvaimentimien uusilla säädöillä.

Vakiovarustukseen kuuluvat Xenon-ajovalot, Nissanin AVM-järjestelmä (Around View Monitor) ja Safety Shield -turvateknologiapaketti, joka pitää sisällään kuolleen kulman varoitusjärjestelmän, kaistavaroittimen ja liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmän.

Matalammat puskurit ja leveämmät lokasuojat

NISMO RS:n aerodynaamisesti optimoitu muotoilu käsittää entistä matalammat etu- ja takapuskurit, leveämmät lokasuojat ja helmalevikkeet, tummalla kromilla pinnoitetun V-Motion-etusäleikön ja ilmavirran ohjausta tehostavan takaluukun spoilerin. Nämä kilparadoilta omaksutut parannukset pienentävät auton keulan ja perän nousuja ilmanvastusta lisäämättä.

Punaiset ovipeilien kuoret ja korin alaosaa kiertävä punainen raita ovat yksityiskohtia, jotka paljastavat uuden mallin NISMO-luonteen heti ensi silmäyksellä. Näyttävän yleisvaikutelman täydentävät alempaan ilmasäleikköön integroidut LED-huomiovalot ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

NISMO-teema jatkuu vahvana myös auton sisällä, missä urheilullinen ohjauspyörä, polkimet, mittarit, vaihteenvalitsimen nuppi ja ovipaneelit luovat sporttista tunnelmaa. Samettiverhoillut, punaisilla ompeleilla koristellut NISMO-urheiluistuimet tarjoavat entistäkin paremman tuen.

Korin värivaihtoehtoja on kolme: valkoinen helmiäisväri, musta metalliväri ja hopea.

Hinnat julkistetaan myöhemmin.