Kabe-Adria Oy irtisanoo jälleenmyyntisopimuksen Best Caravan Oy:n kanssa

Kabe-Adria Oy irtisanoo jälleenmyyntisopimuksensa Best Caravan Oy:n kanssa 6.5.2015. Molempien merkkien myynti loppuu kaikissa toimipisteissä toukokuun loppuun mennessä, samoin huoltotoiminnot.

Yhteistyö maahantuojan ja jälleenmyyjän välillä ei ole viime vuosina täyttänyt läheskään Kabe-Adrian yhteistyölle asettamia tavoitteita ja vaatimuksia, koskien asiakaspalvelua, yleistä yhteistoimintaa sekä markkinointi, myynti-, jälkimarkkinointi ja huoltotoimintoja. Best Caravanin Kabe ja Adria -tuotteiden myynnin vielä laskiessa vuosi toisensa jälkeen, Kabe-Adria teki johtopäätöksen, ettei sopimuksen jatkamiselle ole järkeviä perusteita.

Markkinoiden tiukentuessa haluamme keskittää myyntiä niille jälleenmyyjille jotka todella ovat sitoutuneita, satsaavat tuotemerkkeihimme ja sekä osaavat että haluavat niitä myydä. Kokonaismarkkinoiden laskiessa maahantuojan on koko ajan oltava ajan hermoilla, ja tarvittaessa tehtävä tämänkinkaltaisia hankalampia päätöksiä.

Adria matkailuautot ovat vuosikausia olleet markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Suomessa, Suomen markkinaosuuden ollessa 20-25%:n haarukassa. Ja ovat sitä nytkin. Vaunumarkkinoilla Adria on nostanut markkinaosuutensa muutamassa vuodessa markkinakolmoseksi 5%:sta 11%:iin vuonna 2014, ja tammi-huhtikuussa 2015 Adria-vaunujen markkinaosuus oli jo ilahduttavasti lähes 15%.

Kabe on vuosikausia ollut vaunuissa selkeä markkinakakkonen ja se jatkaa edelleen vahvaa menoaan – viime vuoden 16% markkinaosuus on noussut yli 19%:iin tammi-huhtikuussa 2015.

Huolimatta jatkuvasti kovenevasta kilpailusta, Kabe-Adria Oy uskoo vahvasti molempien merkkiensä Kaben ja Adrian aktiivisen tuotekehityksen, sekä osaavan, vahvan, sitoutuneen, aktiivisen ja riittävän laajan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston ansiosta pärjäävän mainiosti markkinoilla myös tulevaisuudessa.