Täysin uusi Mustang sai aikaan tilausvyöryn: jo tuhannet asiakkaat Euroopassa ovat tilanneet tämän ikonisen auton

zpdrekcmpquhvhgopydv

Täysin uusi Ford Mustang on saapunut myyntiin Euroopassa ensimmäistä kertaa auton 50-vuotisen historian aikana; niitä on tilattu jo yli 2 600 kappaletta

●Suomessa uuden Mustang Fastbackin autoverollinen alkaen hinta on 52.746,47 euroa ja Convertible-mallin 59.220,82 euroa

●Klassinen muotoilu täydentää huipputason suorituskykyä ja huipputeknistä varustelua; Mustang on saatavilla fastback- ja convertible -malleina ja suorituskykyisillä sekä polttoainetehokkailla moottorivaihtoehdoilla

●Ikoninen auto on ollut mukana yli 9 000 laulussa, TV-ohjelmassa, videopelissä ja elokuvassa; lisäksi Mustang on nähty New Yorkin Empire State Buildingin huipulla kaksi kertaa

HELSINKI, 11.5.2015 – Ford Mustang on nyt myynnissä Euroopassa ensimmäistä kertaa auton 50-vuotisen historian aikana. Tämä on herättänyt suurta kiinnostusta ja saanut aikaan tilausvyöryn.

Asiakkaat ovat tilanneet jo yli 2 600 uutta Mustangia joko fastback- tai convertible -mallina sen jälkeen, kun ikonisen auton tilaukset alkoivat aiemmin tänä vuonna. Suomeen Mustangeja on tilattu 36 kappaletta. Määrä on hieman yli puolet tämän vuoden Suomi-kiintiöstä. Suomessa uuden Mustang Fastbackin autoverollinen alkaen hinta on 52.746,47 euroa ja Convertible-mallin 59.220,82 euroa

Suorituskyvystään kuuluisa, 5.0 litran V8-moottorilla varustettu Ford Mustang kiihtyy 0–100 km/h alle viidessä sekunnissa. 2.3 litran EcoBoost-bensiinimoottorilla varustettu Mustang puolestaan kiihtyy 0–100 km/h hieman alle kuudessa sekunnissa.

Ford Mustang on maailman tykätyin auto Facebookissa (yli kahdeksan miljoonaa tykkäystä). Mustang on nähty yli 9 000 kertaa milloin televisiossa, milloin musiikkivideoissa ja peleissä. Auto on myös tähdittänyt Hollywood-elokuvia Will Smithin, Nicolas Cagen, Jason Stathamin ja Tom Cruisen rinnalla. Auto muistetaan ehkä parhaiten kuitenkin Steve McQueenin 1960-luvun kulttiklassikosta Bullit.

“Uusi Mustang on yksi kaikkien aikojen odotetuimmista autoista. Olemme innoissamme voidessamme nyt tarjota eurooppalaisille autoilijoille mahdollisuuden aitoon Mustang-kokemukseen”, sanoo Roelant de Waard (Vice president, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe).

Valittavana on kymmenen omaleimaista korin väriä kuten Competition Orange ja Triple Yellow. Mustangissa on säilytetty ikonisen auton olemus yhdistämällä niin nykyaikaisia kuin klassisia muotoiluelementtejä, kuten pitkä ja veistoksellinen konepelti sekä lyhyt perä. Monikerroseristetty kangaskatto antaa convertible-mallille virtaviivaisen profiilin katon ollessa alhaalla ja takaa hiljaisen matkustamon, kun katto on nostettu ylös.

Lisäksi uudessa Mustangissa nähdään:

  • Matala katto ja leveä kori
  • Virtaviivainen profiili, jyrkkä tuulilasi ja takaikkuna
  • Kolmiulotteiset ja kolmipylväiset takavalot
  • Puolisuunnikkaan muotoinen säleikkö ja hain purentaa muistuttava keula

Selectable Drive Modes -asetukset varmistavat, että Mustangin säädöt sopivat kuljettajan mielialaan ja tarkoitukseen. Mutkaisella tiellä tai radalla ajettaessa keskikonsolin kytkimistä voi nopeasti säätää ohjausta, kaasun vastetta, vaihteistoa ja elektronista ajovakauden hallintajärjestelmää valitsemalla asetukseksi Normal, Sport tai Track. Snow/Wet-asetus on suunniteltu liukkaisiin ajo-olosuhteisiin.

Kaikkien aikojen teknisesti edistyksellisimmässä Mustangissa on uusi alusta itsenäisellä etu- ja takajousituksella. Auton ohjattavuutta on kehitetty tasapainoisemmaksi, herkemmäksi sekä hauskemmaksi, mikä asettaa uuden mittapuun Mustangin suorituskyvylle. Uuden Ford Mustangin teknologiseen varusteluun kuuluu edistyksellinen SYNC 2 -ääniohjausjärjestelmä, jolla pääsee helposti käyttämään radiota, navigaatiota, ilmastointia ja yhteensopivia matkapuhelimia.

Tunnettuihin Mustang-auton omistajiin on kuulunut muun muassa Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno ja Kelly Clarkson. Mustangin nimestä onkin tullut osa amerikkalaista populaarikulttuuria. Yli yhdeksän miljoonaa Ford Mustangia on myyty maailmanlaajuisesti sitten auton ensimmäisen mallin tultua myyntiin 1964.

Tapahtumaa juhlistettiin monivaiheisella vierailulla silloisen maailman korkeimman rakennuksen Empire State Buildingin huipulle. Tempausta varten Mustang piti ensin purkaa, minkä jälkeen osat kuljetettiin hissillä rakennuksen huipulle, missä auto koottiin uudestaan. Ford teki saman uuden Mustangin kohdalla viemällä auton maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan, huipulle Dubaissa.