Kai Siren voitti Hiabin järjestämän puunkuormauksen SM-kilpailun

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kai Siren taistelemassa mestaruudesta

Cargoteciin kuuluva Hiab kruunasi Kai Sirenin puunkuormauksen suomenmestariksi 2015 Logistiikka-Kuljetusmessujen yhteydessä järjestetyssä finaalissa. 30. juhlavuottaan viettävän kilpailun toiseksi tuli Kari Heinonen ja kolmannen sijan vei Jori Laine.

Alkukilpailuissa valitut viisi lääninmestaria ja heidän seitsemän haastajansa kilpailivat puunkuormauksen suomenmestaruudesta Logistiikka-Kuljetusmessuilla, Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 12. kesäkuuta. Kilpailijoiden tehtävänä oli purkaa Mercedes-Benz Arocs -vetoautoon lastattu tukkikuorma Hiabin LOGLIFT 108S -nosturia käyttäen ja lastata se takaisin vetoautoon kilpailusääntöjen mukaisesti.

Tehtävästä selviytyi parhaiten Kai Siren Pornaisista, joka voitti ajallaan 5:48 vuoden puunkuormaajamestarin arvonimen. Tämä oli Sirenille, joka on toiminut alalla vuodesta 1989, jo kuudes suomenmestaruus.

“Hieno ja tiukka kilpailu – epäilin voittoa loppuun saakka”, Siren kommentoi kilpailun jälkeen.

Toiseksi kilpailussa tuli Kari Heinonen Mikkelistä ajalla 5:58 ja kolmannen sijan nappasi Jori Laine Jyväskylästä ajalla 6:11. Naistensarjan voitti ajalla 8:34 Riitta Kekäläinen Kuopiosta ja veteraanisarjan voittaja oli ajallaan 6:11 Auvo Rautiainen Enosta.

“Finaali ja koko kiertue ovat todistaneet jälleen, miten paljon Suomesta löytyy raudanlujia puunkuormauksen ammattilaisia”, kommentoi Hiabin tuotemyyntipäällikkö Henri Kitula. “Haluamme tietysti onnitella Kai Sireniä ja muita finalisteja tämänpäiväisistä suorituksista. Suuri kiitos lisäksi kaikille, jotka osallistuivat puunkuormauksen SM -kiertueelle ottaen osaan kilpailuun tai sen järjestelyihin.”

Puunkuormaajakilpailu haastaa kokeneetkin ammattilaiset

Puunkuormaajakilpailussa kuljettajan tulee latoa LOGLIFT 108S -nosturia käyttäen noin 60 mänty- tai kuusitukkia auton viereen puomiston ulottuman etäisyydelle, ja sen jälkeen latoa puut takaisin autoon. Virhepisteitä kilpailija saa esimerkiksi siitä, jos puut putoavat, kuorman sivut eivät ole tasaisia, tai jos kahmari tai puomisto saavat iskuja lastauksen aikana. LOGLIFT 108S -nosturi on kilpailijoiden apuna, sillä siinä yhdistyvät LOGLIFT- ja JONSERED-puutavaranosturien parhaimmat ominaisuudet: tehokkuus, muokkausvara ja käyttömukavuus.

Kilpailuaika päättyy, kun puomisto on laskettu kuorman päälle ja kilpailijan kädet irtoavat ohjausvivuista. Osakilpailun lääninmestarit sekä aikojen perusteella valitut seitsemän parasta kilpailijaa pääsevät finaaliin, jonka voittaja kruunataan puunkuormauksen suomenmestariksi.

Puunkuormauksen SM-finaalin tulokset 2015

1. Kai Siren, Etelä-Suomi, 5:48

2. Kari Heinonen, Itä-Suomi, 5:58

3. Jori Laine, Länsi-Suomi, 6:11

4. Tommi Matikainen, Etelä-Suomi, 6:16

5. Jari Asikainen, Itä-Suomi, 6:19

6. Petri Varkoi, Itä-Suomi, 6:22

7. Pekka Tauriainen, Oulun lääni, 6:38

8. Pasi Partanen, Itä-Suomi, 6:44

9. Antti Lappi, Lapin lääni, 6:54

10. Saku Simpanen, Itä-Suomi, 6:55

11. Pekka Villman, Länsi-Suomi, 7:10

12. Harri Eskelinen, Itä-Suomi, 8:50