KAMAZ JA MOSKOVAN HALLITUS ALOITTIVAT MOSKVICH-AUTOJEN TUOTANNON

KAMAZin pääjohtaja Sergei Kogogin osallistui Moskovan Moskvichin autotehtaan tuotannon juhlalliseen käynnistämiseen, joka pidettiin tänään 23. marraskuuta Moskovassa. PJSC KAMAZ toimii hankkeen teknologisena kumppanina.

Vuosina 2023-2024 Moskvichesin tuotanto perustuu SKD-teknologiaan ja lokalisoinnin osuutta lisätään asteittain. Ensimmäiset Moskvich-autot vierivät kokoonpanolinjalta joulukuussa 2022, ja tämän vuoden loppuun mennessä tehtaalla kootaan 600 autoa – 400 polttomoottoriautoa ja 200 sähköautoa. Moskvich-autojen myynti Venäjällä alkaa joulukuussa 2022. Elvytetyn merkin ensimmäinen malli on moderni, mukava, laadukas ja turvallinen Moskvich 3 -auto.

Muista, että toukokuussa 2022 Moskovan pormestari Sergei Sobyanin päätti käynnistää uudelleen autojen tuotannon Moskvichin tehtaalla ainutlaatuisen työvoiman säilyttämiseksi. Heinäkuussa KAMAZ PJSC ja Moskovan hallitus allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä henkilöautojen kehittämisessä ja kotimaisen sähköauton valmistuksessa. Tehtaan historiaan luotiin uusi ajanjakso ja asetettiin todellinen kehityksen vektori.

Ennätysajassa Moskovan autotehdas “Moskvich” aloitti työnsä uudelleen. Siitä tuli ensimmäinen yritys Venäjällä, joka nykyisessä taloudellisessa tilanteessa käynnisti tuotannon ja loi logistiikkaketjut niin nopeasti. Tämä tuli mahdolliseksi ydinteknologiakumppanin avulla, jolla on ainutlaatuinen tuotantoosaaminen ja kokemus kaupunkien sähköliikenteen kehittämisestä.

KAMAZilla on menestyksekäs kokemus kriisinhallinnasta sekä kokemus ajoneuvojen SKD-kokoonpanosta, minkä seurauksena lokalisointivolyymejä on lisätty. Lisäksi viime vuosina luodun korkeatasoisen suunnittelu- ja insinöörikoulun ansiosta yhtiö on yksi kotimaisista johtajista hyötyajoneuvojen, sähköajoneuvojen ja miehittämättömien innovatiivisten tuotteiden kehittämisessä ja tuotannossa, mikä osaltaan edistää myös Moskvich. Olemme iloisia siitä, että KAMAZin kehitys palvelee Venäjän autoteollisuuden jatkokehitystä korkean teknologian ja ympäristöystävällisten ajoneuvojen maailmanlaajuisen trendin mukaisesti ”, kommentoi KAMAZ PJSC:n pääjohtaja Sergey Kogogin.

Osana KAMAZin kanssa tehtyä sopimusta tehtaalle kehitettiin jopa kahdeksaksi vuodeksi kestävä kehitysstrategia, jonka mukaan henkilöautojen tuotannossa tunnistettiin kolme suurta vaihetta. Tänään käynnistettiin tuotanto osana ensimmäistä vaihetta: KAMAZin avulla luotiin nopeasti uusia toimitusketjuja ja lanseerattiin Moskvich 3 -autojen ja sähköajoneuvojen SKD-kokoonpano lisäämällä asteittain lokalisoinnin osuutta. Lisäksi oman uuden yleisalustamme kehittäminen venäläiselle sähköautolle ja keskeisten autokomponenttien tuotannon luominen ovat jo käynnissä Venäjän hallituksen täyden tuen avulla.

Toisessa vaiheessa, vuodesta 2024 alkaen, rinnakkain SKD:n kanssa, SKD alkaa, ja lokalisoinnin taso nousee houkuttelemalla laajempi joukko paikallisia toimittajia täysin venäläisillä komponenteilla (korinosat, tehonohjaimet, jarrujärjestelmät jne.). Kolmannessa vaiheessa Moskvich aloittaa venäläisen sähköauton tuotannon venäläisistä pääkomponenteista omalla yleisalustallaan (sähkömoottori, akut, vaihdelaatikko).

Tuotantomäärien osalta suunnitellaan, että vuonna 2023 tehtaalla kootaan vähintään 50 000 autoa SKD-teknologialla, joista 10 000 sähkömoottorilla varustettua autoa, vuonna 2024 vähintään 100 000 autoa, joista 20 000 sähkömoottorilla varustettua autoa. Samaan aikaan tästä määrästä 50 % tuotetaan SKD-teknologialla ja 50 % SKD-teknologialla.

 

Maailmanlaajuisen trendin kohti innovatiivista autoteollisuutta ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta sekä sähköautojen kasvavan kysynnän mukaisesti Moskvichin tehtaan painopisteenä on mukavien, nykyaikaisten ja turvallisten sähköautojen valmistus, joita voidaan käyttää henkilökohtaisena ja kaupunkiliikenne (taksi, yhteisauto).