:KATSO VIDEO: Toyota on esitellyt uuden, ensi vuonna myyntiin tulevan polttokennoautonsa

p001-1

Toyota Motor Corporation esitteli kesällä uuden polttokennoautonsa designia ja ilmoitti auton myyntihinnan Japanin markkinoilla. Polttokennoauton konseptimalli oli ensimmäistä kertaa esillä viime vuonna Tokion autonäyttelyssä.

Toyotan vetyauto lanseerataan Japanin markkinoilla vuoden 2015 huhtikuussa, ja valikoiduilla alueilla Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille vuoden 2015 kesällä. Japanin markkinoilla vetyauton jälleenmyyntihinnaksi tulee arvioita noin 7 miljoonaa jeniä. 

Lanseerauksen alkuvaiheessa vetyautojen myynti rajoitetaan lähinnä alueille, joilla vedyn tankkausasemat, ja siihen tarvittava infrastruktuuri on jo kehitteillä. Vetyauton varustelua ja myyntihintaa Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille ei ole vielä vahvistettu. 

Vety on lupaava, vaihtoehtoinen polttoaine. Vetyä voidaan valmistaa monesta erilaisesta ensisijaisesta energianlähteestä kuten aurinko- tai tuulienergiasta. Vetyä on myös helppo varastoida ja kuljettaa. Vedyllä on akkuakin korkeampi energiatiheys, kun se tiivistetään kokoon. Sen lisäksi, että vety on potentiaalinen energianlähde kotiin ja autoihin, sitä voidaan hyödyntää myös erilaisissa sovelluksissa.Toyota on kehittänyt vetyautoja ja niihin tarvittavaa teknologiaa jo yli 20 vuoden ajan. Toyotan polttokennojärjestelmään kuuluu alkuperäinen polttokennovarasto, joka tuottaa sähköä vedystä ja hapesta kemiallisen reaktion avulla. Palamisjätteenä reaktiossa syntyy vain puhdasta vettä. Vuonna 2002 Toyota aloitti leasingin vetyautollaan rajoitetusti Japanissa ja Yhdysvalloissa. 

Polttokennojärjestelmään on tehty merkittäviä parannuksia vuodesta 2002 lähtien. Tänään esitellyn polttokennoauton tehokkuutta ja toimintasädettä voidaan verrata bensiinimoottorilla kulkevaan autoon. Vetyauton tankkaukseen kuluu noin kolme minuuttia. 

Vetyautot tarjoavat autoteollisuudelle vaihtoehtoisen polttoaineen, päästötöntä ja ympäristöystävällistä ajoa ja samaa mukavuutta kuin bensiinimoottoriset autot.

Toyota Reveals Exterior, Japan Price of Fuel Cell Sedan