Power Truck ja FinnMetko lähestyvät: Uusi Polar mallisto vahvasti esillä – luo oma mielipiteesi

Sisu Carrier

Sisu Carrier on jo tehtaalla valmiiksi mitoitettu ja komponenttisijoiteltu asiakkaan tarvitseman koneenkuljetusritilän asennukseen. Metkoon tulevassa autossa on 514+131+130 akseliväli ja sen tekninen kokonaismassa on 39.500 kg.

Sisu Auto kutsuu kuorma-autoilijat päivittämään itsensä uuden Sisu Polarin aikaan. Kätevimmin päivitys onnistuu elokuussa Power Truck ja FinnMetko näyttelyissä.

Power Truck Show 8.-9.8. Härmässä kerää rekkakansan koolle jo kymmenennen kerran. Sisu Auto on mukana yhteistyössä Raskoneen kanssa osastolla U115.

Osastolla on näytillä ensimmäinen asiakasvarusteltu, tehdasvalmis uuden sukupolven Sisu Timber 8×4 puutavara-auto. Mukana on myös Sisu Polar Rock 10×4 maansiirtoauto Pajakulman Jorpe-tuottein päälirakennettuna. Lisää viimeisen päälle rakennettuja Sisuja löytyy myös kustomoitujen autojen rekkanäyttelystä, johon odotetaan ennätysmäärää osanottajia.

Metsä- ja maarakennusalan ammattilaiset kokoontuvat FinnMetko 2014 näyttelyyn Jämsään 28.-30.8. Sisu Auto on näyttelyssä mukana omalla osastolla 296-298 Hiekkakentän alueella.

Näyttelyssä on ensiesittelyssä uuden sukupolven Sisu Polar mallisto: esimerkkeinä Sisu Carrier 8×2 koneenkuljetusauto sekä 16 litran 625 hv moottorilla varustettu tehdasvarusteltu Sisu Timber 8×4 puutavara-auto.

– Sisu Polar mallisto on nyt päivitetty vastaamaan suomalaisen autoilijan tarpeita. Tuloksena on yksi nykyaikaisimmista kuorma-autoista, jossa ohjaamon, voimalinjan ja alustan kokonaisuus on suunniteltu tarkasti asiakkaan ajotehtävän vaatimuksiin, sanoo Sisu Auton myynti- ja markkinointijohtaja Jani Koskinen.

Sisu Carrier koneenkuljetusauton suunnittelun lähtökohta on kuljetettavan koneen vaatimukset. Sen mukaisesti auton alustan komponenttisijoittelu ja akselivälien lähes rajaton sovitusmahdollisuus voidaan mitoittaa valmiiksi jo auton 3D suunnitteluvaiheessa.

– Näin voidaan optimoida rungon rakenne niin, että tuloksena on omamassaltaan mahdollisimman kevyt, mutta kantavuudeltaan maksimaalinen auto. Esimerkiksi Metkossa esittelyssä olevan Sisu Carrierin 39,5 tonnin tekninen kokonaismassa edustaa alan kärkeä, Koskinen sanoo.

Sama ajotehtäväkohtainen suunnittelu näkyy myös Sisu Timber puutavara-autossa, jonka akselistojärjestely mahdollistaa oikean painojakauman sekä yhdessä telivedon katkaisun ja hydraulisen telinnostonkanssa optimaalisen etenemiskyvyn ja ketteryyden. Korotetuille massoille tarkkaan mitoitettu runkorakenne on kevyt, mutta samalla suunniteltu kestämään rankat työtehtävät.

– Tervetuloa kuulemaan lisää uudesta Sisu Polar mallistosta ja luomaan oma mielipiteesi. Molemmissa näyttelyissä ovat autojen lisäksi paikalla Sisu Auton myynnin ja tuotekehityksen asiantuntijat, Koskinen toivottaa.