Kauhavalle kansainvälisen luokan kiihdytysareena

kiitotie_uutisiin

FHRA Marketing Oy ja LSK Business Park Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Kauhavan lentokentälle rakennetaan kansainvälisen luokan kiihdytysrata ja -areena. Kyseessä on ensimmäinen Suomeen rakennettava kiihdytysrata vuoden 1989 jälkeen.

FHRA Marketing Oy:n toimialaan kuuluu moottoriurheilukilpailuiden ja -tapahtumien, sekä näyttelyiden ja messujen järjestäminen. Yhtiön omistaa Finnish Hot Rod Association ry.

Kiihdytysradan rakennustyöt aloitetaan tämän kevään kuluessa. Ensimmäiset kiihdytyskilpailut (vrt. drag racing), kiihdytysajon SM-kilpailujen kaksi viimeistä osakilpailua järjestetään jo ensi elokuussa eli 11. – 12.8. ja 31.8. – 1.9.2018. Kilpailujen lisäksi rataa käytetään testaamiseen.

Kesällä 2019 Kauhavalla järjestetään kansainväliset Nitro Nationals –kilpailut, jotka vuodesta toiseen houkuttelevat suuria yleisömääriä katsomoihin. Arvostettujen Nitro Nationals –kilpailujen järjestäminen edellyttää, että Kauhavan kiihdytysrata rakennetaan kansainvälisten moottoriurheilun kattojärjestöjen Fédération Internationale de l’Automobilen (FIA) ja Fédération Internationale de Motocyclismen (FIM) asettamien korkeimpien laatu- ja turvallisuusstandardien mukaan ja että kiihdytysradan yhteyteen tehdään katsomotilat tuhansia ihmisiä varten.

Tapahtuma-alueena LSK Business Park tarjoaa poikkeuksellisen upeat puitteet kilpailutoiminnalle. Monipuoliset ja korkealaatuiset majoitus-, catering- ja muut palvelut ovat jo valmiiksi lentokenttäalueella. Niin ikään maantieteellisesti katsottuna kiihdytysradan sijainti on ihanteellinen erityisesti erinomaisten liikenneyhteyksien ansiosta. Esimerkiksi lähin juna-asema on radan välittömässä läheisyydessä.

Tulevaisuudessa järjestettävät kiihdytyskilpailut ja muut harrasteajoneuvotapahtumat piristävät varmasti myös Kauhavan kaupungin ja koko sen lähialueen turismia, elinvoimaisuutta ja yritystoimintaa. FHRA Marketing Oy pyrkiikin luonnollisesti tekemään mahdollisimman tiivistä yhteistyötä kaupungin ja paikallisten yritysten, seurojen ja mahdollisten muiden sidosryhmätahojen kanssa.

Lisää aiheesta voi tulla kysymään LSK Business Parkin ja FHRA:n edustajilta American Car Show:ssa, Messukeskuksessa Pääsiäisenä. Tämän Suomen suurimman harrasteajoneuvo-näyttelyn järjestää FHRA.