Savonlinja valitsi puhtaamman liikkumisen – tankkaa Neste MY uusiutuvaa dieseliä omalta asemaltaan

bda5c6c32c5ef4ca_800x800ar

Kuvaaja: Marko Laukkarinen

Bussiyhtiö Savonlinja on ottanut käyttöön kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen. Savonlinja-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy käyttää Neste Oma Asema -palvelua, jonka avulla yritys voi jatkossa tankata Neste MY uusiutuvaa dieseliä suoraan omalta varikoltaan.

Savonlinjan bussit saavuttavat Neste MY uusiutuvan dieselin käytöllä keskimäärin 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin. Vähennys vastaa lähes 800 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi.

“Ympäristöarvot ovat tärkeitä meille kaikessa tekemisessämme, ja teemme puhtaamman liikkumisen eteen kaiken mahdollisen. Nesteen uusiutuva diesel on erinomainen vaihtoehto, kun katsotaan liikennettä ja liikkumista kokonaisuutena. Kasvihuonekaasupäästöjen lisäksi vähennämme lähipäästöjä myös Nesteen toimittaman AdBlue-urealiuoksen avulla”, Savonlinjan liiketoimintajohtaja Harri Leskinen kertoo.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä tankkiin suoraan omalta varikolta

Neste Oma Asema -palvelu tuo Neste MY uusiutuvan dieselin ja AdBlue-urealiuoksen suoraan Etelä-Suomen Linjaliikenteen omalle varikolle. Palvelussa asiakas tilaa Nesteeltä säiliön, jota Neste täyttää sopimuksen mukaan.

“Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota Etelä-Suomen Linjaliikenteelle puhtaamman polttoaineen tankkaukset. Neste Oma Asema on palvelu, joka säästää asiakkaalta tankkausten vuoksi ajetut kilometrit ja päästöt. Kalusto on tällöin aina valmiina lähtöön, mikä puolestaan säästää kuljettajien kallisarvoista aikaa”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Etelä-Suomen Linjaliikenteen kalustoon on lisäksi asennettu Neste Truck+ -sensorit, jotka nopeuttavat ja helpottavat tankkauksia sekä varikolla sijaitsevalla Oma Asemalla että muilla Neste Truck+ -asemilla. Nesteen tankkauspiste tunnistaa sensoreilla varustetut autot, jolloin tankkilaitteisto aktivoituu automaattisesti.

“Kuljettajiemme ei tarvitse enää huolehtia tankkauksiin liittyvistä raporteista. Näin henkilöstö voi keskittyä omaan ydintekemiseensä eli asiakkaiden palveluun ja kuljettamiseen. Truck+ maksaa investointina helposti itsensä ja tuottaa meille myös lisäsäästöjä”, Leskinen summaa.