Lähitaksi eroaa Taksiliitosta, taustalla Valopilkun myyminen Taksi Helsingille

32157194_2065183030211297_8477014734942502912_o

Kuva: Lähitaksi

Koska Suomen Taksiliitto ry:n omistama Taksiliiton Yrityspalvelu Oy myy Valopilkku-tilaussovelluksen Taksi Helsingille ja sulkee Lähitaksi Oy:n ulos sovelluksesta, on Lähitaksi Oy:n hallitus tänään päättänyt erota Taksiliiton jäsenyydestä. Taustalla on tilanne, jossa Lähitaksi Oy pelasti Valopilkun toiminnan jatkumisen sen jälkeen, kun Taksi Helsinki irtautui siitä viime marraskuussa.

Viime marraskuun 13. päivä Taksi Helsinki ilmoitti irtaantuvansa Valopilkku-tilaussovelluksesta. Seuraavana maanantaina 20.11. sen Valopilkun taksitilausten välitys loppui ja Lähitaksi otti hoitaakseen ajamatta jääneet tilaukset. Taksi Helsinki informoi myös, että Valopilkku ei enää toimi pääkaupunkiseudulla, mikä ei pitänyt paikkaansa.

Tänään Suomen Taksiliitto ry:n omistama Taksiliiton Yrityspalvelu Oy on tehnyt esisopimuksen Valopilkku-tilausapplikaation ja sitä koskevan liiketoiminnan myynnistä Taksi Helsingille 9.5.2018.

Lähitaksi Oy eroaa Suomen Taksiliiton jäsenyydestä

Lähitaksi Oy on päättänyt luopua Suomen Taksiliiton jäsenyydestä ja keskittyy nyt omaan, uuden ajan huipputasoisen ja valtakunnallisen sovelluksen kehittämiseen. Se haluaa taata koko maassa asiakkaille perinteisen taksipalvelun saatavuuden ja korkean laadun. Tästä uudesta palvelusta tiedotetaan myöhemmin enemmän.

‒ Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n tämänpäiväinen päätös myydä Valopilkku siitä jo kertaalleen sopimusehtojen vastaisesti luopuneelle ja sitä julkisuudessakin voimakkaasti arvostelleelle taholle vähäisen taloudellisen hyödyn perusteella on valitettavaa ja lyhytnäköistä, toteaa Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen.

‒ Tämä ratkaisu osoittaa valitettavalla tavalla sen, ettei muuttuneessa toimintaympäristössä aikaisemman kumppanuuden, tulevan Valopilkun jatkuvuuden tai taksiliittolaisen toiminnan katsota enää olevan sellaista yhteistyötä, jolle tulisi antaa painoarvoa ratkaisuja tehtäessä, jatkaa Juha Pentikäinen.

Valopilkku on palvellut suomalaisia taksiasiakkaita valtakunnallisena tilausapplikaationa jo useamman vuoden ajan. Vuoden 2017 lopulla TaksiHelsingin irtauduttua Valopilkusta, sen autot eivät ole enää Valopilkku-kuljetuksia ajaneet.

Taksiliiton Yrityspalvelu Oy on irtisanonut Lähitaksilta Valopilkun välityssopimuksen päättymään 30.6.2018.