LähiTapiola etsii vaikuttavinta autoilun turvallisuustekoa yhdessä suomalaisten kanssa

A-Class W176, Facelift, Catalogue, 2016-06

Tieliikennekuolemat ja -loukkaantumiset vähenivät alkuvuonna 2016 hieman viime vuodesta. Keskustelu liikenneturvallisuudesta ja esimerkiksi suojateiden turvallisuudesta osoittaa kuitenkin sen, että turvallisen liikenteen eteen on tehtävä jatkuvasti töitä. Turvallista liikennettä voi edistää pienillä ja suurilla teoilla. LähiTapiola etsii yhdessä asiakkaiden, suuren yleisön ja asiantuntijaraadin kanssa vuoden vaikuttavinta autoilun turvallisuustekoa. Autoilun turvallisuusteko julkistetaan Auto2016-tapahtumassa 18.11.2016. Äänestyksessä pääpalkintona on Mercedes Benz A 180 vuodeksi käyttöön.

Auto- ja liikennetoimittajat ry on tehnyt esivalinnan, jonka pohjalta LähiTapiola on valinnut kolme turvallisuushanketta yleisöäänestykseen. Äänestäjä voi myös ehdottaa listan ulkopuolella olevaa tekoa. Lopullinen valinta tehdään yleisöäänten ja liikenteen asiantuntijoista koostuvan raadin yhteistuloksena, ja eniten ääniä saanut autoilun turvallisuuteko palkitaan marraskuussa Auto2016-tapahtumassa.

Jokainen liikenteessä tapahtuva kuolema ja loukkaantuminen on valtava tragedia ja koskettaa uhrin lisäksi isoa joukkoa omaisia ja läheisiä. Kaikki toimenpiteet, joilla onnettomuuksia pystytään vähentämään, ovat tekemisen arvoisia. LähiTapiola haluaa osaltaan vaikuttaa liikenteen kehittymiseen yhä turvallisemmaksi. Sen takia haluamme kannustaa kaikkia tahoja viemään liikenneturvallisuutta eteenpäin ja palkitsemme vuoden liikenneturvallisuusteon, sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström.

Ehdolla autoilun turvallisuusteko 2016 -valinnassa ovat:

 • Kameravalvontatolppien näkyvyyden lisääminen
  Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys esitti elokuussa 2016, että kameratolpat väritetään näkyvästi tai merkitään esim. fosforiväriteipeillä, jolloin kuljettajalla olisi mahdollisuus hyvissä ajoin ennen kameratolppaa hidastaa ajonopeutensa sallittuun nopeuteen. Näin kameravalvonnan ensisijainen tavoite toteutuisi ja kuljettaja ajaisi nopeusvalvonta-alueelle sallittua turvallista nopeutta. www.lppy.fi

 • 112-sovellus puhelimiin
  Hätäkeskuslaitoksen maksuton 112-mobiilisovellus kertoo soittajan tarkan sijainnin hätäkeskukselle, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta. Sijaintitiedolla voi olla kriittinen merkitys esimerkiksi nopealla avun saamisella kolaripaikalle. www.112.fi

 • Hirvivaroitusjärjestelmä autonavigaattoriin
  Liikenneturva on kehittänyt älypuhelimiin tarkoitetun, maksuttoman hirvieläinvaarasta varoittavan sovelluksen. Puhelimeen ladattava sovellus käynnistyy automaattisesti auringon laskiessa. Se tarkistaa puhelimen gps-vastaanottimen avulla, liikkuuko käyttäjä yli 60 km/h:n nopeudella ja tarkistaa vuodenaikaan liittyvän riskin puhelimen kalenterin avulla. Jos ehdot täyttyvät, sovellus antaa äänimerkin ja ääneen puhutun hirvivaaravaroituksen ja näytössä vilkkuu hirvivaaramerkki. www.liikenneturva.fi

 • Jokin muu teko?
  Nimeä joku muu teko, joka mielestäsi parantaa oleellisesti liikenneturvallisuutta.

Äänestä ja osallistu – voit voittaa käyttöösi auton vuodeksi!

Autoilun turvallisuuteko -äänestykseen voi osallistua 17.11.2016 asti osoitteessa www.autovakuuttaminen.fi. Sivulta löytyvät myös arvonnan säännöt. Samalla osallistut myös arvontaan, jossa palkintona on Mercedes Benz A 180 Automaatti Premium Business vuodeksi käyttöön. Vakuutukset ja huollot kuuluvat pakettiin.

Vaikka Autoilun turvallisuusteko -äänestys netissä päättyy 17.11., autoarvontaan voi osallistua vielä paikan päällä Auto2016-tapahtumassa 20.11. asti.

LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström palkitsee eniten ääniä saaneen autoilun turvallisuusteon Auto2016-tapahtumassa perjantaina 18.11., ja autoarvonnan voittaja selviää 20.11.2016. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

LähiTapiola on yksi 18.20.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa pidettävän Auto2016-suurtapahtuman pääyhteistyökumppaneista.