:LATAA HINNASTO: Täysin uuden Ford Mondeon hinnat julki: bensiini- ja dieselmoottorit sekä Mondeon ensimmäinen hybridi ennakkotilattavissa jo lokakuussa

wsiwxutwjt7rr0kwio5s

  • Täysin uudet Ford Mondeo -mallit ovat nyt ennakkotilattavissa 28.700,95 euron alkaen hintaan; mallivalikoima kasvaa ja uusia moottoreita tulee myyntiin ensi vuoden alussa
  • Uusi jousitus ja ohjaus parantavat ajodynamiikkaa; Mondeon tähän asti monipuolisimpaan voimansiirtovalikoimaan tulee uutuutena nyt ensimmäistä kertaa  sähköhybridi-malli
  • Mondeossa on edistyksellistä teknologiaa, kuten Fordin ensimmäiset mukautuvat LED-ajovalot Euroopassa, paranneltu aktiivinen pysäköintiavustin yhdessä rinnakkaispysäköintiavustimen kanssa ja törmäyksenestojärjestelmä
  • Muita teknologian kohokohtia ovat hierontatoiminnolla varustetut, muotoillut penkit, sähkötoiminen takaluukku, SYNC 2 ja alan ensimmäiset ilmatäytteiset takapenkin turvavyöt

Helsinki, 22.9.2014 – Ford julkisti tänään  ensimmäisten tilattavissa olevien Mondeo-malliensa hinnat, jotka alkavat 28.700,95 eurosta. Täysin uudet Ford Mondeo-mallit tarjoavat luokkansa johtavaa ajodynamiikkaa, innovatiivista teknologiaa, parempaa viimeistelyä sekä hienostunutta suunnittelua. Uudet Mondeo mallit ovat nyt ennakkotilattavissa ja ne saapuvat myyntiin Euroopassa vuoden loppupuolella.

Täysin uusi Ford Mondeo -mallisto sisältää Trend- ja Titanium-mallit sekä ensimmäistä kertaa nyt myös hybridimallin. Ensi vuoden alussa saataville tulee lisää bensiini- ja dieselmoottorivaihtoehtoja sekä neliveto.

Täysin uusi Mondeo on saatavilla neli- ja viisiovisena sekä varta vasten Eurooppaa varten kehittynä Wagon-mallina.

“Täysin uuden Mondeon markkinoilletulo edustaa merkittävää uutta vaihetta yhdelle Euroopan tunnetuimmista autoista, jonka historia yltää yli 20 vuoden päähän”, sanoo Joe Bakaj, (Vice president, Product Development, Ford of Europe). ”Mondeo tuo korkeat laatuvaatimukset ja premium-ominaisuudet – kuten alan ensimmäiset ilmatäytteiset takapenkin turvavyöt ja Fordin ensimmäiset LED-ajovalot Euroopassa – yhä useamman kuljettajan saataville.“

Luokkansa johtavaa dynamiikkaa ja valinnanvaraa

Uusi Mondeo on ensimmäinen Eurooppaan tuleva malli, joka on rakennettu Fordin uudelle globaalille CD-segmentin alustalle. Täysin uudessa Mondeossa on ensimmäistä kertaa mukana Fordin uusi integral link –itsenäinen takajousitus, joka tekee ajosta hienostunutta ja parantaa suorituskykyä.  

Euroopan Fordin tekniset asiantuntijat johtivat uuden Mondeon globaalin alustan kehitystyötä varmistaakseen luokan parhaan ajodynamiikan jatkuvuuden. Fordin Belgiassa sijaitsevan Lommelin testiradan insinöörit virittivät uuden Mondeon fokuksenaan “toiminnallinen harmonia”. He halusivat luoda itseluottamusta tuovan ajokokemuksen niin ohjauksen kuin ajoherkkyydenkin osalta. Mondeossa on ensimmäistä kertaa Fordin ajoneuvon dynamiikan hallintajärjestelmä, jonka ansiosta ohjauksen vastus ja välittömyys muuntuvat “comfort”-, “normal”- ja “sport”-alusta-asetusten mukaisiksi.

“Uuden Mondeon kori on 10 prosenttia jäykempi kuin edellisen sukupolven mallin. Uusi Mondeo on helpposti hallittavissa, se reagoi nopeasti käsittelyä parantavan teknologiansa, kuten kaarreajon hallintajärjestelmän ansiosta“, toteaa Ulrich Koesters, (Vehicle Line Director, Ford of Europe).

Mondeon bensiinimoottoreiksi on esittelyvaiheessa saatavana 1.5 litran ja 2.0 litran EcoBoost-moottorit. Polttoainetaloudellinen ja tehokas 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori liittyy valikoimaan vuoden 2015 alussa. Moottori on saanut vuoden moottori -tunnustuksen kolmena vuotena peräkkäin.  

Saataville tulee myös ECOnetic Technology -malli. Siinä on 1.6 litran dieselmoottori, jonka odotetaan yltävän luokkansa parhaaseen CO2-päästölukemaan, 94 g/km*. Saataville tulee myös 2.0 litran TDCi-dieselmoottori.

Neliovinen Mondeo Hybrid yhdistää varta vasten kehitetyn 2,0 litran bensiinimoottorin sähkömoottoriin ja 1,4 kWh:n litium-ioni-akkuun, mikä takaa optimoidun polttoainetehokkuuden ja alhaiset CO2-päästöt. Mondeo Hybrid on ensimmäinen sähköhybridiajoneuvo, jota Ford valmistaa Euroopassa. Mallin CO2-päästöissä päästään arvoon 99 g/km.

Edistyksellistä teknologiaa

Täysin uusi Mondeo tuo Fordin mukautuvat LED-ajovalot Eurooppaan. Päivänvalon kaltaista valaistusta luovat LED-ajovalot yhdistyvät Fordin mukautuviin ajovaloihin (Adaptive Front Lighting System), jotka säätävät valokeilan kulman ja voimakkuuden ajoympäristöön sopiviksi.

Mondeossa on kehittyneempi versio aktiivisesta pysäköintiavustimesta  yhdessä rinnakkaispysäköintiavustimen kanssa. Handsfree-pysäköintiteknologia auttaa kuljettajaa löytämään sopivan kokoisia ruutu- ja taskupysäköintivälejä ja peruuttaa auton pysäköintitilaan käsiä käyttämättä.

Tätä edistynyttä pysäköintiteknologiaa tukee vielä kaksi muuta toimintoa. Parkkiruudusta poistumisavustin (Park-Out Assist) auttaa rinnakkaiselta pysäköintipaikalta lähtevää kujettajaa. ja Side Parking Aid näyttää auton ympäristön ruudulla ja varoittaa auton lähellä olevista esteistä äänihälyttimellä.

Lisäksi autossa on Fordin törmäyksenestojärjestelmä (Active City Stop), joka valmistelee jarrutuksen, jos törmäysvaara havaitaan. Jollei kuljettaja reagoi vaaraan, törmäyksenesto jarruttaa automaattisesti aina 40 km/h nopeuksiin asti. Kaistavahti puolestaan ohjaa auton takaisin omalle kaistalleen, jos järjestelmä havaitsee kaistalta ajautumista.

Parempaa mukavuutta ja innovatiivisia turvallisuusominaisuuksia

Fordin alalle tuomat ensimmäiset ilmatäytteiset takapenkin turvavyöt saapuvat ensimmäistä kertaa Eurooppaan täysin uudessa Mondeossa. Onnettomuuden sattuessa turvavyö täyttyy nopeasti ilmalla hajauttaen törmäysvoiman viisi kertaa laajemmalle alueelle vartalolla kuin tavallinen turvavyö.

Mondeosta löytyy myös useita muita kuljettajan mukavuusvarusteita. Näihin kuuluvat luokkansa ensimmäinen sähkötoimisesti säädettävä ja muistitoiminnolla varustettu ohjauspylväs, ergonomisesti muotoillut istuimet hierontatoiminnolla, sähkötoiminen tavaratilan luukku ja lämmitetty ohjauspyörä.

Fordin SYNC 2 -järjestelmään kuuluu edistyksellinen englanninkielinen ääniohjaus ja 8-tuumainen värikosketusnäyttö, mikä mahdollistaa kuljettajalle puhelin-, viihde-, ilmastointi- ja navigointijärjestelmien käyttämisen äänikomennoilla. Kuljettaja voi jopa hankkia listan lähistön ravintoloista komennolla: ”I´m hungry.”

Mondeossa on ensimmäisenä segmentissään MyKey-teknologia, jonka avulla auton omistaja voi ohjelmoida perheen muille jäsenille, yleensä nuorille kuljettajille, avaimen, jolla voi estää tiettyjä toimintoja. Näitä ovat esimerkiksi saapuvien puheluiden estäminen, huippunopeuden rajoittaminen, tukijärjestelmien ja turvallisuusominaisuuksien pois kytkemisen esto ja äänentoiston maksimivoimakkuuden rajoittaminen. MyKey:llä on mahdollista jopa estää audiojärjestelmän toiminta kokonaan, jos kuljettaja ja matkustajat eivät käytä turvavöitä.

Ilmeikäs suunnittelu ja ensiluokkainen laatu

Täysin uudessa Mondeossa näkyy kaikkien aikojen paras laatu ja työnjälki niin auton ulkopuolen eleganssissa, urheilullisuudessa ja ilmeikkyydessä kuin ergonomisesti optimoiduissa, mukavissa, korkealuokkaisesti viimeistellyissä ja hyvin varustetuissa sisätiloissa.

Uusi Mondeo valmistetaan Fordin Valencian tehtaalla Espanjassa. Autossa on coupé-tyylinen matala kattolinja, ja farmarimalliin on saatavana avattava panoraamalasikatto. Sivuprofiili on muotoiltu ”visuaalisen keveyden” vaikutelman luomiseksi, kun taas hienostuneessa ja teknisessä etuosassa on Fordin ulkonevampi puolisuunnikkaan muotoinen etusäleikkö, voimakkaasti kaareutuva konepelti sekä mukautuvat, kapeat, laserleikatut ajovalot.

Auton sisällä kuljettajaa tervehtii digitaalinen kojelauta, kun taas sulavalinjainen keskikonsoli luo urheilullisen, ohjaamonkaltaisen tunnelman. Hipaisukäyttöinen mittaristo, pinnoitettu keskikonsolin säilytyslokero ja hansikaslokero ovat esimerkkejä korkealaatuisista materiaaleista ja työnjäljestä. Älykkäästi suunnitelluissa etupenkeissä on ohuempi selkänoja, jonka ansiosta takapenkin matkustajilla on enemmän jalkatilaa ilman, että kuljettajan tai etumatkustajan mukavuus kärsii.

”Täysin uusi Mondeo tarjoaa hienostuneen kokonaisuuden ominaisuuksia ja teknologiaa, jotka parantavat ajamista, mukavuutta, käytön helppoutta ja turvallisuutta”, sanoo Bakaj. ”Kaikki Mondeo-mallit, neljä- ja viisiovinen sekä farmarimalli, yhdistettynä uusiin moottorivaihtoehtoihin, huomiota herättävään muotoiluun ja korkeaan laatuun, ovat houkuttelevampia kuin koskaan ennen.”

                                                                       # # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.

Liitteenä koko Ford Mondeo hinnasto:

Uusi Ford Mondeo(PDF)