Yksityistiepäivä 14 paikkakunnalla: Yksityistieasioiden asiantuntijat kiertueella

K 4 Ranua Jra

Raskas liikenne mitoittaa yksityistienkin. Tien ja sen siltojen kunto alkaa olla kriittinen tekijä muun muassa metsä- ja elintarvikekuljetuksille.

Ensi vuoden helmi-maaliskuussa järjestetään jälleen Alueellinen Yksityistiepäivä kaikkiaan 14 paikkakunnalla eri puolilla maata. Kiertueen järjestää Suomen Tieyhdistys, jonka asiantuntijoiden lisäksi mukana kaikilla paikkakunnilla on 9 viranomais- ja yritystahoa kertomassa palveluistaan ja osaamisestaan.

Tiepäivän aikana paneudutaan tienpitäjiä, käyttäjiä ja mm. kuntia kiinnostaviin ajankohtaisiin asioihin. Esillä ovat esimerkiksi raskaiden kuljetusten merkitys yksityisteille, valtionavustukset, silta-asioita, tiekunnan hallinto, yksityistielain uudistamistarpeet, kuntien yksityistietoimintojen kehittäminen, yksityistiet ja navigaattorit sekä tieyksiköinti.

Viime aikoina suuria muutoksia ovat olleet ajoneuvojen suurimpien painojen suuri kasvu ja toisaalta valtion avustuksen romahdusmainen väheneminen.

–          Yhteiskunnan osallistuminen yksityisteiden tienpitoon näyttää kutistuvat jatkuvasti. Siksi on entistä tärkeämpää osata tehdä asiat juridisesti ja teknisesti kerralla kuntoon, oikeaan aikaan ja oikeilla laitteilla. Tienpidossa ja yksityisteiden käytössä tieto on valttia, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Rahja Tieyhdistyksestä.

–          Päivän ohjelma ottaa huomioon tiekuntien vastuunkantajien ohella kunnat, yksittäiset tieosakkaat sekä teiden moninaiset käyttäjät.

Viranomaispuheenvuoroissa ELY-keskuksen edustaja valottaa ensi ja seuraavan vuoden valtion avustusten saamismahdollisuuksia.

–          Päivän tilaisuus huipentuu kyselytuntiin, johon kysymyksiä voivat osanottajat lähettää myös etukäteen tai esittää paikan päällä.

Yksityistiepäivän koko ohjelma ja kiertueaikataulu löytyvät sivulta www.tieyhdistys.fi