Lexus esittelee uuden LF-FC-konseptiauton Tokion autonäyttelyssä

9bbe538df82f37e9_800x800ar

Lexus esittelee uuden LF-FC-konseptiauton Tokion autonäyttelyssä

  • Visionäärinen konseptiauto tarjoaa kurkistuksen tulevaisuuteen ja antaa viitteitä brändin uuden, ylellisen sedanin muotoilusta ja teknologiasta
  • Voimakkaasti muotoiltu neliovinen sedan henkii eleganttia tunnelmaa
  • Voimanlähteenä nelivetoinen polttokennojärjestelmä

“Lexus haluaa yllättää ja herättää tunteita erottuvan muotoilunsa ja innovatiivisen teknologiansa avulla. Meille kysymys ei ole vain autosta, pyrimme jatkuvasti venyttämään mielikuvituksemme rajoja. LF-FC henkii sellaista visionääristä ylellisyyttä ja erittäin korkeaa teknologiaa, joka ei itse asiassa ole kovinkaan kaukaista tulevaisuutta”.

Näin kommentoi Lexuksen pääjohtaja Tokuo Fukuichi uutta konseptimallia.

Erottuva ulkoasu

LF-FC-konseptiauto esittelee uuden ja raikkaan muotoiluteeman, joka kuitenkin noudattelee viimeaikaisissa tuotantomalleissa nähtyjä linjoja. Uusi ja voimakas sedan-mallinen konsepti on tyylikkään elegantisti muotoiltu, katsoipa sitä mistä kulmasta hyvänsä. Auton etuosaa hallitsee uusi tulkinta jo tavaramerkiksi muodostuneesta, L-kirjaimesta innoituksensa saaneesta etumaskin muotoilusta, ja uudet päiväajovalot täydentävät etuilmeen. Uudet, näyttävät takavalot mukailevat samaa teemaa.

8cf7e90ab80f0610_800x800ar

8f8ae5849fc60e45_800x800ar

LF-FC:n todellinen luonne paljastuu katsellessa neliovisen auton sivuprofiilia. Kattolinja etenee linjakkaasti keulasta perään korostaen sen coupémaista luonnetta. Muotoilu tekee selväksi, että pitkien maantietaipaleiden lisäksi LF-FC tarjoaa todellista ajonautintoa myös mutkateillä. 21-tuumaiset kevytmetallivanteet viimeistelevät näyttävän ulkoasun.

Tilava matkustamo

LF-FC:n tilava matkustamo on suunniteltu futuristisen mukavaksi tilaksi matkustajille. Kuljettajan paikalla taas saa nauttia erittäin toiminnallisesta ympäristöstä. Matkustamo on suunniteltu kaksiosaiseksi – yläosa tarjoaa avoimuuden tunnetta, sallien kuljettajan keskittyä edessä aukeavaan tiehen ilman häiriötekijöitä.

b5f4651b20b5d303_800x800ar

b3a480919b2c8f4d_800x800ar

Silmän korkeudelta katsottaessa etuistuimet näyttävät leijuvan. Takaistuimet puolestaan on suunniteltu erityisesti niille, jotka nauttivat matkustamisesta ajamisen sijaan. Kallistuvat istuimet tarjoavat runsaasti polvi-ja pääntilaa. Istuimissa, ovissa ja kojelaudassa käytetty korkealuokkainen nahka viimeistelee matkustamon ylellisen tunnelman.

Kosketusvapaata teknologiaa

LF-FC:n edistyksellistä teknologiaa voi ohjata yksinkertaisilla käden liikkeillä – kuljettajan tai matkustajan ei siis tarvitse edes hipaista katkaisimia tai kosketusnäyttöä. Yksinkertainen hologrammi keskikonsolissa ilmaisee järjestelmän valmiuden tulkita kädenliikkeitä audio- ja ilmastointijärjestelmän hallitsemiseksi.

Voimanlähde

LF-FC:n sydän on tehokas polttokennojärjestelmä, joka tuottaa energiaa takapyörille. Lisäksi se jakaa voimaa etupyöriin sijoitetuille moottoreille tehden autosta nelivetoisen. Innovatiivinen järjestelmä mahdollistaa täsmällisen väännön jakamisen etu- ja takapyörien välillä, minkä ansiosta kookkaan auton käsiteltävyys ja hallittavuus ovat huippuluokkaa. Polttokennot, voimansiirtoyksikkö ja vetytankit on sijoiteltu strategisesti auton etu- ja takaosiin niin, että paino niiden kesken jakautuu urheilulliselle sedanille optimaalisella tavalla.

Turvallisuutta unohtamatta

LF-FC hyödyntää uusimpia automaattisen ajamisen teknologioita, ml. liikenneympäristön tunnistaminen, tarjoten tehokkaan ja turvallisen ajokokemuksen matkustajilleen. Uusimmat teknologiat tukevat visiota tulevaisuudesta, jossa liikenneonnettomuuksia ei tapahdu lainkaan.

Lexus LF-FC mitat:

  • Pituus                       5,300 mm
  • Leveys                     2,000 mm
  • Korkeus                   1,410 mm