MAN esitteli uuden kuorma-autosukupolven

80ee7bf1918c6854_800x800ar

 • MAN Truck&Bus esitteli uuden kuorma-autosukupolven Bilbaossa
 • Uuden sukupolven kuorma-autot asettavat uudet standardit kuljettajalähtöiseen työskentelyyn, kuljettajaa avustaviin järjestelmiin sekä digitaalisiin palveluihin
 • Ajoneuvojen säästöt polttoaineenkulutuksessa voivat olla jopa 8% ja huomattavasti alhaisemmat CO2-päästöt
 • Uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät sisältävät mm. uudelleen kehitetyn kääntymisavustimen

MAN Truck&Bus esitteli kokonaan uudelleen kehitetyn kuorma-autosukupolven ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Uusi kokonainen mallisarja on johdonmukaisesti kehitetty kuljetusalan muuttuviin vaatimuksiin ja asettaa uudet standardit mm. kuljettajaa avustaville järjestelmille, kuljettajan huomioimiseen suunnittelussa sekä ajoneuvon liittämisen osaksi digitaalisia palveluja. Uuden sukupolven kuorma-autojen polttoaineenkulutuksen säästöt voivat olla jopa 8 %, mikä puolestaan vähentää oleellisesti CO2-päästöjä. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi tuo mukanaan uudenlaista mukavuutta, turvallisuutta, taloudellisuutta, luotettavuutta ja digitalisaatiota.

”Sujuvaa kuljettamista”

Nykypäivän kuljetusalan vaatimukset ovat monimuotoisempia ja monimutkaisempia kuin koskaan. Alan ennusteet osoittavat, että ala tulee mullistumaan täysin tulevaisuudessa. Tämä tuo mukanaan uusia haasteita – pelkästään EU:ssa kuljetusvolyymien ennustetaan kasvavan jopa 40 % seuraavan 20 vuoden aikana. Samaan aikaan tiukemmat lakisäädökset velvoittavat pudottamaan CO2-päästöjä 15 % vuoteen 2025 mennessä.

”Asiakkaamme odottavat, että vastaamme kuljetusalan haasteisiin. Heidän vuokseen meidän täytyy olla aina yksi askel edellä, niin alan suorissa kuin epäsuorissakin vaikutuksissa. Tämä on valtava mutta samalla erittäin mielenkiintoinen haaste – se tarkoittaa, että meidän täytyy ajatella toisella tavalla ja uudessa mittakaavassa. Me teemme tämän uudella kuorma-autosukupolvellamme, sanoi MANin johtoryhmän puheenjohtaja Joachim Drees.

Tämän takia MANin uusi kuorma-autosukupolvi tarjoaa kaikkea sitä mitä asiakkaat ja kuljettavat arvostavat uudessa kuorma-autossa. Se yhdistää tulevaisuuden uudet vaatimukset jo aikaisemmin hyväksi koettujen ominaisuuksien kanssa. Näin asiakkaalle tai kuljettajalle aiheutuvaa kuormaa poistetaan ja helpotetaan heidän päivittäistä työskentelyä. MAN on keskittynyt uuden kuorma-automalliston suunnittelussa neljään perusasiaan: kuljettajan työskentelyolosuhteet, ajoneuvon taloudellisuus ja luotettavuus sekä asiakkaalle tarjottava vahva ja osaava kumppanuus.

MANin uusi kuorma-autosukupolvi on suunniteltu alusta alkaen yhteistyössä asiakkaiden kanssa

Uuden MAN-kuorma-automallisarjan ajoneuvoissa on kiinnitetty erityisen paljon huomiota kuljettajan työtilaan. Kuljettajan työtila on optimoitu entistä paremmaksi laajemmilla säätövaroilla sekä huomioitu päivittäisten tarpeiden vaatimukset entistä tehokkaammin. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi asettaa uudet standardin uudelleen suunnitelluissa ohjaamoissa niin käyttäjäystävällisyydessä, optimaalisessa ergonomiassa, digitaalisissa palveluissa kuin tehokkaasti suunnitelluissa säilytys- ja makuutiloissa.

Entistä taloudellisempi ja tehokkaampi

Aikaisemmin vuonna 2019 esitelty Euro6d-päästöluokan moottorivalikoima osoittaa nyt todellisen potentiaalinsa uudessa mallisukupolvessa. Uudelleen kehitetyt voimalinjat ja ohjelmistojärjestelmät tekevät uuden mallisarjan kuorma-autoista erittäin taloudellisia. Kaukoliikenneajossa voidaan todeta jopa 8 % alhaisempia polttoaineen kulutuslukemia verrattuna aikaisempaan Euro6c-päästöluokan sukupolveen ja samalla saavuttaa myös huomattava alennus ajoneuvon CO2-päästöissä.

Kuorma-autojen uudelleenmuotoilu ja parantunut aerodynamiikka näyttelevät myös suurta osaa tässä muutoksessa. Lisäksi MAN tarjoaa kohdennettua ja käytännöllistä opastusta eri varusteisiin ja digitaalisiin sovelluksiin tukeakseen kuljettajan tehokasta työskentelyä. Kokonaisvaltainen tuoteuudistus toimii erinomaisena pohjana alentaa ajoneuvon huolto- ja elinkaarikustannuksia.

Optimoitu käyttöaika –  paras käytettävyys koko elinkaaren ajan

Tänä päivänä hyvän kuorma-auton ehkä tärkein parametri on luotettavuus. Tämän vuoksi MANin uudessa mallisukupolvessa on esimerkiksi uudelleenkehitetty, yksinkertaistettu, tehokas ja tulevaisuuteen soveltuva sähköjärjestelmä. Se mahdollistaa samalla ajoneuvon toiminnallisuuksien laajentamisen myös tulevaisuudessa. Lisäksi kalustonhallintaan liittyviä toimintoja tuetaan jatkuvasti uusilla digitaalisilla palveluilla.

Suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi

Suunnitellessaan uutta kuorma-autosukupolvea MAN hyödynsi kehitystyössä yli 700 ammattikuljettajaa, jotka pääsivät kertomaan mielipiteensä sen hetkisistä prototyypeistä. Tämän lisäksi MAN kutsui 300 saksalaista ja kansainvälistä asiakasta yhteensä 16 eri maasta Münchenin tehtaalle käydäkseen läpi suunnitelmia ennen toteuttamista. Suoritettujen haastattelujen ja ehdotuksien joukosta on poimittu ideoita uuteen kuorma-autosukupolveen. Samaan aikaan MAN kehittää jatkuvasti mallistoaan. Vuosittain yli 50 000 asiakasta antaa mielipiteensä kyselytutkimuksessa. Näiden tutkimusvastausten perusteella uusia tuotteita ja palveluita kehitetään kaikkiin mallisarjoihin – MAN TGX, TGS, TGM tai TGL.

Uuden MAN-kuorma-autosukupolven kehitysprojekti lukuina

 • 12 000 000 työtuntia
 • 4 000 000 testikilometriä
 • 2 800 000 riviä ohjelmistokoodia
 • 167 000 työtuntia käytettynä ajoneuvon muotoiluun
 • 22 000 uutta varaosanumeroa
 • 3 000 eri värivaihtoehtoa
 • 2 100 työntekijää osallistui suoraan kehitystyöhön
 • 8 eri ohjaamo vaihtoehtoa uudessa sukupolvessa
 • Jopa 8 % pienempi polttoaineenkulutus
 • 4 mallisarjaa MAN TGX, TGS, TGM tai TGL
 • 1 tiimi: MAN Truck&Bus työntekijät 36 000 henkilöä