- Nissan käyttää crossover-malliensa suunnittelussa todella omalaatuisia menetelmiä
- Pelkästään Juken, Qashqain ja X-Trailin jousitusta on testattu ajamalla yli 2,4 miljoonaa kilometriä*, mikä vastaa melkein 60 kierrosta maapallon ympäri
- Ovia on suljettu 1,2 miljoonaa kertaa ja konepeltejä nostettu ylös 48 000 kertaa laadun ja kestävyyden varmistamiseksi
Mariah Carey on näytellyt tietämättään merkittävää roolia jokaisen Nissanin crossover-mallin suunnittelussa. Nissanin autojen kehitystyössä on hyödynnetty myös harmaakarhuja sekä erimuotoisia ja -kokoisia mukeja ja pulloja.
Crossover-segmentin markkinajohtaja Nissan esittelee nyt ensimmäistä kertaa niitä äärimmäisiä ja omalaatuisia menetelmiä, joiden avulla yhtiö testaa X-Trailin, Juken ja Qashqain kaltaisia menestysmalleja.
Tiukkojen testausmenetelmien tarkoituksena on simuloida todellisia olosuhteita ja kovaa käyttöä mahdollisimman hyvin, jotta asiakkaat voisivat luottaa Nissan autojen laatuun ja kestävyyteen sataprosenttisesti.
Nissan on tehnyt crossover-mallistonsa autoille yli 150 000 testiä sen jälkeen, kun ensimmäinen crossover lanseerattiin vuonna 2007. Tässä muutamia esimerkkejä:
- Jokaisen automallin ikkunat avataan ja suljetaan erikoisrobottien avulla vähintään 30 000 kertaa. Ikkunoiden kestoa naarmuuntumista vastaan ja sähkötoimisten lasinnostimien toimintavarmuutta testataan Japanista erityisesti tuodulla vulkaanisella tuhkalla.
- Tuulilasinpyyhkimiä käytetään 480 tunnin ajan eri nopeuksilla ja toimintatavoilla sekä erilaisia sääolosuhteita simuloiden.
- Molempien puolien suuntavilkkuja käytetään 2,25 miljoonaa kertaa jokaisessa automallissa.
- Audiojärjestelmän äänentoistolaatua testataan soittamalla valikoituja musiikkikappaleita suurella volyymilla yhteensä 1200 päivän (eli 1 728 000 minuutin) ajan. Diskanttiäänten toistoa testataan muun muassa Mariah Careyn kappaleilla, ja bassotoiston jykevyys todennetaan saksalaisen house-musiikin avulla.
- Pudottamalla eripainoisia taakkoja lasikaton päälle varmistetaan, että katto kestää tarvittaessa vaikka auton päälle kiipeävän harmaakarhun painon.
- Erikokoisten ja -muotoisten mukien, pullojen ja astioiden avulla tarkistetaan, että mukipidikkeet ja ovitaskut ovat oikeasti käytännöllisiä.
Qashqain takaistuimien ovitaskut päätettiin laittaa uusiksi kun ilmeni, että suositun japanilaisen jääteemerkin uusi pullo ei mahtunut ovitaskuun. Ovitaskujen uudelleenmuotoiluun käytettiin yli 50 000 euroa, jotta tämä pikkuseikka ei vaarantaisi asiakastyytyväisyyttä.
Nissanin insinöörit robottiapulaisineen ovat avanneet crossover-mallien konepeltejä jo yli 48 000 kertaa ja ovia hämmästyttävät 1,2 miljoonaa kertaa. Tämä saattaa vaikuttaa liioittelulta, mutta tarkoituksena on varmistaa, että ovet ja konepellit kestävät kovaa käyttöä auton koko käyttöiän ajan.
Myöskään sisätilojen suunnittelussa ei jätetä mitään sattuman varaan. Kuljettajan istuimen mukavuutta on testattu yli kahdellakymmenellä eri variaatiolla yli 300 kertaa. Sisäverhoilun lianhyljintää on testattu tavanomaisilla hankalien tahrojen aiheuttajilla, kuten suklaalla, öljyllä, huulipunalla, hiusgeelillä ja kahvilla.
“Jotkin kehittämämme laitteet ja vempaimet saattavat vaikuttaa höyrypäisen keksijän luomuksilta, mutta niiden tarkoituksena on varmistaa, että Nissanin crossover-mallit täyttävät asiakkaiden vaatimukset nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa Nissan Europen teknisen keskuksen Senior Vice President David Moss.
Strategia selvästikin toimii, sillä Nissan myi Euroopassa viime vuonna yli 400 000 crossover-autoa. Vahva myynti lujittaa entisestään Nissanin asemaa segmentin markkinajohtajana ja osoittaa, että eurooppalaiset asiakkaat osaavat arvostaa ainutlaatuisen muotoilun, erinomaisen taloudellisuuden ja huipputeknologian yhdistelmää.
* Perustuu kuuden automallin (kolme Qashqai-sukupolvea, yksi X-Trail-sukupolvi ja kaksi Juke-sukupolvea) yhdistettyyn ajokilometrimäärään lanseerauksesta lähtien.
** Uusi Qashqai saavutti hiljattain puolen miljoonan valmistetun auton rajapyykin vain 21 kuukaudessa – nopeammin kuin mikään muu Isossa-Britanniassa valmistettu auto aikaisemmin.