Matkailuajoneuvotuojat ry: Caravan Larvanto Oy vuoden matkailuajoneuvokauppias

larvanto

Pertti, Sanni, Aila ja Jarkko Larvanto

Kuopiossa toimiva Caravan Larvanto Oy on valittu vuoden 2015 matkailuajoneuvokauppiaaksi. Kokonaisvaltainen asiakaspalvelu, liiketilojen uudistaminen, panostus toimialaan ja seuraavan sukupolven mukanaolo yritystoiminnassa vaikuttivat valintaan.

Pertti Larvanto aloitti matkailuajoneuvomyyjänä Touring Cars Oy:llä kolmekymmentä vuotta (v.1982) sitten. Vaimo Aila aloitti työskentelyn alalla 1995, kun Suomi oli juuri toipumassa 1990-luvun syvästä lamasta.

Larvannon pariskunta työskenteli ensin Edustusliike Larvanto Ay:n nimissä. Vähitellen toiminta kasvoi ja yhtiömuoto muuttui Caravan Larvanto Oy:ksi. Toimitilat olivat Kuopissa Tehdaskatu 10:ssä.

Syyskuussa 2007 valmistui yhtiön nykyiset toimitilat Rauhalahden leirintäalueen läheisyyteen. Nykyaikaisissa tiloissa on hyvät myyntitilat matkailuajoneuvoille ja tarvikemyynnille. Rakennuksessa on myös nykyaikainen huoltohalli ja matkailuajoneuvojen pesutilat. Ulkona on riittävästi tilaa ajoneuvoilla, osa tiloista on katettu.

Useita merkkiedustuksia ja laaja tarvikemyynti

Larvannot aloittivat Hymerin, Niesmann-Bischoffin, Arton, Flairin ja Cloun maahantuonnilla ja myynnillä. Kaikki nämä merkit edustavat matkailuautojen premium-segmenttiä, joka edellyttää myyjäliikkeeltä laajaa osaamista ja hyvää neuvottelutaitoa. Vuonna 2012 Hymer vaihtui Knaussiin, Weinsbergiin ja T@B:iin. Samana vuonna yhtiö otti saksalaisen premium-merkin, Morelon, edustuksen.

Caravan Larvannon huolto palvelee asiakkaita valtakunnallisesti. Tuomas Koponen on vastannut huoltotoiminnoista yli 13 vuotta. Hänet tunnetaan alalla monipuolisena osaajana.

Matkailuajoneuvojen tarvikemyynti on merkittävä osa Caravan Larvannon nykyistä liiketoimintaa. Myynti on kasvanut ja kehittynyt hyvin. Tarvike- ja varaosatoimintaa on laajennettu vähitellen. Nykyisin Caravan Larvanto toimittaa varaosia ympäri Suomea sekä kuluttajille että yrityksille.

Nuori sukupolvi mukana toiminnassa

Kolmilapsisen perheen nuorin, Jarkko, on vahvasti mukana Pertin ja Ailan luomassa liiketoiminnassa. Jarkon vastuualueeseen kuuluu myynti ja yrityksen verkkoliiketoiminnan kehittäminen. Perheen motto liiketoiminnassa on, että ”tehdään vaikka vähemmän, mutta paremmin”.

Rauhalahden leirintäalueen läheisyys tuo kesäisin asiakkaita Caravan Larvannon pihaan. Tulijoilla on yleensä jokin ongelma, johon haetaan asiantuntija-apua.

Nopeaa apua tarvitsevien palveleminen kesäsesongin aikana on välillä haastavaa, mutta aina on apua annettu, eikä ketään ole käännytetty pihasta pois ilman avun saantia”, kertoo toimitusjohtaja Pertti Larvanto.

Caravan Larvanto on tunnettu sekä matkailuajoneuvokäyttäjien että alan muiden yritysten keskuudessa yrityksenä, joka auttaa ja palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla: asiakasta ei jätetä pulaan. Yrityksen toimintapuitteet ovat kunnossa, se on panostanut toimialaan ja pysynyt toimintakuntoisena myös vaikeina aikoina. Yrityksen laaja alan asiantuntemus tunnustetaan ympäri Suomen.

Caravan Larvanto Oy on perheyritys, jossa on käynnissä seuraavan sukupolven perehdytys matkailuajoneuvokaupan maailmaan.

Aiemmat vuoden matkailuajoneuvokauppiaat

Nyt jaettu tunnustus on kahdeksas. Palkitut yritykset ovat:

2008: Caravan Erälaukko Oy, Tampere

2009: Helsinki Caravan Oy, Vantaa

2010: Jyväs-Caravan Oy, Jyväskylä

2011: JP-Caravan Oy, Kempele

2012: City-Caravan Oy, Lappeenranta

2013: Best-Caravan Oy, Hyvinkää

2014: Kouvolan Vaunu Paajanen Oy, Kouvola

2015: Caravan Larvanto Oy, Kuopio

Muut alan huomionosoitukset

Matkailuajoneuvotuojat ry jakoi kunniakirjat kahdelle pitkään alalla toimineelle jälkimarkkinoiden edustajalle.

Markku Sundberg Caravan Tukku Oy:stä on palvellut Caravan Tukun asiakkaita yli 30 vuotta. Markku tunnetaan luotettavana kaverina ja kävelevänä alan tietopankkina, joka kuitenkin pysyy aina taustalla, eikä tee itsestään numeroa.

Seppo Etelämäki vastaa Jyväs-Caravan Oy:n jälkimarkkinnoinnista. Seppo on tehnyt merkittävän uran siellä minne kehuja annetaan harvemmin. Sepolla on rautainen ammattitaito, hän tekee mitä lupaa ja on todellinen ongelman ratkaisija.

Vuoden matkailuajoneuvokauppiaan ja kunniakirjojen saajat valitsi Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) hallitus, joka painotti valinnassaan hyvin hoidetun asiakaspalvelun ja jälkimarkkinatoimintojen merkitystä.