Mazda järjestää Genevessä kaksi Euroopan ensi-iltaa

rx-vision

Autonvalmistaja esittelee Mazda RX-VISION -konseptimallin, joka jatkaa kiertomäntämoottoria käyttävien urheiluautojen tarinaa.

•           Nähtävillä on myös Euroopan taloudellisin Mazda3, jonka moottorina toimii SKYACTIV-D 1.5.

Leverkusen, 10. helmikuuta, 2016. Lähtölaskenta 86. Geneven autonäyttelyyn on käynnistynyt. Mazda on mukana kahdella Euroopan ensi-illalla: näytteillä ovat palkittu Mazda RX-VISION -konsepti sekä uusi vähäpäästöinen Mazda3, joka käyttää puhdasta SKYACTIV-D 1.5 -dieselmoottoria.

RX-VISION-konsepti antaa uudet upeat puitteet Mazdan loistavalle historialle kiertomäntämoottoria käyttävien urheiluautojen valmistajana. RX-VISION muodostaa yhteyden yhtiön RX-tuotantomalleihin ja on loistava esimerkki Mazdan ainutlaatuisesta toimintafilosofiasta. Mazda on ainoa autonvalmistaja, joka on menestynyt markkinoilla kiertomäntämoottorin kanssa. Projekti tarjosi hedelmällisen maaperän myös yhtiön muotoilijoille, jotka laativat autolle ainutlaatuisen, suorituskykyä huokuvan KODO – Soul of Motion -ulkoasun. RX-VISION voitti hiljattain Vuoden kaunein konseptiauto -palkinnon Festival Automobile International -tapahtumassa Ranskassa.

SKYACTIV-D 1.5 -moottorista voimansa saava Mazda3 puolestaan tuo uuden ulottuvuuden palkittuun kompaktien autojen mallistoon. Kyseessä on Mazdan myydyimmän mallin taloudellisin versio Euroopassa*. Viimeisin kehitysversio kevyestä voimanlähteestä lisää sekä ajamisen hauskuutta että mukavuutta. Moottori reagoi nopeammin ja johdonmukaisemmin kaasupolkimen käskyihin, ja mäntien uudet dynaamiset vaimentimet varmistavat sulavamman ja hiljaisemman käynnin. Vuoden 2014 Geneven autonäyttelyssä paljastettu SKYACTIV-D 1.5 on tähän asti ollut saatavilla vain Mazda2- ja Mazda CX-3 -malleihin.

Genevessä on näytteillä myös täysin uusi Mazda MX-5, jonka myynti Euroopassa lähes nelinkertaistui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tämä neljännen sukupolven roadster on voittanut tähän mennessä noin 15 palkintoa, kuten Vuoden auto 2015-16 Japanissa, Auto, Motor & Sport –lehden paras tuontiavoauto 2016 ja What Car? -lehden paras avoauto (sekä paras valinta alle 33 000 euron sarjassa). Myös muut nykyisen sukupolven mallit ovat Genevessä paikalla, mukaan lukien Mazda2, Mazda6, Mazda CX-5 ja CX-3, joka on myös päässyt erinomaiseen myyntivauhtiin saavuttuaan autoliikkeisiin viime kesänä.

Mazdan tarjonta löytyy osastolta 5150 hallista 5 Geneven Palexpo-messukeskuksessa. Näyttely avautuu median edustajille 1. ja 2.päivä maaliskuuta ja yleisölle 3.-13. maaliskuuta.

Mazda Suomen edustaja Johtaja Markku Riekkola on paikalla messuosastolla tiistaina 1.3 klo 11:00 – 17:00 välisenä aikana

* Yhdistetty dieselin kulutus vain 3,8 l/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km käsivalintaisen vaihteiston kanssa. Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisesta polttoaineen kulutuksesta ja CO2-päästöistä on polttoaineen kulutusta, CO2-päästöjä ja sähköenergian kulutusta koskevassa oppaassa Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen, joka on saatavilla ilmaiseksi Mazdan saksalaisista autoliikkeistä ja osoitteesta Mazda Motors (Deutschland) GmbH, Hitdorfer Str. 73, D-51371 Leverkusen.