Mercedes-Benz On the Road 2016 – raskas kalusto kiertueella 16.5.-9.6.2016

abe2375266acf977_800x800ar

 • Raskaat kuormat – pienet kulut
 • 15 kiertuepaikkakuntaa
 • Toisen sukupolven moottorit
 • 76 tonnin akseliperäinen teliveto
 • Uudistunut FleetBoard-telematiikkajärjestelmä
 • Vuoden ensimmäisen Fuel Duel -testin aloitus kiertueen avajaispaikkakunnalta

Mercedes-Benzin raskas kalusto kiertää Suomea touko-kesäkuussa. Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertue käynnistyi 16.5. Vantaalta ja päättyy 9.6. Kajaaniin. Kiertue pysähtyy yhteensä 15 eri paikkakunnalla. Koeajettavina ovat raskaan liikenteen johtotähdet Actros- ja Arocs-yhdistelmäajoneuvot. Kuorman painosta riippumatta, taloudellisuus on se asia, mikä pitää Mercedes-Benzin muiden edellä, kuten ennätyksiä rikkoneet Fuel Duel -vertailutestit ovat jo osoittaneet.

Kiertueella ovat koeajettavina seuraavat ajoneuvoyhdistelmät:

 • Actros 3558 L 8×4/4 akseliperäinen telivetoinen vaihtolavayhdistelmä koukkulaitteella , toisen sukupolven moottorilla, 12-vaihteisella Mercedes Powershift -vaihteistolla ja StreamSpace-ohjaamolla. Yhdistelmän kokonaispaino on 76 tonnia.
 • Actros 2658LS 6×4 akseliperäinen telivetoinen -V-slider-moduuliyhdistelmä , toisen sukupolven moottorilla, 12-vaihteisella Mercedes Powershift -vaihteistolla, tasalattiaisella GigaSpace-ohjaamolla, SoloStar-lepoistuimella ja ennakoivalla vakionopeudensäätimellä (Predictive Powertrain Control).
 • Actros 2551L 6×2 -täysperävaunuyhdistelmä , toisen sukupolven moottorilla, 12-vaihteisella Mercedes Powershift -vaihteistolla, ClassicSpace-ohjaamolla ja ennakoivalla vakionopeudensäätimellä (Predictive Powertrain Control).
 • Arocs 3263 8×4/4 -puutavarayhdistelmä , 16-vaihteisella Mercedes Powershift -vaihteistolla, tasalattiaisella StreamSpace-ohjaamolla ja ServoTwin-ohjauksella. Yhdistelmän kokonaispaino on
  76 tonnia.

Kiertue pysähtyy 15 eri paikkakunnalla

Ma 16.5.  Vantaa       VAK, Suokallionkuja 5
Ti 17.5.    Hyvinkää    Rekka-Rasti, Arolamminkatu 2
Ke 18.5.   Lahti          Veho Hyötyajoneuvot, Kasaajankatu 8
Pe 20.5.  Turku          Veho Hyötyajoneuvot, Loukinaistentie 10, Lieto
Ma 23.5.  Tampere     Veho Hyötyajoneuvot, Jasperintie 1, Pirkkala
Ke 25.5.  Seinäjoki     Veho Hyötyajoneuvot, Puuhaajantie 1, Hyllykallio
Pe 27.5.  Jyväskylä    Veho Hyötyajoneuvot, Kuormaajantie 55
Ma 30.5.  Kuopio       Veho Hyötyajoneuvot, Takojantie 24, Toivala
Ke 1.6.    Kokkola      Veho Hyötyajoneuvot, Indolantie 2
To 2.6.    Ylivieska      ABC, Joutsentie 9
Pe 3.6.    Oulu           Veho Hyötyajoneuvot, Kaarnatie 32
La 4.6.    Oulu            Veho Hyötyajoneuvot, Kaarnatie 32
Ma 6.6.   Tornio          Heimo Rautio Ky, Neulojankatu 14
Ti 7.6.     Rovaniemi   Veho Hyötyajoneuvot, Teollisuustie 9
Ke 8.6.    Kuusamo    KTK, Revontulentie 4
To 9.6.    Kajaani        Veho Hyötyajoneuvot, Syväojankatu 5

Ma-pe klo 9–17, la 10–15

Uudistunut FleetBoard-telematiikkajärjestelmä

Kokonaistaloudelisuutta parantavaan FleetBoard-telematiikkajärjestelmään on saatavana uusi viidennen sukupolven TiiRec-laite, uusi DispoPilot.guide sekä Android-puhelimiin saatavana oleva Driver.app-sovellus.

Uusi viidennen sukupolven TiiRec-laite on täysin integroitu ajoneuvoon. Laite on samalla paikalla kuljettajan ikkunan yläpuolella kuin aiemman sukupolven laite, mutta se on peitetty peitelevyllä. Laite lukee etäluettavalta digipiirturilta tiedot suoraa, jolloin kuljettajakorttia ei enää tarvitse siirtää piirturilta TiiRec-laitteeseen kuljettajakortin tietojen tyhjennystä varten, kuten aiemmin. Ainoa näkyvä merkki ohjaamossa Fleetboard TiiRec -laitteesta on ajoneuvon kojetaulussa sijaitseva katkaisija, joka toimii huoltokutsuna.

Uusi DispoPilot.guide on 7-tuumaisella näytöllä varustettu kuljettajan tablettitietokone, joka auttaa kuljettajaa ja yrittäjää optimoimaan kuljetuksiin ja tilauksiin liittyviä prosesseja. DispoPilot.guide sisältää valokuvatoiminnon ja uusimman navigointiohjelmiston. Erityisesti kuorma-autoille suunniteltu reittiopastus opastaa kuljettajan aina sopivinta reittiä määränpäähän. Keskus voi välittää FleetBoard-viesti- ja -ajojärjestelypalveluiden kautta osoitteita, jotka on nopea siirtää tabletin navigointiin. Mahdollisista viivästyksistä voidaan ilmoittaa ajojärjestelijälle viipymättä.

Kun ollaan jatkuvasti tien päällä, mukana on hyvä olla luotettava apulainen, joka auttaa ja motivoi. Tähän tarkoitukseen on kehitetty Android-puhelimiin saatavana oleva Driver.app -sovellus. Se välittää kuljettajan arkipäivään hyödyllistä tietoa, kuten ajo- ja lepoajat sekä niihin liittyvät muistutukset. Lisäksi sovellus sisältää tärkeitä omaa ajoneuvoa koskevia tietoja. Kuljettaja saa myös sovelluksen kautta välitöntä palautetta omaan taloudelliseen ajotapaan liittyen.

Kaikissa Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertueen koeajoautoissa on FleetBoard-telematiikkajärjestelmä.

Vuoden 2016 ensimmäinen Fuel Duel -vertailutesti starttasi Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertueen avajaispaikkakunnalta Vantaalta

Viime vuonna alkaneet testit ovat olleet menestys sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Suomessa tehtiin viime vuonna 20 vertailutestiä, joissa ajettiin yhteensä 120 000 kilometriä. Uusi Actros osoittautui testeissä erittäin polttoainetaloudelliseksi autoksi. Sen polttoaineen kulutus oli keskimäärin 10,1 prosenttia pienempi kuin vastaavan vertailuauton.

Tämän vuoden Fuel Duel -testeissä on mukana Actros 2551 L 6×2 toisen sukupolven moottorilla varustettuna. Ensimmäinen testi käynnistyi Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertueen avajaispaikkakunnalta Vantaalta, jossa Fuel Duel -haasteen otti vastaan Kilon Osuus-Auto.

Fuel Duel -testeissä polttoaineen kulutus dokumentoidaan FleetBoard-telematiikkajärjestelmän avulla. Vertailutestin avulla asiakkaalla on mahdollisuus todeta Mercedes-Benz-kuorma-autojen taloudellisuus vertaamalla sitä omaan samassa ajotehtävässä olevaan ajoneuvoon. Testit suoritetaan asiakkaan normaalissa työtehtävässä.

Mercedes-Benz On the Road 2016 -kiertueella ovat mukana yhteistyökumppaneina VAK, Euromaster, Milcoa, Teboil, OP Yrityspankki ja Michelin.

Kiertueen etenemistä voi seurata Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/mercedesbenzsuomitrucks. Sivun katselu onnistuu myös ilman omaa Facebook-tiliä.