Nissan sähköistää Euroopan automarkkinat – Englannissa on valmistettu jo 50 000 Nissan LEAFia

leaf-50000

  • Maailman suosituimman sähköauton tuotanto saavutti merkittävän rajapyykin Sunderlandin tehtaalla
  • Nissan on ensimmäinen valmistaja, joka on valmistanut Euroopassa 50 000 sähköautoa akkuineen
  • Nissan LEAF on edelleen maailman myydyin massamarkkinoille suunnattu sähköauto

Nissanin Sunderlandin tehtaalla on valmistettu jo 50 000 Nissan LEAFia sen jälkeen, kun yhtiö käynnisti sähköautojen ja akkujen tuotannon Euroopassa kolme vuotta sitten.

Nissan on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on valmistanut 50 000 sähköautoa ja niiden akut Euroopassa. Rajapyykin saavuttaminen kertoo paljon Nissanin innovatiivisuudesta ja johtajuudesta sähköautoteknologian alalla.

Viideskymmenestuhannes LEAF rullasi Sunderlandin tuotantolinjalta toissa viikolla. Kyseessä oli hopeanvärinen Tekna-varustelutason auto, joka menee ranskalaiselle asiakkaalle.  Euroopassa valmistettuja LEAF-sähköautoja viedään tällä hetkellä 23 markkina-alueelle kautta maailman – Länsi-Euroopan ohella muun muassa Argentiinaan, Islantiin, Israeliin ja Taiwaniin.

Ison-Britannian pääministeri David Cameron vihki käyttöön Nissan LEAFin ja sen akkujen tuotantolinjat Sunderlandissa vuonna 2013. Sähköautojen ja akkujen tuotanto työllistää Nissanilla ja sen englantilaisilla alihankkijoilla yli 2000 ihmistä. Kuluva vuosi on ollut LEAFille muutenkin merkityksellinen Euroopassa: mallivuoden 2016 LEAFin toimintamatka piteni peräti 250 kilometriin ja seuraavan sukupolven akkujen tuotantopaikaksi vahvistettiin Sunderland. Akkutuotannon jatkaminen tuo tehtaalle 26,5 miljoonan punnan lisäinvestoinnit.

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kertoo: ”Nissanin sähköautoteknologia on edistyneempää kuin millään muulla autonvalmistajalla. Tämän rajapyykin saavuttaminen merkitsee jälleen uutta ennätystä Nissanille ja Sunderlandin tiimillemme. Yhdelläkään kilpailijalla ei ole yhtä vahvaa kokemusta ja asiantuntemusta sekä akkujen että autojen valmistamisesta. Olen todella otettu siitä, että yli 50 000 asiakasta Euroopassa jakaa visiomme päästöttömästä tulevaisuudesta.”

Nissan LEAF lanseerattiin viisi vuotta sitten ensimmäisenä massamarkkinoille suunnattuna sähköautona. Nykyisin LEAF on kaikkien aikojen myydyin sähköauto 220 000 auton kokonaismyynnillä. Nissan vahvistaa asemaansa edullisen sähköautoteknologian edelläkävijänä uudella 30 kWh:n LEAF-mallilla, jonka toimintamatka on peräti 250 km.

Nissan aloitti LEAFin tuotannon Euroopassa vuonna 2013. Toisen eurooppalaisen sähköautomallin, e-NV200-pakettiauton, tuotanto käynnistyi Barcelonan tehtaalla vuonna 2014. e-NV200:n voimanlähteenä käytetään samoja eurooppalaisvalmisteisia litiumioniakkuja kuin LEAFissa.

Nissan katsoo ensimmäisenä valmistajana myös varsinaista autoteknologiaa kauemmas muuntamalla LEAFin liikkuvaksi energiakeskukseksi: asiakkaat voivat syöttää autojensa akkuihin varastoitua energiaa takaisin sähköverkkoon ja ansaita siten selvää rahaa.

Andrew Jones, Ison-Britannian liikenneministeri, sanoo: ”Tämä on merkittävä rajapyykki Nissanille ja myös esimerkki siitä, kuinka Iso-Britannia näyttää tietä puhtaamman autoteknologian kehityksessä. Tämä tukee sekä ympäristöämme että työpaikkojen kasvua. Tavoitteemme on, että lähes jokainen auto olisi vuoteen 2050 mennessä ajon aikana päästötön, ja tämän mahdollistamiseksi sijoitammekin 600 miljoonaa puntaa sähköautoihin.”