Mercedes-Maybach Pullman: valtiomiestason edustusauto

98eed3a24b84ea49_800x800ar

  • 6,5 metrin pituus ja lähes 4,5 metrin akseliväli tarjoavat ylelliset lounge-tilat
  • Takana 2 + 2 istumapaikkaa kokonaan nahkaverhoilussa matkustamossa
  • Käyttäjien yksityisyys ja turvallisuus on varmistettu monin eri tavoin

Mercedes-Benz Geneven autonäyttelyssä

Legendaarisen edustusauton Mercedes-Benz 600:n 50-vuotisjuhlia vietetään Genevessä arvoisellaan tavalla. Kevään tärkeimmässä autonäyttelyssä esiteltävä Mercedes-Maybach Pullman vastaa nykypäivän kaikkein vaativimpien autonkäyttäjien erityistarpeisiin. Malli jatkaa vaativaa perinnettä, joka alkoi jo vuonna 1960 valmistuneista kolmesta Pullman-varustellusta 300-sarjan Mercedes-Benzistä.

Pullman-nimellä tarkoitettiin alun perin rautatievaunuja, joissa oli loistokkaat makuu-, oleskelu- ja ravintolatilat. Erikoisvarusteltuja vaunuja valmisti American Pullman Palace Car Company. Nimi levisi autoteollisuuteen Mercedes-Benzin kautta, jonka mallistossa Pullman tarkoitti erittäin pitkäakselivälisiä ja tilavalla matkustamolla varustettuja malleja. Väliseinällä kuljettajasta erotetussa matkustamossa oli neljä istumapaikkaa erillisistuimilla niin, että matkustajat istuivat kasvokkain. Mercedes-Benz valmisti em. mallien lisäksi Pullman-versioita S-sarjan 109-, 126-, 140- ja 220-malliversioissa.

b3e38af6fc5f5d9a_800x800ar

 

8e3f1641a47d5596_800x800ar

Autoilun korkeinta laatua pienimpiäkin yksityiskohtia myöten

Mercedes-Maybach Pullmanin pituus on peräti 6499 ja korkeus 1598 milliä. Akseliväli on vaikuttavat 4418 milliä. Mercedes-Maybachin järjestyksessään toinen uusi automalli on siten 1053 milliä pidempi ja 100 mm korkeampi kuin Mercedes-Maybach S-sarja. Auton V12-kaksoisturbomoottori kehittää 390 kW (530 hv) tehon. Iskutilavuus on 5980 cm3 ja maksimivääntö 830 Nm 1900 minuuttikierroksesta alkaen.

Mittasuhteet tarjoavat ylellisen väljät ja loungemaiset oleskelutilat auton käyttäjille, esimerkiksi valtiojohtajille ja kuninkaallisille. Asiakastoimitukset alkavat vuoden 2016 alussa. VIP-vieraat istuvat auton kahdella executive-luokan mukavuusistuimella kasvot menosuuntaan. Muita matkustajia varten on sijoitettu kaksi taitettavaa selkä menosuuntaan –lisäistuinta, jotka haluttaessa voi jättää myös pois varustelusta.

Executive-istuimien säätövarat ja muunneltavuus ovat omalla tasollaan. Esimerkiksi selkänojat ja istuinpehmusteet voidaan säätää itsenäisesti oikeaan kulmaan. Selkänojat taittuvat enimmillään 43.5 asteen kulmaan. Kun autossa halutaan työskennellä, istuinkulma nousee aina 19 asteeseen. Istuinten pohjetuen kallistusta ja pituutta voidaan säätää vapaasti, ja niskatuissa on ylimääräinen pehmuste.

Mercedes-Maybach Pullmanin istumatilat takana ovat suuremmat kuin missään muussa henkilöautomallissa, ja pääntila takana on 60 milliä enemmän kuin Mercedes-Maybach S-sarjassa. Autoon ja sieltä pois nouseminen on helppoa isojen takaovien ja istuinten sijoittelun takia. Tämä lisää myös matkustajien yksityisyyttä, sillä ovien avautuessa he jäävät suurelta osin auton C-pilarien muodostamaan katveeseen.

Matkustamo on kokonaan nahkaverhoiltu oven reunoja ja istuinrunkoja myöten. Katonrajassa on kolme analogista näyttöä kellonaikaa, ulkoilman lämpötilaa ja ajonopeutta varten. Kuljettajan ja matkustamon välinen lasiseinä laskee ja nousee sähköisesti ja muuttuu nappia painamalla läpinäkymättömäksi. Varusteluun kuuluu myös matkustamon 16:9-formaattia oleva, halkaisijaltaan 47-senttinen näyttöruutu.

Mercedes-Maybach Pullmanin yksilöinti- ja varusteluvaihtoehdot ovat luonnollisesti lähes rajattomat. Saatavana on esimerkiksi monikerroksisia Maybach-erikoisulkovärejä ja kaksi Burmester-äänentoistojärjestelmää. Huipulta löytyy Burmester High-End 3D Surround Sound System, joka tarjoaa autoilussa ylittämättömän äänen laatu- ja herkkyystason.