UUSI CITROËN BERLINGO: MODERNI, KÄYTÄNNÖLLINEN JA KEKSELIÄS

a3fd397fab30277a_800x800ar

 

Citroën Berlingon liukuovet ovat etenkin lapsiperheissä turvallisuusvaruste.

Citroën Berlingo, tila-autojen edelläkävijä tuli markkinoille jo vuonna 1996 ja on kautta vuosien ollut käytännöllisyyttä arvostavien autoilijoiden vankassa suosiossa. Menestyksestä kertovat 2,9 miljoonaa myytyä Berlingoa. Yksilöllinen, tilava, monikäyttöinen ja käytännöllinen – nämä sanat sopivat oivallisesti kuvaamaan uudistunutta Berlingoa.

Citroën Berlingon uudistunut ja entistä modernimpi versio esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Uudessa Berlingossa yhdistyvät ajaton muotoilu ja käytännöllisyys, mukavuus ja jämäkkyys uusimpaan teknologiaan, ajonhallintaa helpottaviin järjestelmiin ja taloudellisiin moottorivaihtoehtoihin. Citroën Berlingo on mainio matkakumppani niin Multispace-tila-autona aktiivisen perheen käytössä kuin Berlingo Van tavara-autona ammattilaisten kuljetustarpeisiin vastaamassa.

Suomen markkinoille uutuus saapuu kesällä 2015.

KÄYTÄNNÖLLINEN

Citroënin vahvaa osaamista ja tietotaitoa on hyödynnetty kehitettäessä Berlingon ajomukavuutta entistäkin paremmaksi. Malliuudistuksen myötä jousitusta on kehitetty entistä mukavuuspainotteiseksi ja lisää viihtyvyyttä on haettu istuimia ja äänieristystä edelleen jalostamalla. Akustiikan saralla Citroën Berlingo edustaa luokassaan huipputasoa. Aiempaa paremman viimeistelyn myötä esimerkiksi moottorin äänet kuuluvat matkustamoon vaimeampina. Moottorin äänieristys on uudella tasolla, kojelauta on pehmustettu vaimentamaan ääniä ja matkustamon äänieristykseen on käytetty uutta materiaalia.

83222a3a470da537_800x800ar

 

Citroën Berlingo on arvostettu käytännöllisyyttä arvostavien keskuudessa.

Oviratkaisuiltaan Berlingo on yhtä käytännöllinen kuin aikaisemmin: liukuovet sivulla ovat erittäin kätevät esimerkiksi ahtailla pysäköintialueilla pienten, kaikkiin paikkoihin ehtivien, lasten kanssa liikuttaessa. Muunneltavuutta korostavat kolme erillistä, irrotettavaa istuinta.

Multispace-henkilöautoversiossa Modutop-sisäkaton ansiosta matkustamo on valoisa ja mukana kulkeville tavaroille löytyy runsaasti käytännöllisiä säilytyspaikkoja. Pikkutavaroiden säilyttämiseen on 170 litran verran tiloja.

Citroën Berlingo Multispacen mitat: pituus 4,38 m ja leveys 1,82 m (ilman ulkopeilejä), akseliväli 2,73 m. Tilavuutta ja mukavuutta on tarjolla myös takaistuimella matkustaville, esimerkiksi polvitilaa on runsaasti (24,5 cm). Tavaratilan tilavuus on 675 litraa istuinten ollessa paikoillaan ja peräti 3 000 litraa toisen rivin istuinten ollessa alas taitettuina.

TEKNOLOGISESTI EDISTYKSELLINEN

Uuden 7-tuumaisen kosketusnäytön avulla on helppo hallita niin radiota, erilaisia musiikkilaitteita, puhelinta kuin lisävarusteena saatavaa navigointijärjestelmääkin. Uuden MirrorScreen –järjestelmän ansiosta kosketusnäyttö toimii älypuhelimen kuvaruutuna, jolloin puhelimen kaikki sovellukset ovat vaivattomasti hyödynnettävissä.

965325cee73487da_800x800ar

 

Citroën Berlingo saa mallipäivityksen yhteydessä kosketusnäytön.

Citroën Berlingo on varustettu lukuisilla ajoa helpottavilla järjestelmillä kuten tasanopeussäädin, nopeudenrajoitin, mäkilähtöavustin ja hätäjarrutustehostin.

Uusi Citroën Berlingo on lisäksi varustettu varustetasosta riippuen useilla uutta teknologiaa edustavilla järjestelmillä:

– ACTIVE CITY BRAKE: automaattijarrutusjärjestelmä, jonka avulla voidaan välttää törmäykset edellä ajavaan ajoneuvoon alle 30 km/h nopeudella ajettaessa. Tuulilasin yläreunaan sijoitettu lasertutka mittaa etäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon tai edellä pysähtyneeseen ajoneuvoon. Järjestelmä havaitsee tilanteen ja viestittää vaaratilanteen jarruvoimaa säätelevälle tietokoneelle kuljettajan koskematta jarrupolkimeen. Näin vältetään törmääminen edellä ajavaan ajoneuvoon. Automaattijarrutus pysäyttää auton 1,5 sekunnin ajaksi. Sen jälkeen kuljettaja voi jälleen hallita auton toimintoja painamalla jarrupoljinta.

– PYSÄKÖINTITUTKA on saatavilla nyt myös eteen helpottamaan entisestään auton pysäköimistä.

-PERUUTUSKAMERA: Uusi Citroën Berlingo on varustetasosta riippuen varustettu peruutuskameralla jokapäiväisten pysäköintitilanteiden helpottamiseksi. Kuva auton takaosasta välittyy kameran kautta uudelle 7” näyttöruudulle heti kun peruutusvaihde kytketään päälle.

TEKNOLOGIAN HUIPPUA UUSIEN TALOUDELLISTEN JA VÄHÄPÄÄSTÖISTEN MOOTTORIEN ANSIOSTA

Uuden Citroën Berlingon moottorivalikoima laajenee entisestään Euro6-päästönormien mukaisten BlueHDi-dieselmoottorien myötä. Nämä uudet dieselmoottorit ovat erittäin taloudellisia ja vähäpäästöisiä. BlueHDi 120 S&S –moottori on yhdistetty 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon entisestä paremman ajomukavuuden varmistamiseksi.

CITROËN BERLINGO MULTISPACE –malliston dieselmoottorivaihtoehdot:

-BlueHDi 75, manuaalivaihteisto, kulutus 4,3 l/100 km, CO2-päästö 113 g/km

– BlueHDi 100, manuaalivaihteisto, kulutus 4,3 l/100 km, CO2 113 g/km

– BlueHDi 100 S&S, manuaalivaihteisto, kulutus 4,1 l/100 km, CO2 109 g/km

– BlueHDi 100 S&S, ETG6-vaihteisto, kulutus 4,2 l/100 km, CO2 109 g/km

– BlueHDi 120 S&S 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, kulutus 4,3 l/100 km, CO2 113 g/km

UUSI CITROËN BERLINGO VAN–tavara-auto

Muunneltava Extenso-matkustamo

Myös Citroën Berlingo Van tavara-autoversio on uudistunut. Se on edelleen saatavana kahtena eri pituutena, L1 (3,7 m) ja L2 (4,1 m). Maksimitilavuus 4,1 m3 – kaksi eurolavaa mahtuu mainiosti kyytiin. Leveiden sivuliukuovien tai epäsymmetristen, 180 asteen kulmassa avautuvien takaovien ansiosta käyttömukavuus on huippuluokkaa. Suomessa vakiona on muunneltavissa oleva Extenso-ohjaamo, jossa on tilaa kolmelle hengelle. Reunimmainen matkustajan istuin voidaan taittaa kokoon, ja näin aikaansaada jopa 3 metriä pitkä tavaratila. Erinomainen saavutus 4,38 m pituiselta autolta! Tämän matkustajan istuimen selkänoja on terästä, joten se kestää maksimissaan 50 kg painon. Istuin voidaan myös taittaa n.k. katsomoasentoon eli istuinosa selkänojaa vasten. Extenso-matkustamo on perusmatkustamoa 0,4 m3 tilavampi – lyhyemmässä versiossa sen tilavuus on 3,7 m3 ja pidemmässä 4,1 m3.

Suomeen ensimmäiset uudistuneen Berlingo Van-pakettiautot saapuvat kesän aikana, varsinaisen lanseerauksen ajoittuessa syyskuulle.