Mobilian tuottama teos Maailman parasta taksipalvelua? on julkaistu

Taksikirja

Tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia tuottaa tutkimuksia auto- ja tiealan ilmiöistä. Uusin Mobilian toimittama teos Maailman parasta taksipalvelua? on julkaistu helmikuun alussa. Vantaan Taksiautoilijat ry:n toiminnasta syntyneen materiaalin avulla tutkijat Tuulia Hakala ja Tapani Mauranen kokosivat yhdistyksen 50-vuotisen historian juhlakirjaksi.

Maailman parasta taksipalvelua? Vantaan Taksiautoilijat ry:n vaiheita käsittelee vantaalaisen taksiliikenteen historiaa 1900-luvun alusta nykypäivään asti. Teoksessa keskitytään Vantaan Taksiautoilijat ry:n toimintaan, mutta tarkastellen vallinneita olosuhteita – Vantaan kasvua maalaispitäjästä suurkaupungiksi. Toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten vuoksi Vantaan Taksiautoilijat ry on luonut omaa kulku-uraa rakentaen ainutlaatuisen palvelumallin suomalaiseen taksiliikenteeseen.

Kirjan nimi Maailman parasta taksipalvelua? juontuu Helsinki-Vantaan lentoaseman valitsemisesta omassa kokoluokassaan maailman parhaaksi lentoasemaksi. Vantaalaiselle taksiliikenteelle tärkeän lentoaseman taksipalvelutkin on erikseen arvioitu, ja ne ovat saaneet hyvän arvosanan. Kysymysmerkki muistuttaa kuitenkin siitä, että tasoa on pidettävä yllä jokaisella ajettavalla kyydillä – huutomerkki on ansaittava.

Teoksen historiatoimikunnassa Vantaan Taksiautoilijat ry:tä edustivat Krister Olsson, Jukka Hirvikallio, Esa Niinivaara ja Ari Korhonen. Kirjoittajien lisäksi Mobilian edustajina toimikunnassa olivat museonjohtaja Heidi Rytky ja vs. museonjohtaja Taina Rantala. Kirjan ulkoasusta vastasi Minna Laatikainen Virma Oy:stä, ja kirja painettiin Savion Kirjapaino Oy:ssä Keravalla.

Kirja tulee myyntiin Mobilian museokauppaan.