Nesteen uusiutuva NEXBTL-diesel käyttöön Oaklandin kaupungin huolto- ja kunnossapitokalustossa

92350

Oaklandin kaupunki Kaliforniassa on ottanut käyttöön Nesteen uusiutuvan NEXBTL-dieselin vähentääkseen huolto- ja kunnossapitokalustostaan syntyviä päästöjä. Oakland on ensimmäinen suurempi kaupunki Yhdysvalloissa, joka siirtyi koko kalustossaan uusiutuvan dieselin käyttöön. Siirtyminen fossiilisesta polttoaineesta uusiutuvaan tapahtui lokakuun alussa.

Käyttämällä uusiutuvaa dieseliä Oaklandin kaupunki pienentää hiilijalanjälkeään ja vastaa kaupungin kunnianhimoisiin tavoitteisiin vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Oaklandin kaupungilla on käytössään 250 dieselkäyttöistä ajoneuvoa ja laitetta, kuten kadunlakaisijoita, kuorma-autoja, traktoreita ja rakennuslaitteistoa. Kaupungin vuotuinen polttoaineenkulutus on noin 870 000 litraa uusiutuvaa dieseliä.

“Uusiutuvan dieselin käyttöön siirtyminen tukee tavoitteitamme tehdä Oaklandin kaupungista entistä vastuullisempi, innovatiivisempi ja elinvoimaisempi. Uusiutuvan dieselin tuoman merkittävän päästövähenemän ansiosta voimme luoda terveellisemmän ja turvallisemman ympäristön meille kaikille”, sanoo Oaklandin kaupungin pormestari Libby Schaaf.

“Uusiutuva NEXBTL-diesel on ratkaisu monille kaupungeille kasvihuonekaasu- ja pakokaasupäästöjen vähentämiseen. NEXBTL:n käyttö ei edellytä muutoksia logistiikkaan ja se on yhteensopiva kaikkien dieselmoottoreiden kanssa. Puhtaampaan polttoaineeseen voidaan siirtyä kirjaimellisesti yhdessä yössä”, sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kaisa Hietala. “Voimme olla tyytyväisiä voidessamme auttaa Oaklandin kaupungin kaltaisia tahoja saavuttamaan päästöjen vähentämiseen liittyvät tavoitteet. Se on myös liiketoimintamme tavoite.”

Yhä useammat kaupungit ja yritykset siirtyvät käyttämään uusiutuvaa dieseliä  

Nesteen uusiutuvan NEXBTL-dieselin käyttö lisääntyy kaupungeissa ja yrityksissä ympäri maailman. NEXBTL:ää käytetään monissa yksityisissä ja julkisissa ajokalustoissa, kuten Googlen gBusseissa ja UPS:n kuljetuksissa. Aiemmin tänä vuonna San Francisco ilmoitti siirtyvänsä käyttämään uusiutuvaa dieseliä koko kalustossaan vuoden loppuun mennessä. Myös Walnut Creekin kaupunki siirtyi käyttämään uusiutuvan dieseliä kalustossaan tämän vuoden elokuussa.

Polttoaineen Oaklandin ja Walnut Creekin kaupungeille toimittaa Golden Gate Petroleum, joka on yksi ensimmäisistä Nesteen uusiutuvan NEXBTL-dieselin jakelijoista yhdysvalloissa.

“Johtavana vaihtoehtoisten polttoaineiden jakelijana Golden Gate Petroleum on tyytyväinen voidessaan toimittaa asiakkailleen Nesteen huippulaatuista uusiutuvaa dieseliä. Tähän mennessä asiakkaidemme palaute tästä 100-prosenttisesta uusiutuvasta ja vastuullisesta polttoaineesta on ollut vain positiivista”, sanoo Pat O’Keefe, Golden Gate Petroleumin johtaja.

Neste Oyj