Tourneo Connectiin ja Grand Tourneo Connectiin parempaa polttoainetehokkuutta ja uusia teknologioita

ka87waufa5nmzdgaceli

 • Viidelle hengelle tarkoitettu Ford Tourneo Connect ja seitsemän hengen Grand Tourneo Connect saavat uusia tehokkaita moottoreita ja uusia teknologioita, joita ei ole ollut tässä segmentissä aiemmin
 • Uusi 1.5-litrainen TDCi-dieselmoottori kuluttaa polttoainetta 4,3 l/100 km*, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin mallistosta poistuvan 1.6-litraisen moottorin kulutus. Saatavana on myös dieselmoottorin ja PowerShift-automaattivaihteiston yhdistelmä.
 • Liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin ovat ensimmäistä kertaa saatavana tässä luokassa. Ensi kertaa saatavana ovat myös SYNC2 ja MyKey-järjestelmä.
 • Paremmin varustellut Tourneo Connect ja Grand Tourneo Connect ovat nyt myynnissä. Näitä autoja myytiin viime vuonna Euroopassa yli 10 000 kappaletta.
 • Ford esittelee Tourneo-perheen pienimpään autoon, Tourneo Courieriin, uusia tehokkaita ja taloudellisia diesel- ja bensiinimoottoreita

Helsinki 15.10.2015 – Ford tuo viisipaikkaiseen Tourneo Connectiin ja seitsemänpaikkaiseen Grand Tourneo Connectiin uusia polttoainetehokkaita moottoreita ja segmentin ensimmäiset kuljettajaa avustavat teknologiat ja yhteydenpitoteknologioita.

Uutena moottorina valikoimaan tulee tehokas 1.5 litran TDCi-dieselmoottori ja Auto-Start-Stop-toiminto, minkä ansiosta CO2-päästöt ovat alimmillaan 111 g/km ja polttoaineen kulutus 4,3 l/100 km. Moottori on 7 prosenttia taloudellisempi kuin mallistosta poistuva 1.6-litrainen diesel. Dieselmoottorin ja PowerShift-automaattivaihteiston yhdistelmä on myös ensi kertaa valikoimassa.

Molempiin malleihin tulee uutta teknologiaa, kuten liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin sekä Fordin äänikomennoilla toimiva SYNC 2 -järjestelmä ja MyKey-toiminto.

Tilavat ja tyylikkäät Tourneo Connect ja Grand Tourneo Connect ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa suuren suosion perheiden ja aktiivista elämäntapaa viettävien keskuudessa sitten sen vuonna 2013 tapahtuneen lanseerauksen. Viime vuonna näitä malleja myytiin Euroopassa yli 10 000 kappaletta.

Nämä kaksi Tourneo Connect -mallia, jotka ovat joustavia niin istuinjärjestelyiden ja säilytystilojen suhteen sekä mahdollistavat helpon autoon ja sieltä pois pääsyn kaksoisliukuovillaan, ovat osa Fordin uuden sukupolven Tourneo-mallistoa. Malliston pienin malli on viiden hengen Tourneo Courier ja suurin kahdeksalle tai yhdeksälle hengelle tarkoitettu Tourneo Custom.

“Tilavat ja muunneltavat autot sopivat erityisen hyvin nykyajan kiireisille ihmisille”, kertoo Jim Baumbick (Ford’s global C-car vehicle line director). “Asiakkaat pääsevät nauttimaan edullisemmasta ajamisesta sekä hienoista uusista teknologioista. Esimerkiksi SYNC 2 tekee ajamisesta turvallisempaa, kun kuljettaja voi pitää kädet ohjauspyörässä ja katseen tiessä ohjatessaan auton toimintoja äänikomennoilla.”

Uudet tehokkaat ja suorituskykyiset dieselmoottorit

Uudistettujen Tourneo Connectin ja Grand Tourneo Connectin moottorivalikoimaan on saatu Fordin uusi 1.5 litran TDCi-diesel, josta on Suomessa saatavana kaksi eri tehoversiota: 100 ja 120 hevosvoimaa. Moottorit täyttävät tiukat Euro VI -päästöstandardit.

120-hevosvoimaisen 1.5 TDCi:n saa nyt myös PowerShift-automaattivaihteistolla. Se korvaa mallistosta poistuvat 1.6-litraisen moottorin ja automaattivaihteiston yhdistelmän.

Viisipaikkaiseen Tourneo Connectiin on mahdollista saada myös monia palkintoja voittanut 100-hevosvoimainen 1.0 EcoBoost-bensiinimoottori Auto-Start-Stop-toiminnolla. Myös se täyttää Euro VI -päästöstandardit, ja tällä yhdistelmällä varustetun auton polttoaineen kulutus on luokkansa johtava, vain 5,6 l/100 km, ja CO2-päästöt ovat 129 g/km.

huste15xrbyr6ex0ret4

Huipputeknologiat parantavat turvallisuutta

Tourneo Connect -malleihin on saatavana useita Fordin edistyksellisiä teknologioita, sillä mallissa on sama alusta kuin uusissa Focus- ja Kuga-henkilöautomalleissa:

 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (Traffic Sign Recognition) kertoo kuljettajalle viimeisimmät havaitut tiedot nopeusrajoituksista, kieltomerkeistä sekä ohitusrajoituksista kojelaudan näytöllä.
 • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Blind Spot Information System) kertoo kuljettajalle, jos ajoneuvon kuolleessa kulmassa on oikealta tai vasemmalta ohittava auto.
 • Kaistavahti (Lane Keeping Alert) ja kaistanpitoavustin (Lane Keeping Aid) estävät kuljettajaa ajautumasta pois kaistalta suurissa nopeuksissa. Jos eteenpäin suunnattu kamera havaitsee auton ajautuvan kaistaltaan, kaistavahti varoittaa kuljettajaa ohjauspyörän värinällä. Jos kuljettaja ei reagoi, kaistanpitoavustin ohjaa ajoneuvon takaisin kaistalleen ohjauksen vääntömomentin avulla.
 • Automaattiset kaukovalot (Auto High Beam) reagoivat vastaantuleviin tai edellä kulkeviin ajoneuvoihin vaihtamalla käyttöön lähivalot.
 • Kuusituumaisella korkearesoluutioisella värikosketusnäytöllä varusteltu SYNC 2 -järjestelmä mahdollistaa viihdejärjestelmän, navigaation, ilmastoinnin ja matkapuhelimen käyttämisen yksinkertaisilla englanninkielisillä äänikomennoilla. Kuljettaja voi pyytää järjestelmältä reittiohjeita tai käskeä viihdejärjestelmää soittamaan tietyn artistin musiikkia. SYNC 2 myös hakee alueen lähimpien ravintoloiden tiedot ja reittiopastuksen komennolla ”I’m hungry”.
 • MyKey-toiminto mahdollistaa avaimen ohjelmoinnin, ja sillä voidaan rajoittaa huippunopeutta ja äänentoistojärjestelmän äänenvoimakkuutta. Toiminto voi myös sulkea äänentoistojärjestelmän kokonaan, jos kuljettaja ja matkustajat eivät käytä turvavöitä, ja estää turvallisuusominaisuuksien poiskytkennän.

Suomessa Titanium-mallissa on vakiona Active City Stop -toiminto. Viisipaikkainen Tourneo Connect on saanut ainoana autona segmentissään viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä.

Pienikokoinen Tourneo Courier on luokkansa taloudellisin niin bensiini- kuin dieselversiona

Ford tuo tehokkaampia diesel- ja bensiinimoottoreita myös Tourneo Courieriin, joka pienimpänä Fordin Tourneo-perheen autona on jo nyt luokkansa taloudellisin. Uudesta 1.5 litran TDCi-dieselistä on saatavana kaksi tehoversiota, 75- ja 95-hevosvoimainen, ja molempien polttoaineen kulutus on 3,7 l/100 km. Auto-Start-Stop-toiminnolla ja valinnaisvarusteena olevalla nopeudenrajoittimella (100 km/h) varustettu 95-hevosvoimainen versio tuottaa CO2-päästöjä 99 g/km.

Auto-Start-Stop-toiminnolla varustetun 1.0 EcoBoostin polttoaineen kulutus on 5,1 l/100 km, mikä on 3 prosenttia alhaisempi kuin ennen. CO2-päästöt ovat 115 g/km.

# # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.