Nesteen uusiutuvan dieselin saatavuus laajenee Etelä-Kaliforniaan

88690

Pohjois-Kalifornian erittäin onnistuneen lanseerauksen johdosta Nesteen uusiutuvan NEXBTL-dieselin asemamyynti laajenee Etelä-Kaliforniaan.  Propel Fuels on ensimmäinen asemaketju maailmassa, joka myy lähes 100-prosenttista uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä kuluttajille Diesel HPR (High Performance Renewable) nimellä.

NEXBTL-pohjaisesta Diesel HPR:stä tuli välittömästi menestystuote maaliskuussa 2015, kun sen myynti alkoi Propel Fuelsin 18 asemalla Pohjois-Kaliforniassa. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Propelin myyntimäärät kasvoivat 300 %:ia. Lisäksi asiakaspalaute suorituskykyä parantavasta ja haitallisia pakokaasupäästöjä (typenoksidit, hiilimonoksidi ja hiukkaspäästöt) vähentävästä polttoaineesta on ollut erinomaista.

“Nyt myös Etelä-Kalifornian autoilijat voivat kokea Diesel HPR:n perinteisiä öljypohjaisia dieseleitä paremman tehon ja suorituskyvyn”, sanoo Rob Elam, Propelin toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista. “Yritykset ja autoilijat voivat tankata valtakunnan varmasti vähähiilisintä uusiutuvaa polttoainetta.”

Kalifornia on edelläkävijä uusiutuvassa energiassa, ja uusiutuva diesel on merkittävässä roolissa Kalifornian ilmastosuunnitelman toteuttamisessa. Nesteen uusiutuva NEXBTL-diesel täyttää liittovaltion ja Kalifornian dieselpolttoaineille asettamat laatuvaatimukset.

“Olemme hyvin iloisia, että Kalifornian autoilijat ovat ottaneet innolla vastaan uusiutuvan NEXBTL-dieselin, ja että me voimme auttaa Propel Fuelsia kasvattamaan liiketoimintaansa ja laajentamaan Diesel HPR-polttoaineen jakelua”, sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala. “Yhdessä autamme Kaliforniaa vähentämään päästöjä, ja parannamme kaikkien kalifornialaisten ilmanlaatua.”

Uusiutuva NEXBTL-diesel on erinomainen ratkaisu yritysten hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä kaupunkien ilmanlaadun parantamiseen. 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun uusiutuvan NEXBTL-dieselin käytöllä voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt elinkaaren aikana fossiiliseen dieseliin verrattuna. Lisäksi sen avulla voidaan vähentää ilmanlaatua huonontavia paikallisia päästöjä. Uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä voidaan käyttää missä sekoitussuhteessa tahansa ja jopa sellaisenaan.  NEXBTL on täysin yhteensopiva kaikkiin dieselmoottoreihin ja jakeluverkostoon, eikä siten edellytä muutoksia toimitusketjuun. Uusiutuva NEXBTL-diesel ei ole sama tuote kuin perinteinen biodiesel.

Lähes 100-prosenttista uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä sisältävää Diesel HPR -polttoainetta on nyt saatavilla Propelin 13 asemalla Etelä-Kaliforniassa, kuten Los Angelesissa ja San Diegossa. Lista kaikista paikkakunnista löytyy osoitteesta dieselhpr.com/locations.