Nissan Europe kehittää sähköautojen latausinfrastruktuuria EU:n tukeman Fast-E-projektin virallisena yhteistyökumppanina

nissan-europe-as-an-official-partner-on-eu-backed-project

  • Projektin tavoitteena on asentaa 241 latauspistettä Saksassa ja 37 Belgiassa vuoden 2016 loppuun mennessä.
  • Fast-E on viimeisin lukuisista projekteista, joihin Nissan on investoinut sähköautojen latausinfrastruktuurin kehittämiseksi Euroopassa
  • Uusi yhteistyökumppanuus pohjustaa tietä Nissanin Intelligent Mobility ‑visiolle, joka tähtää ympäristön kannalta kestävään liikenteeseen

Nissan on ilmoittanut osallistumisestaan Euroopan Unionin tukemaan Fast-E-projektiin, jonka tarkoituksena on parantaa sähköautojen latausinfrastruktuuria Euroopassa.

Projektin vaatimat 18 miljoonan euron kokonaisinvestoinnit saadaan Nissanin ja EU:n lisäksi kahdeksalta muulta yhtiöltä. Fast-E-projektin tavoitteena on asentaa Saksan ja Belgian tärkeimmille moottoriteille 278 latauspistettä 80 kilometrin välein. Latauspisteistä 241 tulee Saksaan ja 37 Belgiaan.

Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa toteutettavan sisarprojektin myötä Euroopaan saadaan yhteensä vielä 30 uutta latauspistettä.

Asennettavissa monistandardilatureissa on vaihto- ja tasavirtaliitännät, joiden avulla täysin sähkökäyttöisen Nissan LEAFin tai e-NV200:n kaltaisen sähköauton akku voidaan ladata jopa 80 prosenttiin täydestä kapasiteetista puolessa tunnissa. Pikalatauspisteet tekevät siten sähköautojen omistajien matkanteosta neljässä maassa huomattavasti helpompaa ja joustavampaa.

Fast-E on uusin lukuisista projekteista, joihin Nissan on investoinut sähköautojen latausinfrastruktuurin kehittämiseksi Euroopassa. Juuri viime viikolla Milanossa pelatun jalkapallon Mestarien liigan loppuottelun alla Nissan ilmoitti lahjoittavansa yhdessä A2A:n kanssa Milanon kaupungille 17 julkista pikalatauspistettä.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe kertoo: ”Investointi uuteen projektiin on jälleen yksi esimerkki Nissanin sitoutumisesta älykkäiden liikenneratkaisujen kehittämiseen. Sähköautojen ja ajon aikana päästöttömien teknologioiden ohella Nissan on investoinut merkittävästi infrastruktruuriin, sillä koemme sen erittäin tärkeäksi tekijäksi sähköautojen käytettävyyden ja käytännöllisyyden kannalta. On hienoa, että EU on mukana tukemassa tätä projektia, joka lisää merkittävästi latauspisteiden määrää Saksan ja Belgian tärkeimmillä moottoriteillä.”

Nissanin mallivalikoimaan kuuluu maailman eniten myydyn sähköauton Nissan LEAFin ohella täysin sähkökäyttöinen kevyt hyötyajoneuvo e-NV200. Nissan on myynyt kautta maailman 241 000 sähköautoa sen jälkeen, kun Nissan LEAF lanseerattiin vuonna 2010.