Nissan teki kaikkien aikojen suurimmat sähkötaksikaupat

nissan-ev-taxi

  • Maailman kaikkien aikojen suurin sähkötaksikauppa
  • Nissan toimittaa madridilaiselle La Ciudad del Taxi ‑taksiyhtiölle 110 uutta Nissan LEAF 30 kWh ‑sähköautoa
  • Kauppa julkistettiin Madridin autonäyttelyssä

Nissan ja La Ciudad del Taxi ‑taksiyhtiö ilmoittivat maailman kaikkien aikojen suurimmasta täysin sähkökäyttöisten taksien kaupasta, jonka myötä 110 uutta Nissan LEAF 30 kWh ‑sähköautoa siirtyy madridilaisten taksiasiakkaiden palvelukseen.

Madridin autonäyttelyssä julkistettu kauppa tuo sähkötaksit näkyvästi Madridin kaduille ja liittää kaupungin samanmielisten eurooppalaisten pääkaupunkien joukkoon, johon kuuluvat jo esimerkiksi Amsterdam (sata Nissan LEAF- ja e-NV200-taksia) ja Budapest (65 LEAF-taksia).

Gareth Dunsmore, Head of Electric Vehicles, Nissan Europe sanoi: ”Kaupungit kaikkialla maailmassa kohtaavat valtavia haasteita, jotka liittyvät huonoon ilmanlaatuun ja lisääntyviin kasvihuonepäästöihin. Nissan LEAFin kaltaisten ajon aikana päästöttömien autojen saapuminen suurkaupunkien taksimarkkinoille on todella merkittävä edistysaskel näiden haasteiden ratkaisemisessa.

La Ciudad del Taxi jakaa saman pioneerihengen Nissanin kanssa. Olen todella innoissani siitä, että Madrid on sähköisen vallankumouksen eturintamassa. Yli sadan Nissan LEAF ‑taksin hankkiminen tuo saastettomat ja ympäristön kannalta kestävät taksipalvelut laajalti kaupunkilaisten käyttöön.”

La Ciudad del Taxin toimitusjohtaja Jesús Ramos Fernández kommentoi kauppaa seuraavasti: ”Tämä kauppa viitoittaa tietä taksialan tulevaisuuteen. Ajon aikana päästöttömillä autoilla tulee olemaan taksipalveluissa suuri rooli. Nissanin kanssa solmimamme kauppa vie Madridin tässä suhteessa kestävän kehityksen terävimpään kärkeen.”

LEAFin käyttökustannukset ovat neljä kertaa pienemmät ja ylläpitokulut jopa 40 % pienemmät kuin perinteisellä polttomoottoriautolla. LEAF myös soveltuu myös erinomaisesti kaupunkikäyttöön kokonsa, mukavuutensa ja suorituskykynsä puolesta. Nissan LEAFin kokonaismyynti on ylittänyt jo 220 000 auton rajan.

Sähkötaksien markkinat kasvavat kovaa vauhtia, kun taksiyhtiöt haluavat yhä laajenevassa määrin hyödyntää ajon aikana päästöttömien autojen etuja. Nissan on myynyt Euroopassa taksikäyttöön jo melkein 800 LEAF- ja e-NV200-sähköautoa. Nissanin sähkötaksien kolme suurinta markkina-aluetta ovat Alankomaat, Iso-Britannia ja Espanja.

Madridin aluehallinto osoittaa sitoutumistaan sähköautoilun tukemiseen käynnistämällä kesäkuussa sähköautojen hankkimista tukevan avustusohjelman, joka on suunnattu taksinkuljettajien kaltaisille elinkeinonharjoittajille. Aluehallinto on myös varannut kaksi miljoonaa euroa kestävien liikennemuotojen, kuten täysin sähkökäyttöisten ja muiden ajon aikana päästöttömien autojen, käytön edistämiseen.

Madridin kaupunginvaltuusto on omasta puolestaan vahvistanut, että se on valmis kehittämään latausinfrastruktuuria kaupunkialueella.