Puskurista puskuriin uusi Peugeot 3008 – laadukas haastaja kasvavaan SUV-segmenttiin

b9bb6691b5802b14_800x800ar

Pitkään salakuvaajien kameroiden kohteeksi metsästetty uusi Leijona tuodaan yleisön nähtäväksi Pariisin Autonäyttelyssä lokakuun alussa. Nyt uutuudesta on julkistettu ensimmäiset oikeat kuvat. Peugeot 3008 uudistuu täydellisesti hyödyntäen merkin kiiteltyä uutta modulaarista EMP2 –perusrakennetta, PureTech- Ihmemoottoreita ja palkitun i-C ockpit ®-ohjaamon tuoreinta kehitysaskelta. Suomeen ensimmäiset autot saadaan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Uusi Peugeot 3008 kantaa ensimmäisenä Leijona-merkin uusitun muotokielen terävöitettyjä linjoja. Muotoilun avainelementtejä ovat kookas jäähdyttimen säleikkö, jonka keskellä komeilee kromattu Leijona, lähes vaakatasoon asennettu konepelti sekä korkean vyötärölinjan alleviivaava lihaksikas yleisilme. Kookkaat vanteet, reilu maavara ja muotoillut kattokaiteet kertovat uutuuden kuuluvan SUV- citymaastureiden kasvavaan joukkoon. Citymaastureiden osuus Euroopan automyynnistä on 2,5 – kertaistunut vuoden 2009 jälkeen, jolloin ensimmäisen sukupolven crossover-tyyppinen Peugeot 3008 esiteltiin. Nykyään 10 % kaikista Euroopassa rekisteröidyistä henkilöautoista kuuluu C-segmentin SUV-autojen ryhmään.

Kiitelty EMP2- perusrakenne ja energiatehokkaat voimanlähteet

Uuden Peugeot 3008 esimerkillisten ajo-ominaisuuksien perustana on Vuoden Autoksi valitun Peugeot 308:n yhteydessä esitelty PSA-yhtymän uusi modulaarinen EMP2-perusrakenne. Uusi rakenne on aikaisemmin käytettyä merkittävästi kevyempi, mutta samalla jäykempi. Painonsäätö edeltävään malliin on varuste- ja moottoriversiosta riippuen 100 – 120 kg.Peräti 76 prosenttia rakenteista on suurlujuusterästä tai ultralujaa terästä. Komposiittimateriaaleja käytetään varapyörälokerossa ja monet osat kuten apurungot edessä ja takana sekä etulokasuojat ovat alumiinia.

Moottoripaletti tuo tarjolle kaksi bensiinimoottoria: palkitun kolmisylinterisen PureTech 130-bensiiniturbomoottorin ja nelisylinterisen THP 165-bensiiniturbon. Dieselrintamalla tuotantoon tulee neljä pienipäästöistä BlueHDi-voimalähdettä; BlueHDi 100, BlueHDi 120, BlueHDi 150 ja huippuna 180-hevosvoimainen tehopakkaus.

Lisää tilaa ihmisille ja tavaroille

Uuden Peugeot 3008:n kokonaispituus 4450 mm on kahdeksan senttimetriä enemmän kuin ensimmäisen sukupolven mallissa. Kasvanut kokonaismitta yhdessä 62 mm pidentyneen akselivälin (2675 mm) tuo lisää väljyyttä sisätiloihin. Kasvanut kokonaispituus antaa myös 90 litraa (VDA) lisää tavaratilaa, joka on nyt perusasennossaan 520 litraa. Suurimmillaan takaistuin alas laskettuna tavarankuljetustilaa on tarjolla massiiviset 1670 litraa.

i-Cockpit ® -ohjaamon uusi hi-tech kehitysaskel

Uuden Peugeot 3008:n i-Cockpit ® –ohjaamo on modernin puhdaslinjainen ja ilmeeltään teknologinen. Se on valmistettu korkeatasoisista materiaaleista huokuen laatua ja nykyaikaisuutta, kuten myös koko matkustamo satiinikromisine yksityiskohtineen. Kokonaisuutta täydentää tyylikkäästi muotoiltu keskikonsoli. Katkaisimien määrää on voitu vähentää seitsemään ja näin lisätä käytön vaivattomuutta. Uuden sukupolven i-Cockpit ®-mittariston personointimahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ohjaamon sydämenä on korkean resoluution 12,3-tuumainen digitaalimittaristo, joka on sijoitettu kompaktin kokoisen uudelleen muotoillun ohjauspyörän yläpuolelle. Yhdessä interaktiivisen 8 tuuman kokoisen kosketusnäytön kanssa se luo virtuaalisen tunnelman autoon. Matkustamon sisävalaistuksella ja tunnelman muutoksella on mahdollista leikitellä ja luoda matkustamoon ainutlaatuinen ja unohtumaton, aisteihin vetoava tunnelmavalaistus.

Uuden hi-tech ohjaamokonseptin ansiosta Peugeot-automallit voidaan varustaa autoalan viimeisintä teknologiaa edustavilla varusteilla, kuten ääniohjauksella varustetulla 3D-navigoinnilla ja kädet vapaina –puhelintoiminnolla, SMS-viestiautomatiikalla, Mirror Screen –toiminnolla jne.