Nissanin sähköautojen myynti yrityksille uuteen ennätykseen Euroopassa

ev_record-sales-in-europe

  • Nissanin sähköautojen myynti eurooppalaisille yritysasiakkaille kasvoi 45 prosenttia tilikaudella 2015
  • Vahva myynti kaikkialla Euroopassa osoittaa, että yritysasiakkaat luottavat Nissanin sähköautoihin
  • Nissan on myynyt eurooppalaisille yrityksille jo yli 20 000 sähköautoa
  • Nissan LEAF on edelleen maailman myydyin sähköauto miltei 220 000 auton kokonaismyynnillä

Nissanin sähköautoilla on vankka suosio eurooppalaisten yritysasiakkaiden keskuudessa, sillä Nissan LEAFin ja e‑NV-200:n myynti yrityksille kasvoi tilikaudella 2015 jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Nissan myi päättyneen tilikauden aikana Euroopassa yli 7500 LEAF- ja e‑NV200-sähköautoa yritysasiakkaille. Vahva myynti merkitsi peräti 45 prosentin kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna ja 28 prosentin osuutta täysin sähkökäyttöisten autojen yritysasiakasmarkkinoista. Nissan on myynyt eurooppalaisille yrityksille yhteensä jo yli 20 000 sähköautoa, joten on ilmeistä, että yhä useammat yritysasiakkaat ovat oivaltaneet sähköautoilun edut.

Käytännöllisyyden, mukavuuden ja alhaisten käyttökulujen yhdistelmä takaa, että Nissan LEAF ja e‑NV200 ovat todella varteenotettavia vaihtoehtoja yrityskäyttäjille kaikkialla Euroopassa. Sähköautojen etuna ovat todella kilpailukykyiset kokonaiskustannukset: noin kolmeen senttiin kilometriltä jäävien käyttökulujen lisäksi omistajat hyötyvät alhaisista ylläpitokustannuksista. Nissanin sähköautoissa on polttomoottoriautoja vähemmän liikkuvia osia, joten arvioidut huoltokulut ovat jopa 40 prosenttia pienemmät kuin bensiini- tai dieselautoilla. Monet eurooppalaiset yritysasiakkaat voivat lisäksi hyödyntää erilaisia julkisia tukia ja kannusteita, joilla sähköautojen hankkimista tuetaan useissa maissa. Sähköautoja käyttämällä yritykset ja yhteisöt voivat myös pienentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään yksinkertaisella tavalla.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe, kertoo: ”On hienoa nähdä, kuinka Nissanin sähköautojen kysyntä yritysasiakkaiden keskuudessa kasvaa sitä mukaa, kun asiakkaiden tietoisuus sähköautoilun eduista lisääntyy. Nissanin sähköautot tietysti soveltuvat yrityskäyttöön erinomaisesti. Olemme kuitenkin myös rekrytoineet useimmissa Euroopan maissa spesialisteja antamaan sähköautoja koskevia neuvoja ja tukea sekä analysoimaan kokonaiskustannuksia ja latausinfrastruktuuritarpeita. Tämä strategia on osoittautunut todella tehokkaaksi sellaisten yritysasiakkaiden suuntaan, jotka ovat kiinnostuneita ajon aikana päästöttömästä autoteknologiasta, mutta tarvitsevat ohjausta sen käyttöön siirtymisessä. Uuden LEAF 30 kWh:n lanseerauksen myötä Nissanin sähköautot täyttävät yritysasiakkaiden tarpeet entistäkin paremmin, kun toimintamatka yhdellä latauksella on pidentynyt peräti 250 kilometriin.”

Postipalveluiden tarjoajat ovat hyvä esimerkki asiakkaista, jotka ovat alkaneet hyödyntää sähköautoilun etuja erityisen nopeasti. Itävallan valtiollisen postilaitoksen Österreichische Post AG:n käytössä on jo 160 e‑NV200-sähköautoa, ja sadan auton lisätilaus vahvistettiin äskettäin.

Myös monet julkisyhteisöt ja viranomaiset eri puolilla Eurooppaa ovat halunneet edistää sähköautoilun asiaa omalla esimerkillään. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa Nissan on myynyt yli 350 autoa julkisyhteisöille. Italiassa Barin kaupunki käynnisti vastikään ACI Globalin kanssa yhteiskäyttöautopalvelun, jonka käyttöön hankittiin 30 Nissan LEAFia.