Nobina sai käyttöönsä 30 uutta Euro 6 -normit täyttävää Mercedes-Benz Citaro -lähiliikennelinja-autoa

9c5ef0611fae13c4_800x800ar

  • Pääkaupunkiseudulle 30 uutta huippunykyaikaista ja taloudellista linja-autoa
  • Euro 6 –päästönormin täyttävät bussit säästävät polttoainetta jopa 8,5 prosenttia
  • Mercedes-Benz Citaro on maailman suosituin citybussi suurkaupungeissa

Uudistunut Mercedes-Benz Citaro:

Pääkaupunkiseudun suurin joukkoliikenneoperaattori, Nobina Finland Oy, ottaa tänään käyttöön 30 uutta Mercedes-Benz Citaro –kaupunkilinja-autoa. Kyseessä on merkittävä uudistuneen Citaron Euro 6 –kannan laajeneminen Suomessa. Viime vuonna vastaavia autoja myytiin Lehtimäen Liikenteelle 15 kappaletta.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla operoivat uudet Citaro-lähiliikennelinja-autot ovat tyyppiä HSL A2 eli ne on varta vasten räätälöity pääkaupunkiseudun haastaviin liikenneoloihin. 13-metrisissä autoissa on 41+3 istuma- ja 32 seisomapaikkaa. Matkustajien nopeaa ja joustavaa bussiin astumista ja sieltä poistumista varten autoissa on sähkötoimiset 1+2+1-malliset liukuovet.

Kalustouudistus näkyy erityisesti Vantaalla, jossa linja-autoliikenne sovitetaan heinäkuussa aloittaneen Kehäradan tarjontaan. Uudistuksen suunnittelusta vastaa HSL. Samalla Nobinan kalustomäärä kasvaa aikaisemmasta noin 430 linja-autosta ja henkilöstömäärä lisääntyy entisestä 1100 työntekijästä.

Uudistunut Mercedes-Benz Citaro: palkittua taloudellisuutta

Viime vuonna perusteellisesti uudistunut Mercedes-Benz Citaro on maailman ensimmäinen lähiliikenneauto, joka täytti Euro 6 –päästönormit. Nobinalle toimitetuissa autoissa on 7,7-litrainen BlueEfficiency-dieselmoottori, joka tuottaa 220 kilowatin (300 hv) tehon. Kulutus on jopa 8,5 prosenttia pienempi kuin edeltävässä mallissa. Autot on varustettu ESP-ajovakauden hallintajärjestelmällä sekä sähköenergian talteenottokapasitaattoreilla.

Suosittua Citaroa kehitettäessä on painotettu erityisesti taloudellisuutta ja suorituskykyä sekä hiljaista ja miellyttävää käyntiääntä. Malli palkittiinkin viime vuonna muun muassa alan merkittävimpiin kuuluvalla Green Bus Award 2014 –tunnustuksella.

Mercedes-Benz on valmistanut Citaro-busseja vuodesta 1998 lähtien yli 40 000 kappaletta. Citaro on historian suosituin citybussi, jota yksin viime vuonna myytiin yli 3000 kappaletta. Euro 6 –tason autoja on ostettu maailman suurkaupunkeihin jo yli tuhat kappaletta. Citaron markkinaosuus Saksassa on luokassaan yli kolmannes. Lisäksi autoja on toimitettu muun muassa Singaporeen, Abu Dhabiin, Lontooseen ja Kööpenhaminaan.