OnniBus.com osti Åbusin ja parantaa palveluja Helsingin ja Turun seudun välillä

1662057_324289554448147_2578688382696202151_n

OnniBus.com on ostanut Åbus-kaukobussibrändin Leiniön Liikenne Oy:ltä. Liiketoimintakauppa mahdollistaa kaukobussiliikenteen palvelujen merkittävän parantamisen Helsingin ja Turun seudun välillä – Suomen vilkkaimmalla kaukoliikenteen reitillä.

OnniBus.comin ja Åbusin nykyiset reitistöt yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kasvattaa Helsingin ja Turun ydinkeskustan välisiä bussivuoroja 27:llä vuoroparilla viikossa (+26 %) ja Helsingin ja Raision välisiä bussivuoroja 25:llä vuoroparilla viikossa (+113 %). Lisäksi uudet vuorot yhdistävät Naantalin Helsinkiin kahden tunnin vuoroväleillä 47:lla viikoittaisella vuoroparilla. Helsingin Meilahden kautta kulkevat nopeat vuorot ajavat Turun ja Helsingin keskustojen välillä pysähtymättä Espoon ja Turun välillä. Naantalin, Raision, Caribian, Otaniemen ja Helsingin keskustan välillä kulkeva linja pysähtyy Salossa, Paimiossa, Lommilassa ja Ruoholahdessa.

Uudelleenjärjestelty reitistö käsittää kaksi linjaa F1 ja F8. F1 liikennöi Helsingin ja Naantalin välillä kahden tunnin välein Ruoholahden, Otaniemen, Lommilan, Salon, Paimion, Caribian ja Raision kautta. F8 liikennöi tunnin välein Helsingin ja Turun linja-autoasemien välillä Meilahden, Lommilan, TYKS:n ja Aurakadun kautta. Seitsemän vuoroparia jatkavat päivittäin Turusta edelleen Raumalle ja Poriin ja huhtikuussa kaksi vuoroparia jatkavat edelleen Porista Vaasaan, Kokkolaan, Raaheen ja Ouluun.

OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo, että kauppa mahdollistaa reitti- ja aikataulusuunnittelun yhteensovittamisen siten, että pysäkkiverkoston laajentaminen Turun seudulla, liikennöintiajan kasvattaminen ja vuorotarjonnan lisääminen onnistuu: “Kahden uuden linjan suunnitelmassa kummallakin linjalla on oma roolinsa ja se koostuu kaupunkikeskustojen välillä tunnin välein liikennöitävästä päälinjasta (F8) ja Turun ympäristökuntia ja Caribiaa palvelevasta täydentävästä linjasta (F1). Asiakkaat tulevat hyötymään vakioaikataulusta ja tasaisista, tiheistä vuoroväleistä. Turun keskustan Aurakadun pysäkin käyttöä pystytään koordinoimaan paremmin ja poistamaan mahdolliset häiriöt.”

Möttö on ilahtanut erityisesti uusista pysäkeistä Turun seudulla: “Uuden suunnitelman myötä asiakkaat voivat ottaa bussin Helsinkiin suoraan Naantalista ja Raisiosta, joissa asuu yhteensä yli 40 000 asukasta. Vaihdottomuus ja laajempi pysäkkiverkosto ovat tärkeitä tekijöitä joukkoliikenteen ja yksityisautoilun välisessä kilpailussa.”

Palvelutasoa nostava uusi reitistö korvaa OnniBus.comin ja Åbusin nykyiset reitit. Lupahakemukset ovat käsittelyssä Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa ja haettu liikenteen alkamisajankohta on maaliskuussa.

Siihen asti OnniBus.com ja Åbus liikennöivät nykyisillä aikatauluilla ja reiteillä, joihin lippuja myydään netistä OnniBus.com ja Åbus.fi.