OPlta ensimmäinen liikkumisen palvelu: OPn Kulku madaltaa kynnystä sähköautoiluun

14666183_1121011907976912_6699105986162660895_n

Kulku-palvelu on OPn ensiaskel liikkumisen toimialalla. Palvelu madaltaa kynnystä sähköautoilun aloittamiseen tarjoamalla pääkaupunkiseudun kuluttajille ja pienyrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausihinnalla.

– OPn uusi strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Kulku-palvelu on ensiaskeleemme liikkumisen palveluissa. Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä liikkumisen tulevaisuutta. Uskomme, että seuraavaksi kuluttajat haluavat siirtyä sähköautoihin. Kulku-palvelun myötä pystymme madaltamaan kynnystä sähköautoilun aloittamiseen, OP Ryhmän digitaalisuudesta ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Harri Nummela kertoo.

Kulku-palvelu tarjoaa pääkaupunkiseudun kuluttajille ja pienyrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta, tarvetta suuriin kertainvestointeihin tai arvailua auton arvon laskusta. Asiakas sitoutuu palveluun vähintään kahdeksi vuodeksi.

– Liikkumisen kenttä tulee muuttumaan merkittävästi. Merkittäviä muutostrendejä ovat liikkumisen palveluistuminen, digitaaliset palvelukanavat sekä liikkumisen ekologisuus. OPssa olemme tunnistaneet nämä trendit ja pyrimme olemaan murroksen edelläkävijöitä. Autoilun palveluiden kehittäminen on välttämätöntä, jotta liikkuminen palveluna eli Mobility as a Service -konsepti voi toteutua, sanoo OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

Kulku-palvelussa on kaksi eri palvelutasoa. Kulku Premium tarjoaa asiakkaalle autoilun kokonaispalvelun, joka sisältää auton käytön lisäksi tarvittavat huollot ja korjaukset, kasko- ja liikennevakuutuksen, noutopalvelun huoltoon, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä rajoittamattoman määrän autopesuja. Peruspalvelu sisältää sähköauton käytön lisäksi huollot ja korjaukset. Kulku-palvelu myös huolehtii huoltoihin kutsumisesta.

Kulku-palvelu tarjoaa heti alkuvaiheessa laajan valikoiman sähköautoja: palvelun kautta käyttöönsä voi saada esimerkiksi Suomen myydyimmät sähköautomallit Teslalta ja Nissanilta tai viime viikkojen aikana lanseeratut Hyundain ja Renaultin täyssähköautot.

Edullisimmillaan Kulku-palvelun saa käyttöönsä alle 500 eurolla kuukaudessa, ja esimerkiksi Teslan Model S Kulku Premium -palveluna maksaa lisävarusteista riippuen noin 1350 euroa kuukaudessa. Valittu auto, sen varustelutaso, sopimuksen kesto, palvelupaketti ja ajokilometrit vaikuttavat palvelun kuukausihintaan. Sopimuksen voi tehdä 24–48 kuukaudeksi, ja sen tekemisen yhteydessä asiakas voi halutessaan myydä vanhan autonsa vaihdossa.

Palvelu uudistaa samalla myös totuttuja käytäntöjä; esittelyn voi tilata verkossa tai puhelimitse haluamaansa paikkaan, ja myös sopimus palvelun käyttöönotosta voidaan tehdä autoon tutustumisen yhteydessä. Valittu auto toimitetaan asiakkaalle esimerkiksi kotiin tai työpaikalle, tai asiakas voi noutaa sen autoliikkeestä. Autojen toimitusajat vaihtelevat automalleittain. Nopeimmillaan auton saa käyttöönsä parissa kuukaudessa.

Kulku-palveluun voi tutustua tarkemmin ja palvelun voi tilata osoitteessa www.op.fi/kulku.